Bojujem s Olynthom

bellugia
14. nov 2023

Ahojte...asi nie som sama...
Tehotenská nádcha, alebo čo to bolo.. odvtedy som začala používať sprej do nosa... Vkuse upchatý nos, problémy s dýchaním... Nuž ale, doteraz sa ho neviem zbaviť. Závislosť ako sviňa :( Keby som prestala, umrem bez kyslíka...Lebo v tomto štádiu ani morská voda, nič nepomôže...
Podarilo sa niektorej z vás nad týmto VYHRAŤ?
Prípadne, ak nie, ako ste na tom?

Bohača, je to svinstvo...
Už aj rozpoznám ľudí, čo s tým tiež majú problém, kvapky do nosa furt po ruke... Niekolko kusov... Furt kupovať v inej lekárni, alebo online... hanbaaaaaaaaaa...

čaute

miska1997
14. nov 2023

@bellugia Súcitim 😄
Od puberty som závislá... Mala som menšie prestávky (neviem ako) ale teraz ťahám 6 rokov v kuse od pôrodu

vkatush
14. nov 2023

@bellugia mne sa podarilo, tiež som tesne pred a počas tehu bola viackrát chorá a sprej do nosa sa stal rutinou.

Veľa vreckoviek, soľ (ktorá aj tak nepomáha) a na noc difúzer s eukalyptom (mne osobne na noc toto asi najviac zabralo). A veľa veľa sebazaprenia, že nemôžem si dať, lebo sa toho nikdy nezbavím. Keď bolo veľmi veľmi zle, len jemne jedenkrát denne. Viac som si nedovolila. Niekoľko týždňov som trpela, ale prešlo to.

Teraz keď na mňa ide sezóna, ani len neskúšam brať do ruky sprej, lebo sa bojím,že znova do toho spadnem.

bellugia
autor
15. nov 2023

@vkatush Niekolko týždňov si nevedela dýchať nosom? Kým sa ti to v nose obnovilo? ach...

kika2810
15. nov 2023

@bellugia keby skusis na cas vymenit za stopnadcha? Nenavykove, lepsie ako morska voda. A kopa sebazaprenia

kika2810
15. nov 2023

@bellugia a tiez este skusit antihystaminika napr. Zodac co ti tiez stiahne dutiny aspon na noc. Len si proste nedat sprej

vkatush
15. nov 2023

@bellugia väčšinou som jednu dierku mala úplne a druhú tak na polovicu upchatú, a veeeľa som dýchala cez ústa 😂 trvá to. Ono je to fakt závislosť s následkami.
Čas a sebazaprenie. Veľa z toho je len v hlave, že nevieš dýchať, ten pocit.

lucy_ms
15. nov 2023

Ja som to mala opačne. Roky som fungovala na tých kvapkách a antihistaminikách. A potom som otehotnela, doktorka povedala, že mám zabudnúť na kvapky aj tabletky. Dcéra je vymodlená, vyprosená, tak som zabudla. A to som predtým mala stavy, že aa mi nádcha púšťala z akéhokoľvek pachu či vône, ležala som a sústredila som sa na to, aby som sa vôbec nadýchla. Strašné stavy a ten olynth, to bola taká úľava. Ale teda dalo to veľa zaprenia a postupne som začala fungovať bez neho a zmenila som aj u seba veľa vecí. Stále sa mi púšťa náscha z každej blbosti, ale viem si už aj inak pomôcť.

snehulak77
15. nov 2023

No, jediné si nedať, ale to vieš aj sama 😂
Ja som prestala v tehotenstve, lebo ja som už ani hodinu nevydržala bez. Proste každú hodinu som si dávala, až mi lekár povedal, že je to nebezpečné takto prekračovať dávky. Povedala som, že dosť. Bolo to utrpenie. Ale difuzer na nočnom stolíku, vyššie pod hlavou a keď som sa zobudila, tak som dýchala normálne nosom. Ale zaspávanie bolo vždy utrpenie, pár týždňov. No sviňa to je, myslela som, že zomriem 😁

jj_anka
15. nov 2023

Moja dcéra sa toho zbavila len tak, že prestala striekať . Pár dní (ne)spala v polosede, ale vydržala.

paciko9
15. nov 2023

Baby a ja,ze bola zavyslak😉😉. Roky som si davala do nosa pred spanim kvapky. Moj muz to vyriesil za mna kazde nove co som si kupila bud schoval alebo vyhodil. Ked som sa ho pytala,kde su ja neviem. A takto som prestala🤣🤣🤣🤣

misuliacik81
15. nov 2023

Poznám, môj ocino zavislák na kvapkách Nasivin viac ako 20 rokov. Kvapky nosí všade v bude, taške, v aute. Ide ma poraziť z neho.

paulinka17
15. nov 2023

Co tak skusit preplachovat nos kanvičkou?

nikola81
15. nov 2023

Aj ja som zavislak uz asi 20 rokov 😅 Bez kvapiek ani na krok, nosim ich stale v kabelke, bola som uz niekolko krat na krcnom, lebo ma kazdy strasil ako mi to zozerie nosnu sliznicu. Nos mam uplne v poriadku, velmi reagujem na prechod teplo zima, vtedy mi opuchne nosova sliznica a neda sa mi dychat. Tak isto pred spanim si musim davat lebo by ma zobudilo ze som pridusena 😝
Najhorsie je ze je to dost financne narocne, kvapky su drahe a uz som skusila vselico ale aj tak som sa k tomu vzdy vratila

lucia13022023
15. nov 2023

@nikola81 detto🤣 síce nie 20 rokov ale takých 10 určite 🤣 a nos je v poriadku...

henriettv
15. nov 2023

Bola som na tom podobne, išla som postupne. Najprv som kúpila detské kvapky a potom som prešla na morskú vodu. Teraz nepoužívam sprej ani pri chorobe. Dám si vždy len morskú vodu. Ale bolo to ťažké, veľmi. Najhoršie bolo asi 2 týždne, potom už v pohode.
@bellugia

mk1111111111
15. nov 2023

Ja som vyriesila laserovym zakrokom za 15 min a mam pokoj

chvostik1
15. nov 2023

Olynth sa v tehotenstve nesmie, nie? Pokiaľ viem, tak sa odporúča používať morskú vodu

anickaaa6aaa
15. nov 2023

@nikola81 ale aj tak bacha. svokra takto prišla o čuch...niekedy necíti nič aj pol rok... potom trošku niečo a opäť nič.

tanyag
15. nov 2023

Zbavila som sa závislosti po 7 rokoch, išla som na krčné, dala mi sprej na predpis, tabletky, dodržala som všetko, čo mi lekár vravel a už na sprej ani nepomyslím. Radím navštíviť ORL. Ale treba aj pevnú vôľu, a sprej do nosa nekúpiť, ten voľno dostupný.

3petka
15. nov 2023

@bellugia tak neviem ja som nikdy závislá nebola asi. Už pár rokov som pri nádche nepoužila žiadny sprej ale teraz keď mám malé dieťa a som aj celkom unavená potrebujem aspoň slobodne dýchať takze keď mám nadchu je sprej do nosa môj najlepsi kamarát. Viem že to nie je ok ale nemohla by som normálne fungovať.

shee11
15. nov 2023

ja som isla na to tak, ze najprv do jednej dierky som prestala striekat a potom do druhej. na zničenu sliznicu som pouzivala krem do nosa rinopanteina
... a este pred tym som zacala pouzivat detsky nasivin aj to pomohlo.

angelheart
15. nov 2023

Mala som kolegu, ktorý sa toho zbavil po pár mesiacoch. Ten hádam aj každé dve hodiny si dával. Prešiel najprv na detský a potom ešte neskôr na Vincentku.

shee11
15. nov 2023

@chvostik1 bez urážky, ale skús si dat štipec na nos a fungovať tak 9 mesiacov s ostatnými tehu problémami. Lebo toto je tehotenská nádcha, tie ženy to nerobia len tak z rozmaru. Mne aj gyn povedal, ze olynt nie je problem.

januska12323
15. nov 2023

Prestaň si striekať do jednej dierky a keď sa tá dá do poriadku prestaň aj do druhej.

chvostik1
15. nov 2023

@shee11 tak mi o tom vykladas ako keby si bola tehotná len ty a všetky čo si ho dajú. Ja som bola tiež tehotná a predstav si, že aj usoplena popri iných komplikáciách. Ale nepchala som do seba nič čo sa v tehotenstve nesmelo.

musula
15. nov 2023

Olynthom týmto kvapkami sa úplne vyhýbam. To som nemusela byť ani tehotná. Vždy som mala s nimi problém ich nepoužívať.

oblecenieavecicky
15. nov 2023

@bellugia Tiež som to zažila. Striekaj už len do jednej dierky, tá bez spreju si postupne zvykne a keď ňou budeš môcť dýchať, prestaneš aj do druhej striekať. Mne to pomohlo. Držím palce.

shee11
15. nov 2023

@chvostik1 ok. si super, gratulujem.
(poznamka, tehotenska nadcha nie je ze si usoplena, ale ze mas totalne, ale totalne opuchnutu sliznicu nosa a neprejde ti nou ani milimetera vzduchu... dlhodobo. vo dne v noci, stále. )