Bodky po poškriabaní a očkovanie proti tetanu

nikita606nns
7. sep 2021

Prosím vás nájde sa tu niekto doktor sestrička doktorka ja vážne neviem co už som milión diskusii o tom založila :( pred mesiacom som sa poskriabala v zahraničí krajina Srbsko není v EU. Išla som na pohotovosť na celej nohe mi začali červené bodky. Pýtali sa ma ci som bola niekedy očkovaná na tetanus ja ze nie nepamätám si. O deň na to mi mamina vola ze bola som v 2011 na 15 rokov na Slovensku plně zaockovana. O dva dni mam prijnut druhu dávku vakcíny. Lenže hovorím sestrička doktorka tu že ja som bola zaockovana na 15 rokov na Slovensku v 2011 a oni neexistuje po 10 rokov keď sa poskrabem je pre očkovanie. A zaockovali ma pred mesiacom s dvoma vakcinama jednu do zadku jednu do ruky tete gam a tetavaksal. O dva dni mam prijnut zas tetavaksal zevraj musím a potom o pol roka. Lenže moja obvodná doktorka z Nitry mi vraví ze nemusím že ja som plne zaockovana do mojich 26 rokov tak ja neviem co mam robiť. Jedny doktori hovoria tak druhý tak :( bojím sa. Nechcem riskovať... A po tej dávke v auguste keď som sa poskriabala už celý mesiac pociťujem stažené dýchanie dali mi aj sprej na stmu a pripísali to panickym záchvatom...

nikita606nns
autor
7. sep 2021
nikita606nns
autor
7. sep 2021

@nikita606nns na Slovensku moja doktorka vraví ze už nemusím že nevie prečo mi dali dve dávky a ze do 26 rokov mám pokoj tu vravia každých 10 rokov. Tri dávky vlastne 4 ako keby u nich :(

bosorka2302
7. sep 2021

no sudiac podla tvojich minulych prispevkoch asi to ozaj bude panicky atak🙄

nikita606nns
autor
7. sep 2021

@bosorka2302 ale mňa zaujíma toto :( ja neviem co mam robiť :(

bosorka2302
7. sep 2021

@nikita606nns nic predychat si do sacku a prejde ta uzkost

nikita606nns
autor
7. sep 2021

@nikita606nns ja plačem bojím sa :(. Ako môže byť niekde iné zdravotníctvo niekde zas iné postupy :(

pribinak
7. sep 2021

@nikita606nns chodíš k psychiatrovi? Ak nie, mala by si. Prepáč, ale toto čo robíš je obyčajný cirkus

nikita606nns
autor
7. sep 2021

@pribinak ja sa teraz pýtam na to co mam robiť s tými vakcinami....

sissy27
7. sep 2021

@nikita606nns určite zomrieš. Je veľmi nepravdepodobné, že na tie tetanovky, ale raz určite zomrieš tak ako všetci ostatní 🤷‍♀️ To už tak v živote chodí.
A teraz seriózne - ak toto nevieš spracovať, tak vyhľadaj psychiatra, nie je to hanba. Triezvo zmýšľajúci človek by tak nejak sám vyhodnotil, či sa chce alebo nechce dať očkovať. Ak by si mala z toho škrabanca dostať tetanus, tak už ho máš a vieš o tom. Inak rozmýšľam čo to bolo za škrabanec, keď si s tým letela k doktorovi…

nikita606nns
autor
7. sep 2021

@sissy27 malinký veľmi. Ale celá noha mi bola pod červenými vyrazkami a potom mi to zmizlo

suzitok
7. sep 2021

@nikita606nns a teraz kde je problém? Ved ked sa vakcinacie bojíš, tak na dalsiu davku proste nechoď, nikto ti zbran pri hlave nedrzi..

elizabeth88
7. sep 2021

@nikita606nns Ja bysom sa riadila tym lekarom,ktory objektivne a aktualne posudzoval zavaznost ochorenia,komplikacii po poskriabani...

kitycat
7. sep 2021

No ako ja som mala pred rokom ockovanie proti tetanu, tu kde som je to po 10 rokoch. Co sa tvojej poskrabanej nohy tyka tak zmizli ti tie vyrazky? Zmizli. Vyhladaj pomoc psychologa lebo uz len z toho ako pises je vydno ze to, prepac za vyraz, nemas v hlave pohromade..

sissy27
7. sep 2021

@nikita606nns 🙈 smer psychiater, vážne. Aj sa bojím opýtať čím si sa poškriabala, ale hrdzavý klinec vykúkajúci z konského trusu to asi nebol, že?

adka176
7. sep 2021

Aj na Slovensku je to tak, že hoci si zaočkovaná na 15 rokov, ale mala by si úraz, že sa porežeš a podobne a hrozí riziko nákazy, tak ťa hneď zaočkujú aj keď máš platnú vakcínu na 15 rokov.... nič sa ti nestane....tak ich vakcíny sú možno slabšie a potrebné sú dve tri štyri....

pragmaticka
7. sep 2021

Ty si není kompletná že? Mam úplne nezaockovane deti, ktoré mi denne chodia domov so škrabancami, rozbitými kolenami a pod. A ty tu zomieras na škrabanec. Potrebuješ naozaj odbornú pomoc!
Keď raz v živote uvidíš niekoho zomierať na veľmi ťažkú chorobu, asi až potom pochopíš že zomrieť vôbec nie je také ľahké ako sa zdá.

nikita606nns
autor
7. sep 2021

@pragmaticka no tak sorry ale tvojim dieťaťom by som byť nechcela. Je to risk. Tetanus je vážně ochorenie

nikita606nns
autor
7. sep 2021

@sissy27 bol to hrdzavy vodný bicykel vlastne pedál rozbitý na bicykli a hrdzavy kov aj s jednej strany nohy aj s druhej. A vo vode blato. Červené bodky mi začali po hodine cca na celej tej poskrabanej nohe

sissy27
7. sep 2021

@nikita606nns bojíš sa tetanusu - daj sa zaočkovať. Bojíš sa očkovania - nedaj sa zaočkovať. Ak by to bol tetanus, tak po mesiaci o tom dávno vieš 😃
A s najlepším úmyslom ti radím, aby si vyhľadala psychiatra, alebo aspoň nejakého dobrého terapeuta, pretože s týmto zmýšľaním si sama pre seba nebezpečnejšia ako akákoľvek vakcína alebo väčšina baktérií.

nikita606nns
autor
7. sep 2021

@sissy27 nie ja som sa len pýtala ze ako to vlastne je. Keď som zaockovana do 2026 a očkovaná som bola 2011. A tu vravia ze musím odznova po 10tich rokoch a doktorka moja že sa nemám dat. Ze ako môže niekto vravieť tak a v druhej krajine zas ináč? Ale už som to teraz pochopila.

sissy27
7. sep 2021

@nikita606nns pozri, v prípade núdze nikto neskúma či si bola preočkovaná alebo nie, dostaneš tetanovku a vybavené. V iných krajinách môže byť odlišná očkovacia schéma a iné vakcíny. A tvoja dr ti povedala neočkovať, lebo zrejme ťa pozná a teda vyhodnotila, že v tomto prípade ti to je fakt zbytočné.

nikita606nns
autor
7. sep 2021

@sissy27 moja mamina robí tiež zdravotnú sestru a vraví ze majú inú schému tu. Ze v každej krajine je iná schéma asi.. Asi si doktorka mysli moja že stačí jedna dávka. No ale ved už to dokončím aj keď možno zbytočne ale tak pre pocit kľudu. Ináč ja som cely život bola vychovavana ako keby v takej ochrannej bubline.. Ja som za život ani nemala veľa tých skrabotin ani nikdy som nežila na dedine ani nerobila takže pri mne je možno mala šanca ze by som to dostala ale aj tak 😏 nemôžu mi uškodit tie vakcíny.

diewcatqoo
8. sep 2021

@nikita606nns uz som ti to pisala aj v inych tvojich diskusiach. Ty si mala byt uz davno u psychiatra.
Ako sorry, ale aby sa jedna dospela baba takto chovala... co mamka na to?

nikita606nns
autor
8. sep 2021

@diewcatqoo že som hipochonder a zo všetkého robím vedu.

nikita606nns
autor
8. sep 2021

@nikita606nns nevadí. Zaockujem sa zajtra nemôže mi to uškodiť. A potom aj na koronu sa pôjdem. 😏 Pre istotu...

nikita606nns
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz