Dievčatá moje, ja už neviem ako dalej, dlhodobo bojujem so strašnými migrénami, už som skúšala všetko cez lieky, čipky, oblkady, lad na podušku, všetko...
Nič nezaberá. Ráno ma to o pol 7 chytí a do 10,00 v kuse vraciam a točí sa mi hlava a nič nevidím... Pomóc!!!
Nemáte starý dobrý recept alebo nejakú radu???
nic v zlom, som tiez migrenicka hlava, ale najprv treba prehladat forum, kedze tem o migrene je tu niekolko, rad vselijakych je tam kopa a nie hned zakladat novu
mojej sesternici na toto pomohla specialna dieta + biorezonancia (leicebne kury) u DR. v Krusoviciach.
a mne pomoze natriet celo, spanky a krk vietnamskou mastou. ked to na mna prichadza hned natieram, no nie vzdy to zaberie zalezi od toho aka je to migrena.
Nepíšeš, či si bola u lekára a s akým výsledkom a či užívaš aj lieky. Vypozorovala si nejaký "provokujúci faktor"? Napr. u mňa vie spoľahlivo migrénu vyvolať kombinácia nedostatok spánku + zablokovaná krčná chrbtica (keď zanedbám cvičenie) + nástup menštruácie + zmena počasia. Ak sú u mňa splnené minimálne 3 tieto faktory (resp. iba 2, ak jeden z nich je menštruácia) a cítim, že prichádza bolesť hlavy, okamžite si dám liek od bolesti - na nič nečakám, dám si ho OKAMŽITE. Vtedy sa mi migrénu podarí zastaviť. Ak čakám, že veď ešte to nie je také zlé, a migréna sa rozvinie, mám smolu....naposledy som takto strávila 3 dni v posteli s poriadnym záchvatom (taký som nemala už roky). Takže už som "poslušná" 🙂
Niekde som čítala, že niektoré štúdie potvrdzujú, že nedostatok magnézia v tele prispieva k migrénam a naozaj, odkedy užívam kalcium magnézium zinok (asi 3/4 roka), mávam záchvaty podstatne menej často. Môj neurológ mi povedal, že podľa štúdií by sa mal užívať v kombinácii s kalciom, aby to fungovalo, takže preto užívam túto trojkombináciu.