Bojím sa, že mám rakovinu

4. apr 2022

ahojte, uz si pripadam naozaj ako hypochonder. v poslednej dobe odkedy som bola chora som si zacala samu seba viac vsimat.
hmatam si na tele, ci nahodou nemam hrcky, prikladam to samozrejme k vaznejsim diagnozam, mam stres, uplne mi preplo, priznam si to a neviem ako sa z toho dostat…

dnes som si nasla ani nie ze hrcku v prsniku, ale skor take podlhovaste utvary ci uz horizontalne alebo verzikalne .. cele prsniky mam take ohrckovane, viem ze su tam tukove “gulicky” ale na oboch prsnikoch mam aj rozne uvary mensie vacsie podlhovaste …

doktorka mi povedala ze su to zlazy, ze kazda to ma inak a kazda ma prsia inak “tvarovane”..

mam 21 rokov, bojim sa… ak mate niektora skusenost prosim o radu..

stastna17
4. apr 2022

treba vyhladat psychologa alebo psychiatra , toto nie je ok. Jedna vec je realne sa bat o zdravie a sledovat sa a nahovarat si choroby su diagnoza.

janetinka27
4. apr 2022

su to zlazy

heln
4. apr 2022

ahoj, ano naozaj si hypochonder.
to co opisuje zu mliecne zlazy, ktore sa menia vplyvom hormonov, mozes mat aj cysty, ktore su neskodne.
samozrejme nic netreba podcenovat, lebo rakovina prsnika v zaciatocnych stadiach neboli, nema priznaky, treba ist na prevetivku ku gynekologovi, ten ta posle na sono prsnikov a pre klud duse kludne aj na mamograf. rakovina prsnika je u nas dobre liecitelna, ked za vcas zachyti.
potom uz len dohodnut stretnutie u psychologa, ktory ti poradi ako sa zbavit tohto iracionalneho strachu (ale chapem ta), alebo si nabrat na plecia viac roboty, potom nebudes mat cas na rozmyslanie o takych veciach.😀

iwesska
4. apr 2022

Ja mam prsia hrckate odkedy mi zacali rast a cely zivot. Este tam mam mimo toho aj nalez,ktory nijako necitit,len na sono vidiet a musim s nim chodit pravidelne na kontroly. Keby som to prezivala tak ako ty,tak uz asi skocim davno do Dunaja. Ver lekarke,videla viac prs ako tvoje. Ak by to bolo vazne,neposle ta domov. Nieco prijemnejsie okrem prsnikov na sledovanie nemas? Filmy,knihy,ine zaluby??

renata1405
4. apr 2022

Smer Kremnica alebo Pezinok neviem co mas blizsie.

autor
4. apr 2022

tak mne sa zda ze tie “hrce” mam take od malicka tiez, nic sa mi ani nezväcsuje len vravim no v poslednej dobe sa moc sledujem .. dakujem za odpovede..

ninusa221
4. apr 2022

Vsak sa objednaj na sono nak maš istotu že je všetko ok.. ja som išla len tak a mala som nezhubny nádor ( nevedela som o tom) žijem nič mi nieje iba sa to bude sledovať.

vler
4. apr 2022

prestan sa tolko sledovat

lavinis
4. apr 2022

Mat rakovinu v tvojom veku je velmi malo pravdepodobne. Nie nemožne, ale sanca je fakt nizka
Návštiv psychologa

autor
4. apr 2022

dakujem za pomoc vsetkym

goblinko1
4. apr 2022

Ahoj, tiež takéto problémy momentálne prežívam.. riešim to so psychologickou veľmi mi pomáha.. niekedy som tiež take stavy mal.. prešli čiže verím, že to prejde aj teraz.. viem že je to ťažké ale skús naozaj začať zit normálny život a však keď niečo bude vážne ono to o sebe dá vedieť a ak nie tak ti nic nie je.. alw viem o com hovoríš 🥺🙏🏼 Tiež mám 19 a už sa strachujem s všelijakými chorobami.. hlavne treba prestať takto premyslat pretože môže ti ten tlak a stres vyvolať reálne problémy..

autor
4. apr 2022

@goblinko1 vdaka za podporu 🥺

moncikamoni
26. nov 2022

Ahoj nemôžeš mi napísať správu.