Skoncila som VS a je na mna toho moc. Stale kolotoc vsetkych povinnosti, idem sa vydavat, stahovanie, oddych ked je, tak si ho neviem uzit. Bojim sa lebo obcas mi busi srdce a tazko sa mi dycha z toho stresu. Vekova kategoria infarktu sa posunula uz na 35 rokov. Ako to mozem zvratit alebo oddialit, ked aj najmensi stres je pre mna velmi tazke zvladnut? 😒 stravovat sa snazim zdravo a aj sa hybat, len ja uz mam toho tolko v hlave naplanovane dopredu ze uz samotne myslienky na to ma velmi stresuju.
Ja som sa bála migrény a hop dostala som ju .. 🤦♀️😑 Co nechceš a čoho sa bojíš na to si zarabas tým stresom. Prestaň prosím ta pre tvoje vlastne zdravie. Šanca ze budeš mat infarkt je minimálna len bud kľudná
hlavne kluuud..vsetko bude tak ako ma byt
sice sa vekova hranica posuva, sice je stres zly,a le aj napriek tomu to nei je bezne, mat v takom veku infarkt. a teda co viem, rizikovejsi su muzi. zenske hormony ciastocne posobia ako ochrana.
co sa tyka busenia sreca, ej to casty problem, ma to teraz mnoho ludi a nehrozi im infarkt. potrebujes hlavne relax.
@majamat presne toto mi povedal lekár. kým bude menštruácia, na 99,999% nebude infarkt... áno, v tomto veku sú infarkty, ale u mužov. takže autorka sa zbytočne stresuje.
Kľud, ja som tak vybehla v sobotu na švagra, že v nedeľu ma držala zlosť dovečera. Samozrejme, z tých nervov ma rozbolelo na hrudi strašne, že sa mi ako píšete, ťažko dýchalo až mi bolo zle mierne tak som sa to snažila rozdýchať.. Bolesť trvala do pondelka večera. A to mám skoro 28 rokov....
Stres je fakt zabijak. Čo presne ťa stresuje na svadbe? Nemala by to byť radostná udalosť? Sprav to tak, aby si sa na nej cítila dobre a nie, že je to konečne za tebou. Možno trochu ubrať z očakávaní? Sťahovanie tiež nemusí byť dôvod na stres. Čo presne je vlastne na tom pre teba stres? Ja sa tiež idem sťahovať, teším sa na nové miesto a všetky výhody s ním spojené. S vecami si neplánujem robiť veľa stresu, radšej nejaké veci darujem, ako sa a tým veľmi zapodievať, zoženiem (profesionálnu) pomoc, kde sa, koniec. Odpovedz si, čo presne ťa stresuje a zminimalizuj tie činnosti, plánuj si aktívne prestávky na činnosti, ktoré ti prinášajú radosť a daj si to ako prioritu. Neodpovedane emaily? Počkajú ešte do zajtra, ty si radšej zacvičiť, prečítaj niečo dobré, joga, meditácia, stretnutie s kamarátkou. Svoju psychickú pohodu si daj vyššie v rebríčku, o čo sa treba starať
skôr navštív terapeutku aby si sa naučila spracovať stresové situácie. to čo opisuješ nie je žiaden infarkt ale úzkostné stavy sposobené dlhodobým stresom.
hlavne trpíš Fobofóbiou - strach zo strachu. aby si sa na všetko, čo je pred Tebou tešila a nie stresovala tak to urob hlavne kvôli sebe. život je krátky na takéto nezmyselné trápenia. si zdravá a máš určite pekný život tak sa kopni do vrtule 🙂
desiatky tisíc ľudí ležiacich v nemocniciach by dali všetko za to aby mohli byť na tvojom mieste. tak sa začni budit s vdakou a ži naplno tu a teraz.
Musis si to upratat v hlave a naucit sa nehystercit zo vsetkeho. Svadba,aky stres? Kolace ste si dali napiect,miestnost zajednali,pohostenie vam spravia,tak aky stres? Je to len uhol pohladu. Ano je namahave vsetko zajednat a podohadovat,ale nesmie ti to sposobovat stres. Musis ubrat z ocakavani,brat veci tak ako su. Naucit sa zit pritomnostou a nemysliet na 300 veci. Ja sa to tiez pomalicky ucim,lebo som vzdy duchom nepritomna. Bola som na tom tak,ze ja som si uz ani film nevedela vychutnat,lebo som myslela na to,co vsetko este urobim,kam pojdem ako to urobim,ci mi to vyjde..... Pomaly sa ucim zit pritomnostou a ide to.
Mate infarkty v rodine?
Stahovanie so vlastneho ma byt readost.
Svadba tiez ma byt radost.
Neviem.. Zla zivotosprava, rodinna anamnrza, financne problrmy to su veci, ktore sposobuju stres a k tomu pridruzene stavy.. Mozno ni3 si stastna v tom kam sa tvoj zivot ubera svatba + chlap?hmm..
@kitycat mne stres sposobuju aj prijemne veci, stres nie je vzdy iba pri zlych situaciach, ale aj ked sa z niecoho tesim alebo sa ponahlam-aj to je stres, lebo vtedy citim tlak na hrudi
Musis brat veci viac pozitivne. Onobto nejako bude. Ved ked to chces tak je zbytocne sa stresovat. Poziadaj draheho aby s niecim pomohol 🙂
sprav si test v Medirexe, maju specialne na toto a najdi si na pár sedení kvalitného psychoterapeuta, alebo dobrú psychologicku, mali by Ti pomoct odhalit, co je za tým stresom, ze coho sa bojis a naucit ta relaxacné techniky, ine techniky ktore by Ti pomohli uchranit si svoje dusevne aj telesne, zdravie pomozu Ti redukovať stres, ze prides na to z coho pramenia tvoje obavy.
Minimalne sa prestan stresovat tym, ze by si mohla dostat infarkt. Tym odstranis aspon jeden stres a nauc sa relaxovat. Bud cvicenim, alebo nejakym konickom. A nejako sa nauc zvladat povinnosti, lebo chapem, ze okolo svadby a stahovania je dost starosti, ale bude aj horsie. Zaklad je nepos*at sa, lebo na pos*ateho aj hajzel spadne.