icon

Bojím sa, či nemám rakovinu

10. jan 2023

Ano, clovek hned mysli na to najhorsie... Na googli uz radsej nepisem. Mam dlhodobo bolesti celeho ramena, klucnej kosti. K rehabilitacnej doktorke som bola uz 3x. Naposledy mi dala obstrek, 2 dni bolo dobre, potom zas take bolesti, ze neviem normalne pouzivat ruku, neviem ju zdvihnut. Teraz ma konecne poslala na rtg a brutal sa bojim, co mi tam najdu. Pidla nej je to zapal, mala som aj aulin prasky. Pri poslesnom vrecusku mi hlava opuchla. 🤦🏻‍♀️ Vyzerala som, ako netvor, aj oci opuchnute. Tak to uz nemozem. Na nete ked hladam, tak mi dookola vyskakuje rakovina kosti. 😑 Snad je to sprostost.

Ale uz naozaj zacinam mat z tej bolesti depku. Neviem sa obliekat, neviem sa o maleho starat, neviem sa s nim hrat, som ako matoha a este do toho tie sprostosti na googli.

Strana
z2
kristinka92
10. jan 2023

keby máš rakovinu tak ti obyčajný obstrek nepomôže od bolesti 🙂 u všeobecnej lekárky si s tým bola? či neodporúča návštevu neurológa alebo nejaké vyšetrenie? nemôže to ist od chrbtice že by si mala posunutú platničku ktorá tlači do nervov? pripadne nepretazovala si tu ruku predtým?

autor
10. jan 2023

@kristinka92 ved to, ze obstrek mi pomohol iba na 2 dni. :( Nie, nevie ani Dr. co tam moze byt... Preto ma posiela na rontgen radsej.

baska_nice
10. jan 2023

neboj, dobre bude. po rtg budes mudrejsia. hlavne necitaj uz nic na internete, negoogli si diagnozy a jednoznacne nestresuj🙂

vulka
10. jan 2023

"Zamrznuté rameno"? Rieš cez ortopeda.

domiklik
10. jan 2023

Vravíš, že obstrek ti pomohol na chvíľu... No úprimne 1 obstrek zázrak neurobí, niekedy ich potrebuješ vybrať aj 20, pripadne na kombinovať s infuziami a liekmi. Pokiaľ máš zápal nervu sú to ukrutne bolesti a liečba trvá aj mesiace. Tie infuzky a o streky ta ako tak udržiavajú v normálnom živote. Chod k neurologovi.

stvura
Odpoveď bola odstránená
januelik
10. jan 2023

Ja som mala prechladnuté rameno a bolesť bola skoro mesiac, nejedla som, nespala a bolesť bola strašná. Obstrek mi pomohol tak na 1 deň, ako tak som dokázala fungovať na flektore. Červená lampa a fén trošku pomohol. Takú bolesť už nikdy nechcem zažiť😮‍💨

autor
10. jan 2023

@baska_nice ano, mas pravdu, ten sprosty net radsej zatvorim.

autor
10. jan 2023

@vulka pozriem sa, co to je, dakujem!

autor
10. jan 2023

@domiklik Takze to bude na dlhy beh. Snad ale bude uspesny. 🙏🏼 Lebo toto je extrem...

autor
10. jan 2023

@stvura aaa, to si nemyslim, ze mam natrhnuty, uraz som nemala, ale opytam sa aj na ortopeda.

autor
10. jan 2023

@januelik mne napriklad zakazala dr davat teplo. Ale to uz po ukrutnych bolestiach. Predtym som samozrejme sprchovala horucou vodou, co zrejme vyvovalo aj nejaky zapal...

andrea_82
10. jan 2023

rakovina by ma teda nenapadla. Môj muž má podobné bolesti od chrbtice, má posunuté platničky. Obvodná by ťa mohla poslať na neurológiu a na magnetickú rezonanciu.

siska25
10. jan 2023

V lete som mala nieco podobne, aj ked ja som bolesti nemala, ale doslovai ochrnula lava ruka. Nevedela som ju zdvihnut, ucesat sa, umy vlasy, obliecy sa, soferovat, nic poriadne. Vybrala som 10 injekcii a zmena ziadna. Kym som sa dostala na trehabilitaciu, postupne mi to odznelo. Doktorka povedala, ze zrejme chrbtica alebo krcne stavce boli pricinou. Ale myslienky som mala tiez vselijake.

colsami
10. jan 2023

Vobec to nemusi byt rakovina, tolko roznych moznosti (vramci vsetkych struktur, kosti svaly slachy...) ze je zbytocne to rozoberat pred RTG snimkom 🙂
A ano, co sa tyka tepla, obecne pri obdobnych ortopedickych problemoch - vlhke teplo skodi a zhorsuje (teply kupel, sauna..) , suche teplo pomaha.

daniela232
10. jan 2023

No ja tu rakovinu mám ,ale prsníka, keď mi bola diagnostikovana, začalo ma všetko ,bolel ma chrbat, ramená,krcna chrbtica... všetko,bola som si ista ze mam metastázy v kostiach,trpela som bolesťami mesiac kym som nešla na scintigrafiu kostí,a ct hrudnika dutiny brusnej...malej panvy,
Vysledky ukazali ze vsetko je čisté bez nálezu (okrem toho prsnika),a mňa v tej sekunde prestalo všetko bolieť. Snáď vieš čo som tým chcela povedať

gemerka17
10. jan 2023

Neviem prečo to riešiš u rehabilitacnej lekárky. Ta s tým nič nemá. Jej vedomosti sú veľmi, veľmi slabé a ma obmedzené kompetencie.
V prvom rade utekaj k ortopedovi a rieš to s nim, pozaduj magneticku rezonanciu. Cele RTG ti je úplne doslova na veľké smradlave hovno. Škaredo píšem, ale je to tak. RTG ti ukáže zlomeniny a artrozu a koniec. Ty vzhľadom na problémy potrebuješ kompletne zobrazenie mäkkých struktur. Zapal ti zobrazí len magneticka rezonancia, RTG to nevie.
Zdravie mame len jedno, tak to rieš poriadne. A obstrek ti tam vôbec nemá čo pichať, keď nevie čo lieči. Veľká chyba.

autor
10. jan 2023

@gemerka17 raz som mala problemy s driekom. Komplet sa mi posunul. Ledva som chodila, nepomohlo nic. Tak som isla k nej, 2x som bola, 2x mi dala obstrek a 2x ma dala dokopy. A odvtedy to mam v poriadku. 🙏🏼 No, a preto som isla k nej. Ale urcite pojdem aj k ortopedovi.

gemerka17
10. jan 2023

Máš to riešiť prvé s ortopedom. S nou vôbec. Aj ten driek si mala riešiť s ortopedom alebo neurologom. Obstrek bol nevhodný aj na to. Čiže nedala ta do kopy, len ti poškodila. Zapamätaj si obstrek sa môže dať len vtedy keď vieš presne co liečiť za základe zobrazovacích metód. Inak je to pekne svinstvo. Dokonca niektoré liečivá v nom sú zakázané v EU. Na chrbát musíš cvičiť a nie pichať obstrek. Prosím ťa už k nej nechod. Hneď zajtra naklusaj k ortopedovi a povedz koľko sa trapis a co ti tá ťapša rehabilitacna do toho pichla, aby ťa hneď poslal na magneticku rezonanciu. To je jediná tvoja záchrana, na základe toho vieš povedať o ramene všetko. RTG ti vôbec nepomôže.

autor
10. jan 2023

@gemerka17 To si ma nepotesila. Dobre, objednala som sa aj k ortopedovi, snad ma neposle do kelu s tym. Ja som si myslela, ze ortopedi riesia iba chodilo. 🤦🏻‍♀️
Tak ale naco je potom rehabilitacna Dr.?

Inak s driekom ma tam poslala moja obvodna.

gemerka17
10. jan 2023

Ortoped riesi vsetky klby v tele (takze koleno, rameno, lakeť, členok, chodidlo) , úrazy, kde sa poškodia svaly, šľachy, väzy aj zlomeniny môže riešiť + statické deformity (skolioza či vyboceny palec). S bolesťou ramena patríš jednoznačne pod jeho odbor. Pripadne aj traumatolog alebo chirurg môže byť.
Rehabilitačný lekári sú len spojka medzi ortopedom, traumatologom, chirurgom, neurologom a rehabilitačnou liecbou kvôli poistovni. Na základe to čo ti zistia a odporučia vyššie spomenutý lekari tak ti rehabilitačný lekár dá rehabilitacie, aby to preplatila poisťovna. Čiže ich funkcia je dať pečiatku a podpis.
Aj s tým driekom si mala ísť bud k ortopedovi alebo neurologovi a ti by ta mali poslať na rehabilitacie podľa toho čo zistia. Obvodná ťa poslala s driekom blbo.

fauko
Odpoveď bola odstránená
fauko
Odpoveď bola odstránená
autor
10. jan 2023

@gemerka17 tak ja som potom dobre mimo. Nevedela som, naozaj, ze riesi aj tieto veci. 😏 Tak jednoznacne budem mat nieco okolo kosti. Doteraz ma silno bolela klucna kost, potom som isla k rehab doktorke, nejak ma poskladala, a odvtedy ma boli uz cele rameno, niekedy aj vyzaruje do usi. 🤦🏻‍♀️ A ked ma napravivalo, tak oukalo to kade tade. Aj v ramene a ze som tam mala aj blok.

autor
10. jan 2023

@fauko aj keby nahodou som tam mala zapal? Ta dr povedala, ze teplo tam vobec nemam davat.

gemerka17
10. jan 2023

Potrebujes odborné vyšetrenie, zobrazovacie metódy a nie sarlatanku. Rehabilitácna lekárka nie je spôsobila na tieto úkony. Len ti viac uškodila. Chod k ortopedovi a k nej sa už viac nevracaj. Najprv potrebuješ zistiť presne čo ti je a to ti povie len magneticka rezonancia. Nič iné. Potom môžeš začať liečiť. Takto si len a len ubližuješ.

autor
10. jan 2023

@gemerka17 pojdem urcite k ortopedovi, este musim zohnat vymenny list. Dakujem Ti za pomoc! 🙏🏼

gabci_gabca
10. jan 2023

Nečítaj prosím ťa rôzne články po nete, daj si urobiť vyšetrenia aby si vedela o čo ide, aby ti pomohli, ale čítanie článkov na nete a diagnostikovanie si ochorenia sama od PC to nie je dobrá cesta. To je cesta akurát tak k zblázneniu.

melonik7
10. jan 2023

Mala som presne rovnaky problem..bolest ako opisujes, pri hybani s rukou, a niekedy ked som s nou mykla, alebo mi deti buchli do nej tak taka az elektrizujuca bolest. Urobene rtg - ok, s nim k neurologicke - skontrolovala a povedala ze od krcnej chrbtice to ide, dala do nej obstreky - pomohlo. O rok opat ta ista bolest - opat obstrek, pomohol na cca 2tyzdne, dala mi ziadanku na 10x infuziek a rehabilitaciu. Infuzky pomohli.

lucimax
10. jan 2023

Syndróm zamrznuteho ramena?

Strana
z2