Bojím sa lietajúceho a plazúceho hmyzu

20. jún 2024

Ahojte, idem rovno k veci veľmi sa bojím hmyzu. Či už lietajúceho alebo plazuceho. Všetkých, bojím sa ich už od detstva, ale už to zachádza veľmi ďaleko. Dostávam stoho už taký ako keby panicky záchvat. Bývame na dedine pri potoku. A tam sa to hemží hmyzom. Používam biolit, rôzne elektrické odpuzovace. Prosím viete mi konkrétne ešte nejaké poradiť aby som si dokupila, ktoré zaberajú a máte s nimi skúsenosti. Hlavne aby som hmyz nemala v dome, nie som blázon ja len už som nakúpila toľko veci a nepomáha to. Proste sa ich bojím, aj sa za to hanbím. Neberte to ako vtip prosím. Ja to myslím vážne.

simsalabim
21. jún 2024

Sietky na hmyz vsade, kde sa da. A mozno zmiernit paniku pomoze psycholog.

viestta
21. jún 2024

Myslim si, ze by svoju fobiu mala riesit s psychologom. Nevystriekas okolie v okruhu 10 km aby sa k tebe ziaden hmyz nedostal. Nehovoriac o tom, ze vsetkymi tymi nsekticidmi skodis sebe aj svojej rodine. Vo velkom mnozstve aj ten "najbezpecnejsi" insekticid poskodzuje zdravie.
A len tak na okraj, kmyz ktori sa plazi je budu paziaci sa hmyz, alebo plazivy.

simca06022011
21. jún 2024

sietky, skontrolovat skary a vsetko... a navstivit psychologa.
Podla mna s fobiou treba pracovat, ja som dostavala zachvaty pri pavukoch a proste prestahovanim sa do domu, som to musela nejak zaact predychavat. ten pavuk ma nezozerie (hlavne ked moje dieta ich chytalo do poharov).. detto srsne, osi, a podobne fajnoty, detto klieste... az mdloby na mna isli, ked som to musela vyberat dcere/psovi, alebo plna kuchyna mravcov :D ale ked musis... tak musis.