Bolela vás stále Bartholiniho žľaza?

tessa2299
25. aug 2020

Ahojte. Viem, ze uz je tu takychto tem viac, ale nikde som nenasla odpoved na moju otazku.... zienky, ktore mate alebo ste mali zdurenu bartiliniho zlazu; bolela vas stale? A este jadna: pomahali vam octanove obklady?
Mne vobec octanove obklady nezaberaju, a ta hrcka ma bolela len prvy den a teraz vobec neboli (stale ju mam rovnako velku).

domka1205
25. aug 2020

@tessa2299 ahoj,mala som s tým problém asi 5rokov,dookola čistenie bez umrtvenia , po vybratí pred dvomi rokmi mi hneď dr povedal že nezaručuje že už sa mi nikdy problémy nevrátia,lebo po toľkých narezavaniach sa mi rozclenila na viac časti 🙈 a veru,hneď asi 2 mesiace od zákroku zas ..nepomáhalo mi nič,octanove obklady absolútne,akurát rosalgin ako-tak. Tiež obklady z neho,mala som pocit že trochu zmierňujú opuch. Čo mi jedine pomohlo -porod. Už rok mám pokoj, zmizli všetky problémy, a to ešte pocas tehotenstva a porodu som bartholinku mala zväčšenú 🙃

pibza
25. aug 2020

mala som dvakrat pomohol liek co som dostala na to a bolelo to nonstop ked bola zdurena..

nikpa
25. aug 2020

@tessa2299 ja som ju mala cca 4roky, prvé 2 roky nebolela vôbec a potom som ju občas začala cítiť tak ze ma sem tam pichla, no nebolo to nič hrozné. Ale za posledný rok sa mi párkrát stalo, ze ma rozbolela tak ze som mala problem sedieť, trvalo to asi 3-4 dni a samé to prestalo. Ale to mi uz zavadzala aj počas styku. A tento rok v marci začala bolieť tak ze sa to nedalo vydržať a veľmi sa za par dni zväčšila. Tak som išla ku gynekológovi, v ordinacii mi ju prepichol, vytiahol hnis a chodila som na čistenie a drenazovanie. Bolelo to ako hovädo 🙄😬 odvtedy mam pokoj ale zvykne sa to vracat tak sa moc neteším.

maggie1978
25. aug 2020

Mala som to dvakrát počas tehotenstva, narástlo mi to do veľkosti menšej slivky, prvýkrát mi to gyn prepichol,hnis von a drenáž. So zaťatými zubami som trpela. Asi o mesiac mi to narástlo znova, ale prasklo samo. Tak som si to vyčistila a zahojilo sa. Odvtedy (už 2 roky) som to nemala...klop klop.

tessa2299
autor
25. aug 2020

No ja som bola u lekara: zastupoval moju dr pocas jej dovolenky.... a uplne neochotny sa mi zdal. A vraj sa mu to ASI zda na bartoliniho a dal mi len octanovu mast na to, ktora vobec nepomaha. Stale ju mam zdurenu, ale neboli ma vobec. Vraj o tyzden mam ist na kontrolu ku svojej dr. Riesit to cez pohotovost radsej?

tessa2299
autor
25. aug 2020

Podotykam, mne sa to vobec nezda na bartolinku🤷🏻‍♀️... ani vzhladovo a ani symptomami....

tessa2299
autor
25. aug 2020

A aj lekar bol taky, ze sa na to dival a nevedel 100% urcit. Vraj sa mu to asi zda.........

flakulka
25. aug 2020

@tessa2299 ja som si uvarila repik namocila poriadne tampon a prilozila na hrcku nechala posobit aspon pol hodinu a potom to pojde vytlacit, ak nie tak este repik bolest treba vydrzat a vytlacit az pokym bude hrcka prec mozno na prvy krat to nepojde ale mne to uz dvakrat pomohlo a nemusela ist doktorovi

tinaninamarek
2. feb 2022

Dobrý večer 🙂 .. čítam si o tejto téme veľa ale nikde som sa nedočítala čo nastáva po vytlačení .. problém má trápi už od minulého týždňa ale v pondelok už to bolo bolestivé a včera som už ani chodiť nemohla ani sadnúť .. no des .. tak ma večer manžel presvedčil ísť na pohotovosť a tam mi rovno povedali že je to táto cysta .. s neskutočnou bolesťou mi to čistil a dezinfikoval .. hneď som cítila úľavu .. aj v aute som si už pomaličky aj sadla na zadok .. dal mi antibiotiká .. len dnes stále ma to pri chôdzi štípe , už v pohode ležím na posteli aj na bok si sadnem ale stále nie úplne a keď som si pozerala dole tak stále to mám navrete aj po hmate cítim že to tam proste ešte je .. pevne verím že to vytlačil všetko a nič tam nenechal .. tak skoro na ten zákrok nechcem ísť 😔 mali ste to aj vy také po zákroku? Ak áno po koľkých dňoch ste boli fit ..
Ďakujem

domka1205
2. feb 2022

@tinaninamarek cca po 2tyzdnoch. dren tam nemas zavedeny? ja pri mojich pretrvavajucich problemoch som mala viackrat drenaz, aby vytieklo vsetko von, a kontroly kde to dr preplachoval...je to najvacsia bolest na svete, premna horsie ako porod. najhorsie je,ze sa casto zvyknu tieto problemy opakovat ☹

tinaninamarek
2. feb 2022

@domka1205 no to je problém že môj gynekológ je na dlhodobej PN 🤦 tak mi to robili na pohotovosti a podľa mňa mi tam nič nedali lebo pri ďalších ťažkostiach mám ísť na kontrolu inak nemusím .. včera keď mi to robili mi sestrička pred tým vravela že to boli menej ako pôrod .. mala som zatiaľ len jeden cisársky ale keď normálny pôrod boli viac tak deti viac nechcem 🤦
Hneď po vytlačení ste tam už tu bozulu nemali ?

domka1205
2. feb 2022

@tinaninamarek postupne sa to zmenšovalo, ale uplne hned nezmizlo. Keď je to už zapálené predsa chvíľku trvá kým ten opuch zmizne. Ale neviem,ako to maju iné ženy, ja som s tým mala problém asi 6 rokov, s malými prestávkami. Ani operácia nepomohla. Až po pôrode sa to nejak zázračne vstrebalo a nevrátilo (budu to 3roky čo mám pokoj,dúfam že už navždy,lebo sa zblaaaaznim :D )

tinaninamarek
2. feb 2022

@domka1205 mne keď sa to vráti tak sa asi zbláznim 🤦 včera som od bolesti tak kričala (čo nezvyknem) že som aj rada že bol večer a v čakárni nikto .. veľa si o Tom od rána čítam a niektoré že si to prepichli aj samé a že pomáhaju antibiotiká pri včasnom zasiahnutí a teply kúpeľ .. modlím sa žeby sa mi vrátil gynekológ čím skôr že to budem snim poriadne aj riešiť a nech mi vezme aj výter, moc a krv ..
Ale ďakujem že ste odpísali a trošku ma upokojili 🙏

domka1205
2. feb 2022

@tinaninamarek skuste ešte rosalgin roztok. ja som to mala ako prvu pomoc aj ked som cítila že zas začína opuch a zápal. aj pri hojení je vyborny, oplachovať zvonka, aj nahriať môžte trošku v teplej vode fľašu s ním 🙂

tinaninamarek
3. feb 2022

@domka1205 to ma nenapadlo .. skúsim .. asi po akom čase sa vám to objavovalo naspäť ?

domka1205
3. feb 2022

@tinaninamarek velmi casto. vlastne som to mala takmer stale. mala som stadia ze tam bolo zvacsenie ale zapal nie, po case sa pridal, a tak dookola...vie to byt strasna otrava ☹

tinaninamarek
3. feb 2022

@domka1205 ale niekedy to aj samé odišlo tým rosalginom alebo antb ?

dejna_
2. apr 2022

@tinaninamarek ako vám ten rosalgin pomohol len oplach z vonka? Ďakujem

ira25
18. apr 2022

No asi aj ja mám buď barholinovu žľazu,ale bolestivú hrčku...možno vred,ale neviem to posúdiť lebo neviem kde sa prejaví nachádza tá b.žlaza.
Ja mám na vagíne blízko k rozkroku a bolí ma to na dotyk a pri chôdzi tiež

lauraru
2. nov 2022

Moja nebolela stale iba sem tam, ale zato riadne zavadzala. Ja sa s bartoliniho zlazou pasujem uz dva roky, nabehla mi tesne pred porodom a odvtedy tam bezbolestne bola, raz vacsia raz mensia. Posledny tyzden ma zacala povolievat a aj narastla ako male vajce tak som zbehla ku gynekologicke. Ta to vytiahla hrubou ihlou. Musim povedat ze som sa dost zlakla ked som ju uvidela ale nebolelo to o nic viac nez ked beru normalne krv. Teraz uz budem len cakat ci a kedy sa to vrati🤷🏼‍♀️ Zapal som tam nemala tak mozno preto to nebolelo ako inde zvyknu pisat.

bara888
3. dec 2022

Bartolinka jedna katastrofa asi pred 3 mesiacmi som bola na zákrok v celkovej lebo som dostala silný zápal a veľkosť ako vajce co som už nevládala nič ani sedieť ani chodiť. Opäť sa mi vrátila a akurát som si to prepichla v sprche sama s hrubou ihlou a vytlačila von. Dúfam ze mi uz dá pokoj.