Ahojte. Pred mesiacom som bola u zubárky, kde mi plombovali ľavú dolnú šestku a čistili zubný kameň. Vravela, že ostatné mám všetko v poriadku. No v posledných dňoch som začala mať citlivé ďasno a to v mieste pod medzerou medzi plombovanou šestkou a susednou sedmičkou. Zub na dotyk nebolí, ale keď sa dotknem ďasna v opísanom mieste, je dosť citlivé až mierne bolestivé. Celkovo pociťujem taký slabý až mierny tlak celej ľavej spodnej sánky. Bolesť našťastie nie je neznesiteľná, ale predsa ma to znepokojuje, pretože som na dovolenke a s týmto som sa ešte nikdy nestretla. Máte s tým nejaké skúsenosti, poprípade nato nejaké "babské rady"? Može to byť aj z prievanu, poprípade z klímy? Priznám sa, moja zubárka je taká dosť masérka a úprimne mám z nej dosť panický strach. Opätovnú návštevu u nej mám zatiaľ v zálohe až ako poslednú možnosť, keby sa situácia ešte zhoršovala.
@ssandyy zdravím, nakoniec ťažkosti po pár dňoch ustúpili samé od seba a odvtedy sa ani neobjavili. Iná dr. mi pri konzultácii vravela, že v niektorých prípadoch výplne proste potrebujú dlhší čas na "usadenie sa", preto môžu byť citlivé. Odporúča sa pravidelné čistenie zubnou pastou Sensodyne. V prípade, že by problémy neustúpili, tak potom návšteva zubára.
@marcella84 ahoj prišli ti čo ti to spôsobovalo?