Ahojte, už druhý mesiac ma trápi zasekávanie a lupanie v kolene,v ktorom som mala operáciu predného väzu ,preto by som sa chcela spytať či náhodou stým nemáte niekto skúsenosť.
Úraz sa mi stal na futbalovom tréningu. V decembri som absolvovala plastiku predného krížneho väzu a počas rehabilitácie kedy som skúšala ohýbať koleno.. niečo v kolene hlasne puklo no bolo to bez bolesti. Na druhý deň však prišlo zasekávanie kolena ,blok v určitom stupni kedy mi kolenom nešlo ani pohnúť. Utekala som stým k doktorovi ,ktorý skonštatoval že to nič nieje a deje sa to len kvôli atrofii svalu, je pravda že ho mám o niečo menšie ale tento problém mi pretrváva už druhý mesiac ,preto už som zúfalá a neviem čo mám robiť. Vždy dostanem odpoveď je to kvôli svalu. Vždy keď sa to udeje cítim akoby mi v kolene niečo zostalo zaseknuté a musím počkať kým cítim ako sa to uvoľní ,no je to veľká bolesť . Od posledného bloku ma koleno veľmi bolí zo zadu. Neviem už čo to môže byť, preto ak stým máte niekto skúsenosť budem veľmi rada ak sa sňou podelíte.
Dalsia pricina by mohla byt, ze na krizovy vaz sa zoberie slacha zo stehna (je ale viac sposobov), daju ju na dvakrat, nahradia, ci ju nedali prilis natesno, ze prilis prilieha. U mna dopadla operacia vyborne, noha po plastike krizoveho vazu lepsia ako predtym. Ale musel prejst 1 rok, kym sa to zhojilo.
A aj skuseny dr. sa moze seknut, su tiez iba ludia, nie kazda op vyjde hned na prvy krat.
Na tvojom mieste idem za dalsim skusenym ortopedom, ak to bude pretrvavat. Nech pocujes iny nazor. Zdravie mas iba jedno.
@120898ka chcelo to len čas, v kolene mi stále veľmi puká ale vraj to je normálne a bude to tak ešte veeľmi dlho.. išlo len o to že som nemala kvôli plastike skoro žiadny sval a aby to prestalo som ho musela vymakať.. aj keď stále to nieje ono ale verim ze bude ešte lepšie na tom ale ako hovorím je to beh na dlhú trať, ešte ale by som dodala že som stym hneď potom bola opäť na magnetickej a tam vyšli výsledky bez problémov, väz aj všetko vporiadku
Ist skusit k inemu dr a na mri? Zalezi na dr. ako je skuseny. Je ine, ak robi jednu plastiku za mesiac a ine, ked pomaly kazdy den.
Cisto laicky nazor, ale ak nemozes ohnut koleno, bud ci nevadi kusok trciaceho poskodeneho meniska, alebo ci nezapadol kusok chrupavky do klbu a neprekaza tam.