Bojím sa, že zomriem a zároveň nemám chuť žiť

kristin00
27. nov 2022

Ahojte. Už dlhšie bojujem s úzkosťami, panickými atakmi a depresiou. Mám asi vážne všetky príznaky týchto diagnóz, to myslím aj fyzické aj psychické. Lieky poctivo beriem ako mám, chodila som aj na terapiu. Podstata je, že každý deň vstávam aj zaspavam so strachom zo smrti, chorôb a podobnych veci. Zároveň ma už takýto život nebaví a občas mám čierne myšlienky. Kazde ráno vstanem len kvôli malej, ktorú veľmi ľúbim a vlastne len kvôli nej som to ešte nevzdala. Neviem už co robiť, ako ďalej

luccija
27. nov 2022

@kristin00 ako dlho beries lieky?treba sa zdoverit lekarke mozno treba zvysit lieky.Stalo sa to po porode?

mamulik10
27. nov 2022

@kristin00 ahoj presne tymto co opisujes som si prešla aj ja. Žiadny lekar žiadne lieky... mala som pri sebe toxického človeka ktorého som odstránila zo života. Presťahovala sa spat domov a vsetko odišlo behom dna. Prestala som mat myšlienky ako Ty. Prestala som sa báť smrti. Prestala som myslieť na smrť. Prestali úzkosti. Vsetko odislo... wkor by som hľadala príčinu co to vyvolalo! Pretože lieky len tlmia oddialuju problém ale neliečia. Želám všetko zo ❤ dobre. Si silna a zvládneš to

kristin00
autor
27. nov 2022

@luccija lieky beriem už dva roky, mala som prestávku, keď som bola tehotná. Úzkosti som mala už aj pred tým ale musím priznať, že po pôrode sa to rapídne zhoršilo 😞

kristin00
autor
27. nov 2022

@mamulik10 ďakujem. Ja absolútne netuším, čo to mohlo spustiť. Neprišli sme na to ani na terapii.

luccija
27. nov 2022

@kristin00 teraz druhy x ich ako dlho beries?

kristin00
autor
27. nov 2022

@luccija už je to cca 7 týždňov

kamlicek
27. nov 2022

Ako casto mavas terapie? Nemoze byt problem, ze by ti aj tabletky nesadli?

kristin00
autor
27. nov 2022

@kamlicek terapie teraz nemám. Všade ma odbili, že majú plno. Dúfam, že od januára mi znova začne. Lieky mi menili už pred tým viac krát, beriem Alventu, jediná ktorá mi ako tak sadla. Plus mám neurol ale mám pocit, že mi už vibec nezaberá

aninkal
30. nov 2023

@kristin00 Ahoj Kristin, niekde je chyba. Pani doktorka by Ti zrejme mala pridať a vyladiť to. Tých sedem týždňov je krátka doba a dva roky zasa dlho na to, aby Ti nebolo dobre.
Mne trvalo tri mesiace kým sme to vyladili, ale teraz mi je sveta žiť.
Beriem Alventu 150 ráno, 150 naobed a večer Tritico 1 a 1/3, Mirzaten 1 30-tu večer a 1/2 tabl. a 1/2 Aripiprazol, ten podporuje účinnosť tých večerných. Už žiadne desivé rána, žiaden plač, neistota v bežnom fungovaní. Myslela som, že už to nerozchodím pri tejto poslednej zmene, ale je to konečne tu a prajem to aj Tebe z celého srdca.