Bojím sa, že mám rakovinu

10. apr 2023

Viem že to je zbytočne sa popredu strachovať ale ja už sa posledné dni cítim naozaj zle a bojim sa o seba. Nemala ste niektora take pocity ? Alebo nejaké skúsenosti ľudí s rakovinou ako sa cítili ? Viem že mám ísť k lekárovi , pôjdem hneď ako sa mi bude dat 🙏🏻
Ja som 2mesiace po pôrode a cítim sa strašne. Tráviace problémy som mala aj pred tehu no teraz sa mi akoby znásobili. Ale nejde tak o to , ale mám úplne aj take že niekedy zle vidim(furt si musím oči pretierať žeby sa mi rozjasnilo) únava , vkuse nejaké vyrážky(čo som ja nikdy nemavala ) , bolesti tela , chudnem (z čoho mam stres lebo som dosť chuda a každé kilo dole má stresuje ) a pritom jem stále rovnako , takú nestabilitu cítim a je mi stále do placu (čomu nerozumiem vôbec ale takýto strach o seba a myšlienky som nikdy nemala) …

viestta
10. apr 2023

Nemas poporodny splin? Skor by som za tym vsetkym hladala hormony, unavu a psychiku. Skus sa obratit na psychologa

stellarstar
10. apr 2023

Prečo ľudia myslia hneď na rakovinu? 🙄🤦‍♀️

didi44444
10. apr 2023

Nemusi byt rakovina, popíš lepšie priznaky, po tehotenstve sa vie hormonmi spustit aj SM . Pozri a chod na vysetrenie cim skôr. Pri tejto diagnoze hra naozaj rolu čas pre fungovanie bezneho zivota. Ak aj nie, je milion diagnoz. Daj sa vysetrit 🙂

autor
10. apr 2023

Ešte som zabudla že každý deň príde taka chvíľa že mi ostane úplne zima a musím sa obliecť s pri radiatore zohrievať

didi44444
10. apr 2023

Este ma napadlo aj podla priznakov, celiakia vyšetrena? Ake su traviace problemy?

palicka
10. apr 2023

Skôr si vyčerpaná. Kľud, 2 mesiace po pôrode sme sa asi všetky cítili ináč. Telo rieši hormonálne nerovnováhy, zmenu hmotnosti, asi toho veľa nenaspis, zmeny v chrbtici, môžeš mat bloky…neboj. Ja ani po pôrode nie som a mám pocit, že čítam o sebe. Asi Ta nepotesim, ale áno, je to na lekára. To, ze máš stavy úzkosti, strachu, nutkanie stále plakať… k tomu sa lekár potrebuje vyjadriť. Myslím, že aj poruchy trávenia s rým súvisia, alebo môžu súvisieť..Nie je hanbou tam ísť aj s podozrením na poporodnu depresiu. Chod, kým sa to neskomplikuje!
@viestta

autor
10. apr 2023

@didi44444 Celiakiu mám od roku 2021 , diétu dodrziavam

aceris
10. apr 2023

Tiez som dostala takto strach o seba po druhom porode. Ale ze nenormalne. Zacala som behat po lekaroch. Raz potencionalna diagnoza zla, potom este horsia. Potom sa odlozili dalsie vysetrenia. Nakoniec mi zistili po niekolkych mesiacoch hit. A o niekolko dalsich mesiacov autoimunitne ochorenie. Pre mna to bolo vykupenie. Aj ked stale obcas mi napadne kedy asi sa to zvrhne na rakovinu a kolko este mam casu. Ale som daleko pokojnejsia ako predtym.

katuskamala1
10. apr 2023

Takto sa citi vacsina zien po porode. Hormony sa davaju dokopy..ak kojis tak i na dlhsie to bude.. i creva sa davaju dokopy ..ja a kamoska sme pol roka a ona rok po porode malivelke problemy s crevami.. ja som rapidne schudla,o 10kg viac nez som mala pred tehu do 2mesiacov po porode..a slo to stale dolu. Prehanalo ma,ale ze brutalne a rychly nastup ak chapes. Kamoska detto. Ta unava,vycerpanie.. neboj,vsetko sa upravi , skus si zariadit cas i pre seba a oddych ak sa da. Drzim ti palce.

luckasvec
10. apr 2023

@didi44444 co je SM?

lucia851
10. apr 2023

Depresie úzkosti

momusik
10. apr 2023

@luckasvec skleroza multiplex

luckasvec
10. apr 2023

@momusik ďakujem

daniela232
10. apr 2023

Bože 🤦🤦to môže byť čokoľvek nie rakovina 🤦tak ja rakovinu mam ,a teda aj dovtedy ako mi bola diagnostikovaná nikdy som sa necítila lepšie, žiadne problémy som nemala

autor
10. apr 2023

Ďakujem vám za povzbudzujúce správy asi aj to som potrebovala ,skúsenosti iných že ste sa tak cítili , 🙏🏻🙌🏻
Len po prvom pôrode som sa až takto necitila.
Po jedle mávam totálne brucho nafúknuté a ledva dycham ze si musím ľahnúť na chrbát a počkám kým mi troska strávi, pichava mi v ľavom boku … take hrče si aj cítim po bruchu a do toho tie ostatne neurologické prejavy … strašný pocit mat taký strach o seba 😏
Musím asi na gastro vysetrenie 😒

didi44444
10. apr 2023

@luckasvec skleroza multiplex

didi44444
10. apr 2023

Tak by som este riesila gastro urcite. Ak mas alergiu, moze to byt len “drobnost” alergia na mlieko co ide ruka v ruke s celiakiou a podobne.. 🙂

bloger
10. apr 2023

Takéto myšlienky si vôbec nepripúšťaj. Dôveruj lekárom a nestresuj sa zbytočne.

trgypadl
10. apr 2023

Ahoj. aj, ked pises anonymne asi viem o koho sa jedna podla opisu priznakov a ak Ti mozem poradit zajdi si za psychológom, drzim palce, nech sa da všetko doporiadku 💞

lyci
10. apr 2023

skor doplnit vitaminy a mineraly. dieta si z teba vela zobralo. ja som sa davala dokopy 2 roky, kym som prisla na to, co mi chyba. najdolezitejsie horcik a vitamin D. nedostatok Decka napr sposobuje aj zhorsenu psychiku a teraz po zime ho ma vela ludi malo

koniarova
10. apr 2023

@daniela232 ako ti ju prosím zistili? Preventívka?

19mejko
10. apr 2023

Podľa mňa máš poporodnu depresiu, ale doktori ti povedia co je s tebou nie my na koniku, poviem ti moj pripad,ja som ju mala tu kratšiu formu, že ta "bejby blus "ci ako sa vola trvá 8 týždňov, mne to samé odišlo presne vtomto termíne chvalabohu, bola som aj na psycho, dala mi najslabšie tabletky, lebo tie myšlienky to bolo otras, nič ma nebavilo, bola som uplakana vôbec som to nebola jaz cítila som ,že hormóny somnou len tak plieskaju a nevedela som to ovplyvnit no cítila som že to není sranda a že potrebujem pomoc, lebo niekedy je to mega nebezpečné tieto depresie, ja som ani tabletky neuzivala lebo mne to hneď dáko nato aj skončilo, po pôrode som schudla 21 kil, rychlo z tejto depky tiež zlý zrak, a tiež 2 mesiace po pôrode, ja som mala cisársky, tam je zevraj väčšia šanca na tieto depresie poporodne takže preto si myslím ze máš to isté, no moja viem ale isto, že to skončí to mi môžeš veriť, hormóny máš teraz úplne naruby a je to uplne normalne, oni sa časom aj sami upracu

domkakvet
10. apr 2023

Tak to by malo viac ludi rakovinu, taketo priznaky, no chod ku doktorovi pre pokoj v dusi a preto ze to moze byt nieco ine ale rakovina to nebude a ta je navyse skryta priznaky sa objavia az neskoro od jej vzniku.

daniela232
10. apr 2023

@koniarova nie,na preventivky som chodila pravidelne,sono mamo,ja som si nahmatala v prsníku hrču,uz pomerne veľkú

koniarova
10. apr 2023

@daniela232 držím palce ❤️

daniela232
10. apr 2023

@koniarova ďakujem ti ❤️

oliviabb
11. apr 2023

@daniela232 prajem uzdravenie ❤️

macekovam
11. apr 2023

Si 2 mesiace po pôrode... Ješ rovnako.. Tam by som začala.. Treba jest viac... Máš viac pohybu.. Menej spánku.. Možno máš pokles cukru... Okolo dieťaťa sa na beháš a tak potrebuješ energiu

kp7333
11. apr 2023

Si kratko po porode, nevyspata, vycerpana, kojenie ti odobera ziviny plus mas rozhadzane hormony. Dopln vitaminy, mineraly - hlavne magnezium, vapnik. Jedz vyzivne jedla a chodievaj vela na vzduch, na slnko. Ked sa to nezlepsi, obehaj lekarov.

denkabemommy
11. apr 2023

Podobné príznaky som mala aj ja, žiadna rakovina. Iba autoimunitné ochorenie 🙂.