Bojujem s migrénou

janka.janegova
20. mar 2012

Dievčatá moje, ja už neviem ako dalej, dlhodobo bojujem so strašnými migrénami, už som skúšala všetko cez lieky, čipky, oblkady, lad na podušku, všetko...
Nič nezaberá. Ráno ma to o pol 7 chytí a do 10,00 v kuse vraciam a točí sa mi hlava a nič nevidím... Pomóc!!!
Nemáte starý dobrý recept alebo nejakú radu???

simsalabim
20. mar 2012

Nepíšeš, či si bola u lekára a s akým výsledkom a či užívaš aj lieky. Vypozorovala si nejaký "provokujúci faktor"? Napr. u mňa vie spoľahlivo migrénu vyvolať kombinácia nedostatok spánku + zablokovaná krčná chrbtica (keď zanedbám cvičenie) + nástup menštruácie + zmena počasia. Ak sú u mňa splnené minimálne 3 tieto faktory (resp. iba 2, ak jeden z nich je menštruácia) a cítim, že prichádza bolesť hlavy, okamžite si dám liek od bolesti - na nič nečakám, dám si ho OKAMŽITE. Vtedy sa mi migrénu podarí zastaviť. Ak čakám, že veď ešte to nie je také zlé, a migréna sa rozvinie, mám smolu....naposledy som takto strávila 3 dni v posteli s poriadnym záchvatom (taký som nemala už roky). Takže už som "poslušná" 🙂
Niekde som čítala, že niektoré štúdie potvrdzujú, že nedostatok magnézia v tele prispieva k migrénam a naozaj, odkedy užívam kalcium magnézium zinok (asi 3/4 roka), mávam záchvaty podstatne menej často. Môj neurológ mi povedal, že podľa štúdií by sa mal užívať v kombinácii s kalciom, aby to fungovalo, takže preto užívam túto trojkombináciu.

grettka
20. mar 2012

nic v zlom, som tiez migrenicka hlava, ale najprv treba prehladat forum, kedze tem o migrene je tu niekolko, rad vselijakych je tam kopa a nie hned zakladat novu

danuella
14. aug 2013

mojej sesternici na toto pomohla specialna dieta + biorezonancia (leicebne kury) u DR. v Krusoviciach.

danuella
14. aug 2013

a mne pomoze natriet celo, spanky a krk vietnamskou mastou. ked to na mna prichadza hned natieram, no nie vzdy to zaberie zalezi od toho aka je to migrena.