Boľavý piercing v nose pri prechladnutí

sekotka01
25. jan 2023

Ahojte,
Mám piercing v nose už pár mesiacov...Keď niesom prechladnuta má absolútne neboli ale akonáhle prechladnem tak ma začne strašne bolieť a opuchne mi až tak že s ním neviem pomaly ani točiť . Čistím si ho pravidelne ale mám pocit že to moc nepomáha. Je normálne že má to až tak boli? A ak áno tak z čoho? Zo smrkania? Zo spreju do nosa?. Ďakujem :D

paulinam99
25. jan 2023

Daj si ďalší piercing, bolesť sa Ti rozloží .... (koniec sarkazmu)
Ktorý normálny človek si dá piercing ??? Aký motív má vôbec človek sa takto "devastovať" ??

sekotka01
autor
25. jan 2023

@paulinam99 pýtala som sa normálne. Nerozumiem aký máte problem. Nie len ja mám piercing v nose. Je to každého osobná vec. Mne sa to páčilo tak som si ho dala. 😊 Žiadala som len o radu. 💀

aurelia2000
25. jan 2023

Rada je úplne jednoduchá: vybrať piercing z nosa. Je logické odstrániť to, čo nám spôsobuje bolesť.

kylie1983
25. jan 2023

@paulinam99 Mas problem s piercingom? Ja zas s debilnymi predsudkami s obmedzencami ako si ty. Autorka, asi len vybrať podľa mna… Ja mám v uchu piercing a jeden z nich ma stále bolel na dotyk, musela som ho dať von… Viem ze u teba to nie je stále, ale asi to robi sarapatu alebo skús zmeniť materiál piercingu.

sekotka01
autor
25. jan 2023

@kylie1983 Už som bola niekoľkokrát prechladnuta a keď som bola už zdravá tak mi to prešlo. Mám v nose krúžok ktorý mi dávali v piercing štúdiu ...tak už neviem čo si tam mám dať a je mi ho ľúto vybrať 😩
Ďakujem veľmi pekne za radu😊

lenjaona
25. jan 2023

@sekotka01 možno je vtedy skrátka nos citlivejší preto to bolí
Ja mám v jazyku aj pere a je to v pohode
Vyber si piercing vyčistí si ho poriadne a aj tu dierku a daj potom naspäť

belllinka
25. jan 2023

Tak logicky, je to podráždené zo soplov, spreja do nosa, častého smrkania.... žiadna záhada

jamimo
25. jan 2023

@sekotka01 môžeš mať aj malý herpes v nose, alebo zo stáleho smrkania vyšúchaný slizničný epitel. Vidíš si do nosa? Zober vatovú tyčinku, posvieť baterkou, uvidíš. Treba natrieť zvnútra, aspoň na noc. Napr. Sudocrem, kalciová masť, zinková masť. Ak je to herpes, krém na herpes, alebo tinktúru.

kylie1983
25. jan 2023

@kylie1983 ked len pri prechladnutí, tak asi by som ho nedala von a dala si pozor na virózy 😀 Ja som mala v nose dávno, nebolelo ma len som vela smrkala, mal som slergiu. Tak šiel von. Ale ked ke to len ozaj pri prechladnutí, tak vies ako, pre krásu sa trpí 😀😉

henriettak
25. jan 2023

Najlepšie bude, ak budeš nabudúce chorá, aby si si ho jednoducho vybrala. Dierka ti za taký krátky čas nezarastie a možno budeš mať pokoj. Podľa mňa je normálne, že to v takomto prípade môže bolieť

sekotka01
autor
25. jan 2023

@lenjaona čistím si ho každý deň. Ďakujem za radu ❤️

sekotka01
autor
25. jan 2023

@henriettak už som si ho raz vybrala..nebol to dobrý nápad už za deň som ho mala zarasteny a museli mi ho pichnúť zas 🥲

paulinam99
25. jan 2023

@kylie1983 "Pre krásu sa trpí" Ha-ha, odkedy je piercing krása. Veď je to vyslovene nechutná vec hodná indiánov .... Kks, žasnem.

kylie1983
25. jan 2023

@paulinam99 No s tebou musi byt sranda 😀 Okolie ako na teba reaguje? Hrozne.Fakt ta dokáže tak znechutiť nejaký piercing? A s indiánmi mas tiez problem?😅

paulinam99
25. jan 2023

@kylie1983 Ďakujem za opýtanie, okolie na mňa reaguje úplne normálne. Mám totiž vo svojom okolí normálbych ľudí, a nie exotov a pubertiakov.

kylie1983
26. jan 2023

@paulinam99 Ok, škoda reči 😀

paulinam99
26. jan 2023

@kylie1983 OK, teraz vážne: Skúsiš mi prosím ťa vysvetliť, aký motív má človek, aby si do nosa alebo do obočia nad oko dal piercing ? Ale vážne.
Myslím si, že zo zdravotných dôvodov to určite nie je. Je to iba a len z dôvodu sa odlíšiť od ostatných ? Ale prečo ? Aby si ťa všimli ?

Myslím si, že to robia ľudia z dôvodu, že nevedia okolie zaujať iným spôsobom, tak skúšajú takýto spôsob, aby si ich ľudia všimli. Samozrejme, sami pred sebou si to zdôvodňujú estetikou, módou a neviem čím ešte ...

Tak ako je to u Teba ? Chceš len za každú cenu byť iná a zaujať ľudí, aby si ťa všimli ?
Ďakujem za odpoveď.

P.S.: No a vysvetlenie k tým indiánom: Indiáni sa rôznym spôsobom značkovali (maľovaním po tele, prepichovaním rôznych častí tela rôznymi drievkami, či inými predmetmi). Prečo to robili ? Podľa mňa mali nedostatok vzdelania na to, aby si uvedomovali riziká s tým spojené ... Len že dnes máme úroveň technológií i vzdelania na oveľa vyššej úrovni, preto si myslím, že piercingy sú "cesta späť do minulosti" práve kvôli rizikám s nimi spojenými. Dík za pochopenie.

kylie1983
26. jan 2023

@paulinam99 Prosim uz prestaň trepať 🙂

paulinam99
26. jan 2023

@kylie1983 Tak si mi teda na môj dopyt veľmi podrobne odpovedala, citujem: "Prosim uz prestaň trepať".

Tak Ti ďakujem, že si ma svojimi protiargumentami doslova "prevalcovala".

kylie1983
26. jan 2023

@paulinam99 🤫😉

paulinam99
27. jan 2023

@kylie1983 Tak Ti teda ďakujem aj za tieto doplňujúce informácie, citujem: "🤫😉". Naozaj ma neskutočne uchvacuje Tvoja sila argumentov. Už vôbec nepochybujem o tom, že to máš v hlave usporiadané. Že to je usporiadané na úrovni puberťáčky, to je teraz druhoradé.

andruska80
27. jan 2023

@paulinam99 a z akého dôvodu nosí väčšina žien náušnice a mnoho z nich ich dá hneď aj svojim novonarodeným dcérkam a úplne zbytočne im spôsobí bolesť?

rachelkk
27. jan 2023

Ahoj aj ja mam piercing v nose a teraz ako som chorá má ide šľak trafiť ako to boli. Ale vybrať ho nevyberat 🤪 to rýchlo zarastie.

paulinam99
27. jan 2023

@andruska80 Súhlasím, je to rovnaký neracionálny prežitok, ktorý bol vykonávaný "akože" na rozlíšenie žien od mužov. Takisto pomaly stráca aj tento diskutabilný rozlišovací charakter, keďže naušnice dnes nosia nielen ženy, ale i niektorí muži atď.

Ale stále nemáme odpoveď, prečo si dnes ľudia dávajú piercing do nosa, keď sú dôkazy o mnohých prípadoch, že im to škodí /bolí/ ? Chcú sa len za každú cenu odlíšiť, aby si ich ľudia vôbec všimli ? Nie je to potom napríklad prvok narcizmu, prípadne iný dôsledok psychickej poruchy ?

Len sa pýtam.

paulinam99
27. jan 2023

Aký je zmysel piercingu v súčasnosti ?
"Postupy na prepichnutie ucha a nosa odkazujú historické záznamy zo starovekej Mezopotámie. Piercing sa dával vtedy otrokom alebo sluhom, bolo to také označenie."
alebo
"Okrem estetických dôvodov – s cieľom nosiť rôzne (najčastejšie kovové) šperky vo vzniknutom otvore – sa praktikuje tiež z náboženských, kultúrnych, alebo sexuálnych dôvodov."
Zdroj: https://sk.wikipedia.org/wiki/Piercing

Je teda jeden z možných dôvodov, aby si ženu všimli muži a vedeli, že žena je ľahšie sexuálne získateľná ?

Takže baby, ktoré máte piercing, zraďte Váš motív a dôvod, prečo ste si dali piercing práve do nosa, kde to je neprirodzené, častokrát aj bolestivé.

Bola to len Vaša chvíľková nerozvážnosť alebo je za tým iný motív (narcizmus, náboženstvo, sexualita atď.) ???

anna_maria1
27. jan 2023

A nie je to jedno, ludia robia so svojimi telami aj horsie veci, takze je to kazdeho vec, len proste ak sa nieco stane, hold je to potom uz jeho vec, niezst nejaky ten nasledok takehoto konania

kylie1983
27. jan 2023

@paulinam99 Pre hlupáka každý hlúpy 🙂 S takými ako si ty nestrácam cas, neminam energiu 😘

paulinam99
27. jan 2023

@kylie1983 Jasné ..., veď to jasne preukazuješ tým, že vždy odpovieš, ale zakaždým iba frázy a nič k veci. Tak dáš alebo nedáš ten motív, prečo si si dala piercing do nosa ?

Neodbiehaj od témy ...