Bola som v kontakte s pozitívne testovaným človekom na Covid-19

21. okt 2020

Dobrý deň, bola som v kontakte s pozitívne testovaným na covid pred jedenástimi dňami. On to zistil až včera s testou. Ak má budu kontaktovať, že mám ísť na testy, dovtedy kým pôjdem na testy, bude musieť byť so mnou aj zvyšok domácnosti v karanténe?

marinecka95
21. okt 2020

Ak ste boli s pozitívnym 11 dní dozadu nie je dôvod ísť na testy - ak teda nemáte žiadne príznaky.

veronikaszabova
21. okt 2020

11ty den po stretnuti ta nebudu kontaktovat.

sylvia_123
21. okt 2020

Teraz nenarazam na autorku, ale prosim aj ostatne uzivatelky MK - zapojte trochu zdraveho rozumu ohladne Covidu. Je normalne, ze sa stretavame s pozitivne testovanymi (nie chorymi)a keby kazdy ostal v karantene po takejto info od znameho a este aj bez priznakov, obavam sa, ze uz by nikto nevysiel z domu. Sice k tomu pride skor ci neskor, ale dovtedy zite zivot akoby korona nebola 😊

autor
21. okt 2020

@marinecka95
@veronikaszabova neviem podľa čoho sa dohľadavaju kontakty. Mne nič nieje. Len mám doma stresakov, čo už mali covid "10" krát, stačí soplik. 🙂 To je jasné, že prichádzame do kontaktu s nakazenými.

deti95060810
21. okt 2020

Dcérin spolužiak je pozitívny...V škole nebol pred testami 3 dni ...Deti nemusia na testy, žiadna hygiena nás nekontaktovala....odvtedy je to už zas ďalší týždeň...Takže predpokladám, že bude všetko v poriadku....

sasesoe
22. okt 2020

Ahoj, pozri uzky kontakt a bezny kontakt, pridavam link
https://korona.gov.sk/uzky-kontakt/
Pokial nemas (nemate) priznaky, tak by ste mali mat karanrenu 10dni od kontaktu, tzn.uz by vam uplynula, preto Ti tu pisu, ze vas uz nebudu kontaktovat.
Ak sa ale objavili priznaky, tak by si mala kontaktovat telefonicky svoju vseobecnu lekarku pripadne sa prihlasit na test, tam sa vyplnaju priznaky I datum kontaktu s osobou. Len pozeram, ze asi prerabaju Web, mozno budu zachvilku iny link/ sposob nahlasovania sa.
https://www.old.korona.gov.sk/covid-19-patient-...

nechtik33
23. okt 2020

@marinecka95 mne sa prejavili príznaky až po 18 dňoch

janetinka27
23. okt 2020

oni pozitivnemu cloveku zavolaju a pytaju sa ho rozne otazky.muza sa pytali na kontakty za poslednych desat dni a vsetkym kontaktom hned volali.volali aj do skolok aj lekarom.