Bolesť 8 mesiacov po sekcii

ava987
6. mar 2022

Ahojte, idem sa k Vam popytat/poradit... 1.7. som mala sekciu, vsetko ok v ramci zotavovania, ale. Uz v decembri som citila na lavej strane tupu bolest (nonstop, nie pri namahe/zatazi), isla som s tym k dr, ten mi to prehmatal (sono cez jazvu nerobil) skonstatoval ze moze tam byt nejaky sval natiahnuty alebo uz ani neviem co povedal ale vybavil ma flectorom a voltaren kremikom... 😬
Lenze ono je to tu zas a boli to o dost viac nez vtedy. Tak teraz neviem co s tym, ci ist k obvodnej a pytat sa na chirurgiu alebo znova ku gyn... ako nie je to nejaka neznesitelna bolest ale rada by som poznala pricinu.... nemate nejaku skusenost s niecim takym? 😔
Zvonka je jazva pekne zahojena, ale ta lava strana je na pohmat pod kozou akoby zhrubnuta, tvrda, neporovnatelne s pravou..

11iva11
6. mar 2022

Ahoj, ja som mala pred 3 rokmi dvojičky sekciou. A po 8 mesiacoch som mala pocity podobné tvojim. Jazva zvonku OK, ale tak obdeň bolesti v rôznych častiach rezu a na pravej strane ešte zdurené okolo vnútorných stehov. Neviem, kedy mi to prestalo ale možno až tak v roku a pol po sekcii. Snažila som sa jazvu masírovať, naťahovať do strán. Aj som to natierala nejakým gélom proti bolesti. Ale viem, že som bola z toho dosť nervózna, že či to prejde. Lebo vraj niektoré ženy tú jazvu cítia ešte dlhé roky.
Postupne som začala cvičiť (pred tehotenstvom som aktívne športovala) a teraz v 3 rokoch po pôrode už ani neviem, že som mala sekciu, odcvičím všetko ako predtým, vrátane cvikov na brucho. Takže z mojej skúsenosti to asi chce čas.

ava987
autor
7. mar 2022

@11iva11 dakujem za koment, ja praveze citim ze tam "nieco" je, viacmenej v jednom bode ma to najviac boli a este to okolie co je napuchnute....domnievam sa ze by to mohol byt nejaky zdureny steh alebo schlofferov tumor o ktorom som citala... a teda som z toho dost na nervy lebo o par mesiacov sme sa chceli zacat snazit o druhe babatko :(