Boj proti stresu

25. nov 2020

Ahojte, odkedy sa mi narodilo doeta (je to rok) tak sa asi 70% casu citim neuveritelne pod stresom. Vcera vecer som dokonca nemohla zaspat asi 2 hodiny, lebo som stres citila az fyzicky v podbrusku. A to kvoli banalnym veciam, ako kedy rano maly vstane, budu ho zasa boliet zuby a bude umrncany, ci stihnem navarit, umyt si hlavu. Ci dobre zaspi na obed. Tak mi lietali taketo obycajne veci hlavou, ze som nemohla zaspat. Preto moja otazla, ako bojujete so stresom? Pomahate si aj nejakymi vitaminmi? A kedy ste zistili, ze je na case zacat to riesit s odbornikom? Dakujem.

banu01
25. nov 2020

Caj neurozal kupis v lekarni...je vyborny👍

halabolka
25. nov 2020

To, co popisujes nie je bezny stres, skor sa to uz podoba na zaciatocnu fazu uzkosti. Skus zvysit prijem magnezia (neviem ci sa moze ak kojis, snad baby budu vediet lepsie poradit). Pripadne skus caje a bylinky na upokojenie, alebo aj nejake pripravky z lekarne. Sama musis citit ci je to este znesitelne, alebo potrebujes psychicky vypnut - odist od maleho na par hodin, ist si sama vyvetrat hlavu a robit nieco, co ta naplna. Ak uz ani to nepomoze, tak vyrozpravat sa u psychologa.

autor
25. nov 2020

@banu01 dakujem, skusim si ho davat pred spanim

autor
25. nov 2020

@halabolka skusim najskor magnezko a tie bylinky. Chodim cvicit aj obcas od neho mam "volno" cely den, ale vacsinu casu mam aj tak stres. Nikdy mi to nenapadlo ale ten pocit by som vedela definovat ako uzkost. Poclam asi mesiac a ked to neprejde, zacnem to riesit s odbornikmi. Ach jo.

halabolka
25. nov 2020

Drzim palce, aby to islo aj bez odbornikov. A ak nahodou nie, tak to treba prijat ako fakt a riesit. Nie si v tom sama, ved staci trochu sledovat prispevky tu na MK. Uzkosti su zial v dnesnej dobe bezne u velkeho % populacie.

dadus_ka
25. nov 2020

Gaba a cbd olej. Hlavne naozaj treba dat na to pozor, lebo ked to zajde moc daleko tak potom uz bude treba aj antidepresíva.

danieli
25. nov 2020

Podobne som to prezivala, decka odrastli a miera stresu vyrazne klesla, prve 2 roky boli pre mna narocne, potom sa to zlepsovalo, verim, ze aj u teba to bude iba narocnejsia zivotna etapa, ktora pominie, dnes uz viem, co ma stresuje a teda to primarne riesim, aby som sa tomu vyhla