Bol niekto na gastrofibroskopii cez nos?

lulu4
25. feb 2022

Prosím Vás zaujíma ma či ste niekto absolvovali gastro vyšetrenie ( hadičku) cez nos? Ako to prebieha a či je to znesiteľnejšie ako cez hrdlo? Alebo či sa dá zvládnuť aj tá cez hrdlo s ultratenkou hadičkou za príplatok? Ja mám problém zapiť aj väčšiu tabletku, preto mám obavy. Ďakujem za odpovede

snezienkaaa82
25. feb 2022

Cez ústa mi hadickou vysavali piesok zo zlcovodov. Oblbli ma dácim a znecitliveli hrdlo takým sprejom. , čiže pohoda. A to ma na chodbe triaslo od strachu, tak som sestričke povedala, nech mi dajú riadny oblbovak.

thereisabear
25. feb 2022

Cez hrdlo sa dá zvládnuť, nie je to také hrozné ako sa zdá. A to som sa veľmi bála. Mňa viac desí predstava hadičky v nose 😬

lesanka845
25. feb 2022

@lulu4 ja som bola,príjemné to nie je,ale zvládnuť sa to da

lienka.7
25. feb 2022

@lulu4 asi radšej cez ústa by som šla na tvojom mieste. Minimalne vacsi otvor a podla mba menej neprijemne (nemala som cez nos ale 3x cez ústa a je to v pohode).

sunsetsunrise
25. feb 2022

@lulu4 mne prv že idú cez nos, roz..... mi obe dierky tak že odpadnem, bolelo to strašne narážali na kosť a to bola ta najmensia hadicka naloniec isli cez ústa, chvala bohu po 10 min sparania a mega bolesti

sylvia36
25. feb 2022

@lulu4 ja som bola dnes ráno na gastrofibroskopii. Ak sestrička poriadne nasprejuje hrdlo mezokainom, a potom po 10 minútach zas, tak je to v pohode. Vôbec ma nenapínalo, keď strkali kameru dnu. Až potom trochu, ale bez toho to nejde. A celé vyšetrenie trvalo asi 7 minút a to mi odoberali 4 vzorky. Dá sa to v pohode zvládnuť. Pripadne si dať pichnúť nejaký oblbovák, kolegyňa tak bola a vraj ju ani raz nenaplo, ani si to poriadne nepamätá. Ale dá sa to zvládnuť aj bez toho, a to mňa napína aj u zubára...