Bolesť a podlamovanie nohy

22. nov 2024

Ahojte, uz tyzden ma pobolieva prava noha na boku nad kolenom ako je stehno a v lytku, boli to obcas, je to taka bodava neprijemna bolest, pri ktorej mam pocit,ze sa mi podlomi noha a spadnem. U lekarky som bola, krvny obraz vybirny, d dimer nizky, noha nema opuch, som objednana na neurologiu. neviete co to moze byt?

oriesocek
22. nov 2024

Zapal sedacieho nervu? To zvykne bolieť takto… neurológ by to mal identifikovať… výsledky nie sú zvýšené pri ňom.

autor
22. nov 2024

@oriesocek no,moze byt,ked si lahnem na brucho strasne ma boli v pravej strane zadku.

autor
22. nov 2024

@oriesocek a ako to identifikuje? Podla akeho vysstrenia?

newwoman
22. nov 2024

Ja som mala presne to isté a nakoniec z toho boli 2 poškodené platničky v driekovej chrbtici.

autor
22. nov 2024

@newwoman och :( a to ti zistili na MRI chrbtice?

newwoman
22. nov 2024

Áno, na MRI. Neurológ ma poslal, potom som skončila na Neurochirurgii na operácii.

oriesocek
22. nov 2024

Mne neurológ stlačil, tam kde ide sedací nerv (nad zadkom), v ľahu som nevedela zdvihnúť nohu, atd - ale stav platničkám je iba CT alebo MRI. Na základnú liečbu dá tabletky, injekcie, kľúdovy režim a potom po preliečení fyzioterapeuta….

autor
22. nov 2024

@newwoman preboha. To je dost zle. Pomohlo ti to?

autor
22. nov 2024

@oriesocek a ake tabletky ti potom predpisal? Injekcie magneziove, guajacuran ? Citis sa lepsie?

newwoman
22. nov 2024

Pomohlo vtedy, bolesti prestali a noha sa už nepodlamovala. Len v práci sa mi stalo, zrejme pri dvíhaní Pacienta, že som zlomila šrób v chrbte, tak akurát o 2 týždne idem znova na operáciu.