Prosím Vás zaujíma ma či ste niekto absolvovali gastro vyšetrenie ( hadičku) cez nos? Ako to prebieha a či je to znesiteľnejšie ako cez hrdlo? Alebo či sa dá zvládnuť aj tá cez hrdlo s ultratenkou hadičkou za príplatok? Ja mám problém zapiť aj väčšiu tabletku, preto mám obavy. Ďakujem za odpovede
Cez hrdlo sa dá zvládnuť, nie je to také hrozné ako sa zdá. A to som sa veľmi bála. Mňa viac desí predstava hadičky v nose 😬
@lulu4 ja som bola,príjemné to nie je,ale zvládnuť sa to da
@lulu4 mne prv že idú cez nos, roz..... mi obe dierky tak že odpadnem, bolelo to strašne narážali na kosť a to bola ta najmensia hadicka naloniec isli cez ústa, chvala bohu po 10 min sparania a mega bolesti
@lulu4 ja som bola dnes ráno na gastrofibroskopii. Ak sestrička poriadne nasprejuje hrdlo mezokainom, a potom po 10 minútach zas, tak je to v pohode. Vôbec ma nenapínalo, keď strkali kameru dnu. Až potom trochu, ale bez toho to nejde. A celé vyšetrenie trvalo asi 7 minút a to mi odoberali 4 vzorky. Dá sa to v pohode zvládnuť. Pripadne si dať pichnúť nejaký oblbovák, kolegyňa tak bola a vraj ju ani raz nenaplo, ani si to poriadne nepamätá. Ale dá sa to zvládnuť aj bez toho, a to mňa napína aj u zubára...
Cez ústa mi hadickou vysavali piesok zo zlcovodov. Oblbli ma dácim a znecitliveli hrdlo takým sprejom. , čiže pohoda. A to ma na chodbe triaslo od strachu, tak som sestričke povedala, nech mi dajú riadny oblbovak.