Ahojte, uz tyzden ma pobolieva prava noha na boku nad kolenom ako je stehno a v lytku, boli to obcas, je to taka bodava neprijemna bolest, pri ktorej mam pocit,ze sa mi podlomi noha a spadnem. U lekarky som bola, krvny obraz vybirny, d dimer nizky, noha nema opuch, som objednana na neurologiu. neviete co to moze byt?
@oriesocek no,moze byt,ked si lahnem na brucho strasne ma boli v pravej strane zadku.
@oriesocek a ako to identifikuje? Podla akeho vysstrenia?
Ja som mala presne to isté a nakoniec z toho boli 2 poškodené platničky v driekovej chrbtici.
@newwoman och :( a to ti zistili na MRI chrbtice?
Áno, na MRI. Neurológ ma poslal, potom som skončila na Neurochirurgii na operácii.
Mne neurológ stlačil, tam kde ide sedací nerv (nad zadkom), v ľahu som nevedela zdvihnúť nohu, atd - ale stav platničkám je iba CT alebo MRI. Na základnú liečbu dá tabletky, injekcie, kľúdovy režim a potom po preliečení fyzioterapeuta….
@newwoman preboha. To je dost zle. Pomohlo ti to?
@oriesocek a ake tabletky ti potom predpisal? Injekcie magneziove, guajacuran ? Citis sa lepsie?
Pomohlo vtedy, bolesti prestali a noha sa už nepodlamovala. Len v práci sa mi stalo, zrejme pri dvíhaní Pacienta, že som zlomila šrób v chrbte, tak akurát o 2 týždne idem znova na operáciu.
Zapal sedacieho nervu? To zvykne bolieť takto… neurológ by to mal identifikovať… výsledky nie sú zvýšené pri ňom.