Ahojte kde môže byt problém? Môjho muža už pár dni bolela noha- trošku na ňu kuľhal. No včera už ani nedokázal na tu nohu stúpiť, museli ho aj z roboty priviesť keďže by to ani neodsoferoval. Noha opuchnuta okolo kotnika a nart, bolest aj keď len tak lezi a teda podotknem, že sa neudrel, nestúpil zle, proste nič.. Máte niekto skúsenosť? ďakujem
@zmrzlinka8 presne treba ist k dr. Sla by som na pohotovost
Ihneď choďte na urgent, zobrať krv na D-diméry a potom aj sono žíl. Môže to byť trombóza.
@zmrzlinka8
@andrejkap123
@ina2405 mňa to tiež napadlo ale on odmieta pohotovosť.. že pôjde zajtra k všeobecnému 🤦♀️
Všeobecný mu vezme krv na D-diméry a pošle ho na sono. Ale toto je akútne, nečakala by som. Nie som zástancom behania na pohotovosť s každým pichnutím, ale pľúcna embólia zabíja. Ja by som chlapa vytiahla za uši. Držím palce.
Mám. Mala som zlomený priehlavok už 2x z nevhodnej obuvy. Bez úrazu len tak, z ničoho nič 🤣 opuchol mi nart , nie veľmi ale bol tam opuch, ani farba nohy sa nezmenila. RTG potvrdil zlomeninu. Bolelo to 5 týždňov.
Za mna je to tiez na okamzitu pohotovost. Aby nebolo neskoro..
dostal aj teplotu tak som ho konečne prehovorila a akurat sa chystáme a pojdeme
Tak daj vediet, ako ste pochodili.
@elenita no že tromboza to nie je. Že mu tam len popraskali nejaké cievky a preto mu to spuchlo. Tak snáď je to naozaj tak
nemôže to byť trombóza?