Bolesť a hnis v zube

kajkag
29. okt 2020

Od včera večera ma boli hrozné zub. 10.10 som s ním bola na pohotovosti, mala som v ňom hnis, nechali mi ho otvorený, že nech vyteká hnis. Lenže moja zubárke je už mesiac PN a zastupujú ju len pondelky a piatky. Teraz neviem čo mám robiť, už mám v sebe 2 ibalginy a bolest sa stupňuje. Pohotovosť je až o 16tej. Zufalost😬😒

lilianka28
29. okt 2020

@kajkag hľadaj na stránke vúc kto zastupuje tvoju lekárku počas PN

chrobacik41
29. okt 2020

@kajkag pozri kto zastupuje tvoju zubárku, musí ju niekto zastupovat, pozri na stránke vúc, a sestrička tam nie je ? Ak by bola sestrička tam skús jej zavolať že kto zubárku zastupuje 😊 držím ti palce

lypka
29. okt 2020

Zavolaj do najbližšej ambulancie, či by ťa nevzali.

kajkag
autor
29. okt 2020

@chrobacik41 bohužiaľ nikto nedvíha. Ani ju nikto nezastupuje.

lilianka28
29. okt 2020

Ale musí ju niekto zastupovať. Nie priamo v jej ambulancii, ale VÚC určí zastupujúcu ambulanciu - lekára. Prípadne volaj na svoju ZP.

chrobacik41
29. okt 2020

@kajkag tak u nás to funguje tak že napr. Moja zubarka keď bola pn tak ju jeden týždeň zastupoval zubár z vedľajšej ambulancie a na ďalší týždeň zase zubár z iného strediska ale v rámci mesta. Čiže tam musí byť niekto kto by ju mal zastúpiť a hlavne keď je teda pn. Z akého si mesta?

chrobacik41
29. okt 2020

@kajkag tak ale to ma aký zmysel že ju zastupujú len pondelok a piatok? To kto toto vymyslel? Čo zuby ťa môžu bolieť len v pondelok a piatok? Jaj to je na hlavu už toto 😡

kajkag
autor
29. okt 2020

@chrobacik41 áno zastupujú ju len pondelok a v piatok, že iné dní nemá kto...katastrofa😥 najhoršie je to, že ona je dlhodobo PN..ale nakoniec ma vysetrila zubarka mojho muža 🙂

planina23
29. okt 2020

Keď máte doma sprej prvej pomoci Aloe VERA stiekajte si na zub stlmi bolesť a aj hnis mám zmizne

chrobacik41
29. okt 2020

@kajkag no esteze tak. Ale toto by mali teda u vás vyriešiť lebo ak je teda dlhodobo pn a zastupovanie len pondelok a piatok to nie je v poriadku. Čo ak sa práve nejakému pacientovi tej zubárky stane niečo vážne? A nikto ho nechce ošetriť? Na toto nikto nemyslí? Celé zle to naše zdravotníctvo 😡 ak je dlhodobo pn treba aby zastupoval každý deň niekto keď sa aj budú striedať aspoň na dve hodiny ale malo by sa to poriešiť, veď čo keď bude pn aj 3, 4mesiace alebo aj dlhšie? To nikomu nevadí toto?

kajkag
autor
29. okt 2020

@chrobacik41 presne suhlasim s tvojim názorom...Veď to nie je normalne