Bojím sa, že mám sepsu

17. jún 2024

Prosím vás, poraďte mi. Bojím sa, že mám sepsu.
5 dní dozadu som sa hrala so šteniatkom, ktoré má 3 mesiace a v jeden moment keď som ho hladkala a mala som hlavu bližšie jeho, on ju zdvihol a dostala som jeho mokrým nosom a ústami po ústach ale citila som, že sa trochu dotklo mojho jazyka. Ihneď som si išla ústa vypláchnuť teplou vodou a o 2 minutky na to som si spomenula že mám ústnu vodu, tak som použila aj tú.
Celých 5 dní mi nebolo nič až dnes večer sa cítim divne. Merala som si teplotu 2x. Raz som mala 37,1 a nedávno stúpla na 37, 4. Som aj trochu unavená a tem na smart hodinkách kolísavý. Niečo ako: 90, 95, 93, 89, 94, 103, 109, 113, 103, 98, 93 keď ležím. Vôbec neviem, či im veriť. Ak áno, tak neviem, či to je kvôli tomu stresu alebo sa fakt niečo deje.
Mám z toho strach pretože posledné 3 dni psík zvracal takmer po každom jedle, ale len raz a dnes som s ním bola u veterinára a mal teplotu, čiže má nejakú infekciu. Ale normálne behá a hrá sa. Dnes sa mal ísť očkovať proti besnote (čiže ešte očkovaný nebol) ale neočkovali ho, lebo že má infekciu. Som nervózna aj preto, lebo ho nekedy nechám samého na dvore, zatiaľčo ja upratujem. Čiže mohol hocičo vziať do úst.
Ja neviem, čo zo sebou. Nohy mám teplé, tvár mám viac teplú než by mala byť, no ruky mám studené. Zimnicu nemám. Som aj unavená, ale to som už dlhšiu dobu, skoro každý deň, pretože skoro vstávam a neskoro chodím spať, čiže neviem či to s tým súvisí. A skákavý tep, podľa hodiniek. Tlakomer doma bohužiaľ nemám. Nič ma ale nebolí, zatiaľ.

mamamasama
17. jún 2024

Toto by bolo potrebné riešiť s odborníkom. 😳

ka_ty2
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
17. jún 2024

@ka_ty2 Otrava krvi, nie? A čo?

maminkadeticiek
17. jún 2024

Uplne postaci,ak si das preliecit hlavu.

rozculena
17. jún 2024

@mamamasama hej,s psychiatrom

rozculena
17. jún 2024

ako chceš dostať otravu krvi,keď ťa oblizol pes?????? ja už som potom asi 584x mŕtva....pol života som prežila so psami.....

enigmaenie
17. jún 2024

Sepsu ? Kvoli oliznutiu psa ? Treba si pozriet co je sepsa ....je to reakcia tela na velmi velku infekciu ked uz organizmus nevie odkial pochadza a reaguje postupnym zlyhavanim ......

refly
17. jún 2024

Sepsa asi ani omylom XD
Ak by ľudia mreli kvôli psím čumákom, tak je pol ľudstva mrtvá. Ja dostávam mačacím čumákom pár krát do dňa a ani by ma takáto volovina nenapadla.
Zo psa nemáte nič, ste sa vystresovali kvôli totálnej hovadine a z toho máte divný tep.

autor
17. jún 2024

Ježiši, človek sa tu pýta niečo neškodné, tak sa dočká toho. Ak sa nechcete normálne vyjadriť, tak sa nevyjadrujte.

rozculena
17. jún 2024

bože,a to ešte ani nie sú prázdniny

iwesska
17. jún 2024

Ja som si podla nadpisu myslela,ze sa ti ten pes zahryzol aspon 5cm hlboko do stehna,ranu si nemala ako vydezinfikovat, teraz ti hnisa,mas horucky a nie ze ta oblizol pes🙈 A ze mas skakavy tep. A aky by si chcela mat? 60 kazdu minutu? Srdcova variabilita ti nieco hovori? Ze pulz normalne kolise a ze ak je teplota bije rychlejsie? Uz negoogli tolko hluposti,prosim ta. Ziadnu sepsu nemas. Si chora. Dcera moja mala tiez teploty,unavu,zimnicu a ziaden pes ju neoblizal.

autor
17. jún 2024

@refly Neprenášajú sa psie choroby a cez sliny? Či už keď ťa kusne alebo sa jeho sliny dostanú to úst človeka? Veď ani len na besnotu nie je očkovaný.

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ka_ty2
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
17. jún 2024

@taynee Máme mačku, ktorá je síce naša, no je vonkajšia a hrá sa s ňou.

fido69
17. jún 2024

Tak psíkovia veľmi radi pojedajú hovienka iných psíkov. Snád si z toho nedostala nejakú psiu pohlavnú chorobu. 🤔

autor
17. jún 2024

Mačka ale vyzerá normálne to je fakt.

guudy
17. jún 2024

Autorka, s uplnou vaznostou, ries to so psychologom a psychiatrom.

autor
17. jún 2024

@fido69 Nie pohlavnú chorobu ale infekciu možno.

zena666
17. jún 2024

F45.2

ktochytavzite
17. jún 2024

sepsu nie,zatyiap urcitye nemas mozno infekciu,oytazne co od cloveka alebo psa,zvlastne ze ale pes ma ryeploru a infekciu a tyerqz ry.Bola si aj s niekym inym od kr si sa mohla nakazit?

ktochytavzite
17. jún 2024

inak besnora na sk nie je momentaone,cize nemusi mar strach a ano treba davaty pozor aj na psie sliny,nie su az rake neskodne ako si mnohi myslia.

fido69
17. jún 2024

Ja si myslím, že to chudák psík chytil od nej. 🤔

mamamasama
17. jún 2024

@rozculena veď presne tak to bolo myslené

rozculena
17. jún 2024

@fido69 a možno od nej chytil aj besnotu

fido69
17. jún 2024

@rozculena Alebo tú pohlavnú chorobu. 🤔

rozculena
17. jún 2024
nikpa
17. jún 2024

Ty si zrelá do Pezinka 🤣😬🤣😂🤣

autor
17. jún 2024

@ktochytavzite Bývam s rodinou a pokiaľ viem, nikto z nich nie je chorý. Chodím do obchodu, čiže s predavačkou a pár zákazníkmi. S nikým iným som sa za posledné dni nestretla.

refly
17. jún 2024

No ale akú chorobu má ten pes? :D
Ja som trochu riešila že ako sú reálne prenosné choroby zo zvierat na človeka, lebo robím s vonkajšími zvermi.... A medzi druhmi toho tak moc fakt neskáče. A zvieratá defaultne nie sú plné chorôb, ako si niektorý ľudia myslia. Je tisíc krát pravdepodobnejšie že Vás ochrchle nejaký človek na ulici, alebo že chytíte pleseň pri chytaní niečoho vonku. Psíkovi nič nie je a Vám tiež nie.
A besnota nehrozí. Besnota je HROZNÁ choroba, ak by ju mal, tak by ste o tom vedeli. A keďže je to tak hrozná choroba, tak sa vonkajšia zver orálne očkuje rozhadzovaním návnad. Na Slovensku sme nemali žiaden prípad roky rokúce, v 2015 sa primotala besná líška z Poľskej hranice a v 2022 tu bol dovezený besný pes. Každý jeden prípad je zdokumentovaný: odkiaľ, prečo, ako. A potom v tom celom regióne je prísne sledované prevoz /predaj zvierat. Ten pes nemôže mať infekciu....
A sepsu by ste mohli mať iba ak by Vás rafol, neumyli by ste to a dobre by ste sa vyváľali v zemine. Ak by Vám černala a odhnívala rana, tak to mále sepsu.