Ahojte,
Čaká ma toto vyšetrenie,,hadickou,, do žalúdka.. idem.v pondelok a už začínam panikarit že tam ani nejdem lebo sa toho veľmi bojim.. ešte som na tom nikdy nebola..
Bolí to? Či to nieke bolesť ale skôr nepríjemný pocit?
Ako dlho to vyšetrenie trvá?
Och, radšej by som šla druhý krát rodiť
oproti porodu v pohode, trochu neprijemne , ale da sa
vobec to neboli, nie je to nic take strasne, ako ludia hovoria, moj muz bol nedavno a tiez sa cudoval, ze co z toho vsetci robia taky horor, ze to bolo v pohode
Neboli to, je to neprijemny davidvy pocit, ktory sa da velmi dobre zjemnit spravnym dychanim. Precitaj si k tomu daco na nete.
@elenatomasova prosím ťa,kde v KE si bola?
Ahoj, keďže mam celiakiu, intoleranciu laktózy a rôzne obmedzila, podstúpila som gastroskopiu veľa krát. Mali by ti stretnúť do hrdla sprej na znecitlivenie ja som to podstúpila aj bez toho. Pre mňa nič hrozné, akože nie je to zrovna príjemný pocit, ale dá sa to zniesť. Počkaj na kolonoskopiu to je iná perlička 🤭. Držím palce. Neboj dáš to v pohode, pôrod e milión krát horsi 😉
@mirkava akože kolonoskopia je nejaká povinná jazda po gastroskopii alebo čo? :-O
Jasné, keď ťa tam už majú ta ta "prešacujú" z každej strany 😁🤭. ...... nič nie je povinné
Moja rada: pýtaj si niečo na znecitlivenie. mne nič nedali aj keď som pýtala. Už by som tak 2hy krat nešla.
JAK SE NEUDÁVIT při gastroskopii? Co máte v žaludku?
zaplatila som si 39 eur za oblbovak a ani neviem, ako a kedy sa to zbehlo, len som sa prebrala otapena, bolo to super🙂 Jedna z najlepsich zivotnych investicii...🙂
je to v pohode, hlavne nestresuj!!!! mam to za sebou trikrat - hlavne pocuvaj sestru a doktora a ked povedia prehltaj, tak fakt prehltaj ;)
osobne u mna skor radsej fibroskopia ako gynekologicke vysetrenie 🤷🏼♀️🤣
@terezka1947 u dr.Fendovej to je neďaleko Bety na Tomasikovej.
ahoj, neboli to, len je to neprijemne ked prehltnes hadicu, ale to ti umrtvia hrdlo a potom je to neprijemne, aj pre to ze grgas atd, ale tych par minut sa naozaj da zvladnut. a potom este slintas kvoli tomu umrtveniu. pre mna bolo daleko horsie to, ze som bola nalacno a nasmadno a bolela ma hlava az do vecera.
neboj sa, vysetrenie trva len chvilu, zvladnes to.
Neboj, je to nepríjemné ale prežijes, som bola už 2x
Keby sa dalo idem namiesto teba
Neboj sa. Lahnes si na ľavý bok dajú ti do úst sprej na znecitlivenie potom máš prehltnúť špic hadičky. Ty zavri oči nazbiera v ústach sliny a mysli si ze ti dávajú suchu kôrku z chleba a tu máš prehltnúť. Tak prehltni. Nič ta nebude bolieť asi 2 min výdrž kým sa pozrú. A už to vytiahnu. To je vsetko. Zuzana z Brstislavy
@kaktusik007 ahoj, mna toto celkom depta, ja mam ist na toto vysetrenie ale nechapem, ako mam prehltat s otvorenymi ustami? Ja teda ked si vyskusam otvorit usta a prehltat tak mi to nejde, vsak prehltam a mam zatvorene usta, ked budem mat hadici v ustavh budem ich mat otvorene, ja neprehltnem vtedy predsa
@sisi2212 prehltnes, neboj.. tu ide iba o tie svaly v hrdle, ak sa to tak da vlastne nazvat,... ak mas respekt pred tym, tak mne osobne pomaha ze vzdy vie byt aj horsie -- napriklad taka kolonoskopia alebo bronchoskopia..... Fibroskopia je lahoda popri tom 🙂
@kaktusik007 strasne sa bojim, ze tam normalne odpadnem alebo tak 🤦♀️
Dá sa to zvládnuť a to ja mám silný daviaci reflex a na hadicke som bola v začiatku tehotenstva (ešte som nevedela, že som tehotná). Prežila som, aj doktor😉
@sisi2212 ja ťa plne chápem. Ja mám veľmi silný daviaci reflex a vybrala som si pracovisko so sondou cez nos. No....klasika,to je u mňa typické,že bohužiaľ,ale nedala sa sonda cez nos. Veľmi úzke nosné dierky. Takže keď som už ležala,tak doktor mi vraví,že musia klasický. Ono je to nepríjemné,ale mne pomohlo dýchať z hlboká a vydychivat . Presne ako mi sestrička hovorila. Naplo má párkrát a riadne,ale udychala som to.
To je fakt skôr nepríjemné. Ale nejako sa to dá zvládnuť,človek si musí povedať,že to dá.
Ahojte, no ja už mám dávno po tom, úplná pohoda keby mam ísť znovu tak vôbec nestresujem.. sprej mi tak znecitlivil hrdlo že som necitila ani kedy mi hadička prešla krkom, jedine som trošku spanikarila keď som začala cítiť ako mi hadička smatra v bruchu, prirovanala by som to k prvým pohybom bábätka 😀 ale fakt mi to take prišlo 😀 vtedy som prestala zhboka dýchať a trošku ma vynatahalo ale inak pohoda.. brali mi vzorky zo žalúdka aj dvanástnika, to som nijako necítila cele to trvalo možno 5 minút.. veľa spravilo aj to že som mala výborného lekára a sestričky, naozaj sa ma snažili zbaviť strachu a rozveselit ma lebo som tam prišla bledá ako stena.. palec hore pre gastro Žilina konkrétne primár Bašo 😊😊😊😊😊
Tak toto je zaujimave lebo prave ten isty primar mi nechcel.dat sprej ani nic ine na umrtvenie... ze on nerad dava. 😠 mala som vian na tom trvat, len som vobec nevedela do coho idem
@coco1 o sprej som poprosila sestričku nie jeho, nebol problém 🙂
Nič sa neboj,musíš byť uvoľnená vtedy to zvládneš.Ja som bola v jeseni a krásne som to zvládla trvá to asi 5min.Hlavne treba počúvať pokyny lekára,kam ideš ja som bola v KE.