Bodavé pichanie pri srdci - môže to byť od chrbtice?

pauli2807
20. máj 2021

Dobrý večer mala by som takú otázku. Stretol sa už niekto s tým že vás pichalo piť srdci /nad srdcom taká bodava bolesť jak keby Vám tam pichali ihlou začalo a prešlo to keď ležím je to fajn keď chodím alebo dlhšie sedím začne to. boli má trosku aj chrbát tak isto má tam začne pichat jak pri srdci a kŕč v ramene ale len sem tam a prejde.
Tep mám v norme 68-75
Stretol sa s tým niekto môže to byt od chrbtice?

panelacikova
20. máj 2021

@pauli2807 ja to mávam minimálne 1x v mesiaci, a áno, zrejme od chrbtice. niekedy to až imituje infarkt.... pokiaľ sa to v kľudovej polohe lepší alebo mizne, môžeš ostať pokojná... ja sa chystám už konečne k fyzioterapeutovi, snáď sa tam už v priebehu týždňa dostanem a začnem na tom pracovať. mne to totiž od chrbtice (zrejme nejaké pricviknuté nervy alebo čo) vyráža často kade-tade a imituje to potom rôzne problémy. už som si na to zvykla, v každom prípade ma "bodá" aj pri srdci, takže pokoj... 🙂

pauli2807
autor
20. máj 2021

@panelacikova ja len poslednú dobu od kedy som tehotná Alw problémy s chrbtom mám nejakú tu dobu už lekárka to moc neriesila a dneska som sa už na to bodanie zobudila keď ležím je to fajn len rameno má nejak boli ale len rameno ľavé inak pohoda 😕
Už som si naozaj myslela že to môže byt dačo horšie keďže doma to je take aké to je stále hádky stresy a pod.
Ale ďakujem za odpoved 🙂

lavienocka
20. máj 2021

@pauli2807 áno ja to mávam obcas od hrudnej chrbtice, bola som aj na internom a srdce mam v poriadku, je to od chrbtice, mňa tak pichá v hrudníku,mam tam nejaké spazmy.

panelacikova
20. máj 2021

@pauli2807 hádky a stresy? ak máš takéto prostredie, je možné fakt, že máš strnulú aj krčnú chrbticu - od toho to rameno prípadne ruka... no a pri tom srdci takisto - chrbtica. no a tehotná si a máš hádky a stresy? to mi je ľúto :(

fiafia
21. máj 2021

@pauli2807 mám problém s hrudnou chrbticou s tieto bolesti mávam bežné. Je to nepríjemné a niekedy človeka napadne či to nieje infarkt. Ocino ho mal a bolo to iné a hlavne stala bolesť ,ktorá sa nezmierila zmenou polohy tela

pauli2807
autor
25. máj 2021

@panelacikova no ja ich mám už od malička doma
Preto mávam aj úzkosti

vkristian
23. apr 2024

Dobrý deň mám takú otázočku. Stretol sa už niekto stým že vás pichalo pri srdci? Mám problémy s krcnou chrbticou a niekedy ma pichá ako by pri srdci a boli ma chrbtica mám aj termín na rehabku ale som už zufala namyslam si už všeličo 😔