Cau, idem rovno na to,
Strasne sa bojim toho ze moj otec dostane covid, a ze to neprezije, lebo fajci celkom dlho uz
A rano kasle dost vždy jz niekolko rokov ma 46 rokov
Neviem furt na to myslim a neviem si to predstavit bez neho, mam len 16
Neviem si predstavit ze by som sa s nim jz nikdy neorozpraval
Nejaka rada aby som to tak neriesil alebo ako to mam zvladat
@miskamicha to sa mi nejak nezda, ci fakt ro tak je. ?
@sammoo v rodine viaceri tuhi fajciari minukybrok kovid a dokopy im nic nebolo...lekar na infekcnom.povedal znamej ze ma nevyjodu ze nie je tuha fajciarka
Ja byť tebou uvedomím si pri čom všetkom môže otec zomrieť, môže zomrieť v aute, môže dostať rakovinu z éčok zo stravy, môže dostať rakovinu z fajčenia, môže mu puknut cievka v hlave, môže ho zraziť auto, môže ho zavaliť lavína (toho môjho skialpinistu dosť prevdepodobne)... Keď bol baník mohlo ho zavaliť v praci, raz dokonca horel(mohol zhorieť) .... Tak prosím zamkni zjedz kľúč a už nikdy nevidíte von z bytu....
@sammoo neboj sa, som bola tak na tom podobne skrz toho ze som sa bála že covid dostane otec alebo mama, lenže ja rodičov kontrolujem ako malé deti, keď viem ze niesu doma tak volám im ci v pohode prišli a stále si niečo nachádzam aby som sa uistila ze je všetko okej 🙂 a to mam 25 rokov 🙂
@noami12 len teraz brat je chorý, ma vsetky priznaky omikronu, zajtra ide na pcr a zistíme,
Nema z coho ineho byt chory lebo pred 2 dnami bol niekde s pozitivnymi, no a bol s ocinom dosť v blizkom kontakte a este aj teraz ked je chory, cize ocino si myslim ze to urcite dostane, a stale aj cez to co ste povedali a stale bojim dost, lebo citim akoze to prichadza
Prestať stresovať.Ked ochorie budete riešiť čo ďalej.Vyznie to blbo ,ale zomrieť môže na hocičo iné nielen na kovid .
@sammoo môj otec dostal covid na jeseň. Tiež som sa bála nakoľko pred pár rokmi mal ťažký zápal pľúc, skoro zomrel plus dlhoročný fajčiar....Hneď ako mal pozitívny test, tak som mu zháňala lieky, vitamíny a bála sa najhoršieho. A vieš čo?? Nakoniec mal úplne ľahký priebeh, ešte mladší brat čo s ním žije, športovec, ktorý sa pravidelne otuzuje viac kaslal, ako otec. Takže zbytočne dopredu si nerob starosti. Kazdopadne covid je pre mňa ozaj čudná choroba, taká lotéria....Poznám aj onkologických pacientov čo mali našťastie ľahký priebeh a naopak zdravých mladých ľudí čo skončili so zápalom pľúc. Mám z neho stále rešpekt, ale už nie chorobný strach ako predtým.....aj ty sa dopredu trápiš zbytocne
@sammoo ahoj ja fajčím a covid som dostala a som tu žijem a som od tvojho otcami mladšia iba o 11 rokov. Ak je očkovaný zvládne to neboj
@hesloveslo a ako dlho fajcis
@sammoo cca 10 rokov najskôr normálne cigarety a od covidu mi chutia len iquisove
@hesloveslo jaj tak to podobne teda
@loliki dakujem moc, len sa bojim o otca lebo koli plucam a potom koli nadvahe, ktorú trochu ma a myslim si ze aj pečeň nema urcite uplne pohode, a viem ze tieto organy to najviac zasahuje, a s bratom bol uz cely den v normálnom kontakte, ze to neriesi no, takze neskoro, uz len dufat ze to bude pohode,
Lebo fakt sa bojim kedze koli tym plucam, aj koli peceni a nadvahe, nevidim to nadejne, a co som videl a cital tak to su vysoko pravdepodobna skupina hospitolizovanych a smrti
@sammoo A máš aj mamu, či len otca? Vieš, možno ten strach je horší ako samotný priebeh choroby. Predvlani som sa bála aj ja o rodičov, mali covid a majú už 75 rokov a prekonali to za tie 2 týždne doma. Chvála Bohu. Teraz sme to mali my, už sme očkovaní, menšie deti ešte nie, ale nebolo to také vážne.
@sammoo klud. Co mam sousenosti tao fajciarov kpvid vacainou nechyta.