Boľavý prst

29. mar 2023

Ak viete poraďte prosím.
Dlho ma trápi palec na nohe, ked sa to nezlepsovalo išla som k dr. Dostala som ATB kupila som si ešte ichtyol no 2 týždne prešli a palec je na tom rovnako.
Zajtra idem zas k Dr. Čo mi s tým ešte môže urobiť?
Hrozne sa bojím. Prvý krát mi to prepichla a vytlačila hnis. Hrozne to bolelo.
Ja už nechcem bolesť.

zuzanna33
29. mar 2023

Máš zle zastrihnute? Zarastá ti necht?

autor
29. mar 2023

@zuzanna33 to mám ako zistiť? Nikdy som nemala taký problém.

marcellka32
29. mar 2023

Objednať sa na medicinalna pedikúra -zarasteny necht dá tam sponu a tá bude vyrastať pekne spolu s nechtom, zákrok nebolí

autor
29. mar 2023

@marcellka32 uff, nikdy som nebola na pedikure, nemám rada keď mi niekto nohy chytá.
No super správa, že to nebolí, tak nemam ist k Dr ale radšej na pedikúru?

nika_val
29. mar 2023

To bude určite zarastený nech pripadne zhrubnuta zarastená kožička.. ja mám s týmto problémy pravidelne. Bolí to ako šlak je to opuchnuté a hnisá to.. za tie roky som sa už naučila si to vystrihnút a ošetriť doma sama ale ty keď nemáš skusenosť choď určite k pedikérke
Ale nie k hocijakej, ale ako píšu vyššie.
Ona ti to vystrihá, vyčistí a dá tu sponu ( možno ju nebude ani treba ale ona bude vediet najlepšie)

autor
29. mar 2023

@nika_val znie to strašne 😭 že vystriha, ved nie je ani čo , hrozne sa bojím, mam nízky prah bolesti.

nika_val
29. mar 2023

Pravdepodobne je to tak že tvoj necht rastie do širky takže doslova zarastá do masa na palci..
A to spôsobuje že sa to zapalilo, hnisá to a bolí
Pedikérka ti to iba tak odstrihne a vyberie aby to nezarastalo, nebolí to, a ak ano tak fakt minimálne skor je to iba nepríjemné
Vystrihá tu kožičku okolo (to neboli vobec ani nevieš o tom) a vyčistí a ošetrí
Nie je to fakt nic bolestivé iba to tak strašidelne znie 🙂
Ale ist s tym k doktorke je zbytočné podla mňa.. fakt rovno smer pedikérka

zuzanna33
30. mar 2023

Môj muž mal strašné problémy zo zápalmi z topánok ale navštívil obvodného ten poslal na kožné a pedikúru ale raz musel na chirurgiu ono sa mu to zapálilo veď lekári pomôžu neboj

autor
30. mar 2023

@zuzanna33 co mu na chirurgii urobili?

autor
30. mar 2023

@nika_val a hlavne vo svojom okolí žiadnu pedikerku nepoznám. Dnes som Objednaná k Dr no nemám odvahu tam ísť 😔

zuzanna33
30. mar 2023

Je mu to vyrástlo do mäsa museli mu na nastrihnut vyčistiť mal to opuchnuté zapálene treba aby to videl pediker netreba také veci odkladať ťažko radiť musí to vidieť odborník a nebol veľký zápal a neprišli ste o necht

marcellka32
30. mar 2023

Choď čím skôr na medicinalnu pedikúru, zavolaj a povedz že ťa to boli, vezme ťa rýchlejšie, riešili sme u dcéry, mala sponu na nechte

nika_val
30. mar 2023

Ale ved v dnešnej dobe máme google napíš tam a hladaj.. nemusíš poznať stačí vygoogliť
Neodkladaj to, čím dlhšie budeš čakať tým horšie a bolestivejšie to bude potom

autor
30. mar 2023

@nika_val a co tam mam hľadať?

autor
30. mar 2023

Bola som teda u Dr keď som už mala termín, ATB mi nezabrali tak povedala ze mi kúsok musia narezat a kúsok nechtu vybrať, povedala rovno ze to bude bolestivé, dali mi termín 18steho, no baby ja viem ze tam nepôjdem. 😢😢

marcellka32
30. mar 2023

Otvor Google ->napíš do vyhľadávača medicinalna pedikúra a tvoje mesto, tam sa objednaj, choď tam hlavne, čím dlhšie čakáš tým bude horšie....
Do 18-teho nemôžeš čakať, to sa veľmi zhorší, ver nám

autor
30. mar 2023

@marcellka32 to som už našla ráno, pani ma dobre recenzie.
Dali mi už termín na utorok no to je skoro pre mňa, nezvládnem to. 🥺

nika_val
30. mar 2023

Tak keď si už našla dobrú pedikérku tak tak choď určite.. ona ti nebude nič narezávať ona ti to spraví bez takéhoto zákroku..
Jasne že to bude trochu boliet ale u tej pedikérky to nebude nič strašné.. 🙂

marcellka32
30. mar 2023

Choď tam utorok, nebude to bolieť, ona to vie urobiť, podloží ti necht kúskom vaty a dá sponku na necht a ošetrí ti to...

marcellka32
30. mar 2023

@nika_val jaj už neviem ako povedať, vieme že čím dlhšie sa čaká tým viac boli bez riešenia

nika_val
30. mar 2023

@marcellka32 ano autorka by si mala uvedomiť že to čo jej tu radime jej neradíme zle..
Ja osobne som si to zažila, viem aka je to bolesť ale aj viem aka je to ulava keď to pedikérka ošetrí
Nie je to príjemné jasné že nie, ale keď to má už v takomto štádiu keď to hnisá bohužial treba to urobiť.. lebo nakoniec naozaj skončí na chirurgii kde jej budú cely necht sťahovať a to veru bolí ako sviňa 😁🙈

jana_eyre_2
30. mar 2023

Ja som strašne citlivá na nechty už len predstava toho čo píšeš má desí a deťom striham nechty s veľkým sebazaprením.. ja len že ťa chápem uplne, ale liečbu určite nezanedbaj, lebo to potom môže byť aj vážnejšie.. radšej to riešiť už teraz ako neskoro a potom to môže ovplyvniť omnoho viac ako len tvoj prst.. držím palce..

jana_eyre_2
30. mar 2023

A keď sa ti to vylieči, nechty na nohách strihajnlen do rovna..

autor
30. mar 2023

Ďakujem kočky, ja viem ze to myslíte dobre.
Zle som sa vyjadrila, dnes u Dr mi dali termín už na utorok ja som povedala ze môžem len 18steho. 🙊
Tu pedikerku som len pozerala a čítala recenzie.
Napíšem jej aj keď sa hrozne bojím, ja viem ze som trápna a ako malé decko no naozaj nezvládam bolesti.