Prave zazivam stavy uzkosti a to sa nemusim pozret ani do zrkadla a viem ze starnem. Viem ze pride cas kedy sa tomu budem len smiat. Vzdy som vedela/verila ze budem starnutiu celit s hrdostou. Nie som jedna stych co si daju plastiku alebo silikony. To nezakrije ani mejkap. Len sa s tym treba zmierit a ist dalej. No teraz sa citim mizerne a potrebujem oporu mozno rady.
ja som sa tak "dusevne zmierovala" pred 30-tkou ,aj teraz pred 40-tkou
pribudlo par vrasok,par chorob/dedicnych/,ale inak OK
tak ja neviem..co budes prezivat ked sa bude blizit 50tka al 60tka??
@lexilaracroft ze by si trpela nedostatkom inych problemov?;) Si v super veku, uzivaj si to...
ja nesúhlasím s frázami "vek je len číslo" a "si taká stará, na koľko sa cítiš" - pretože vekom prichádzajú zdravotné problémy (je ich viac ako za mlada a súvisia s vekom), mnohí ľudia už majú problém mať naďalej dobrú postavu, lebo vekom sa udržuje a chudne ťažšie, v neskoršom veku už ľudia nevládzu toľko ako keď boli mladí a žiaľ aj po mentálnej stránke je to vekom u mnohých horšie (zhoršujúca sa pamäť napr.), ženy časom strácajú plodnosť... a preto všetko vek nie je len číslo, i keď je to pekné, ak tomu niekto verí. 🙂 ...a k autorke - ja mám 30-tku na krku už 9 dní a depku nemám. 30-tka je super vek podľa mňa. už má žena niečo hádam vyštudované a odrobené, mnohé už majú aspoň jedno dieťa, ale ešte vyzerajú dobre a majú kopec rokov pred sebou. čiže depkovať kvôli veku v 30-tke je podľa mňa totálna kravina.
@lexilaracroft tvoj problem je v stave uzkosti, nie vo veku. Chcela som ti napisat: no, nikdy nemaj vacsie starosti. Takze magnezium , von na vzduch a vela pohybu.
@lexilaracroft Mat tvoje problemy...
Ja mam pred 40.a citim sa skvele...
Neries vek. A ostatne ti tu uz bolo napisane.
Tiež som to prežívala pri takom istom veku. A teraz si pomyslím, že to bolo ešte dobre. čo by som dnes dala za 30tku... A najviac to vidíš podľa detí ako Ti roky pribúdajú.
Ja budem mat 30 v septembri a teda poviem ti, nikdy som sa necitila lepsie. Raz davno davno ako mlada zaba som citala, ze zeny okolo 30 su najsebavedomejsie, najstastnejsie a najvyrovnanejsie... no jasne, myslela som si, vsak uz su stare...ale vies co? Ono to tak skutocne aj je.... za posledny rok som nasla dusevnu rovnovahu, vytlacila zo zivota nepodstatne veci, uzivam si kazdy jeden den, nerozculuju ma veci, ktore ma predtym vytacali do nepricetna, mam maly ale zato stabilny okruh priatelov, uzasneho syna a dokonca aj vztah s muzom, ktory bol niekedy celkom slusne taliansko, sa dostal do uzasneho stadia. Ale myslim ze je to prave tym, ze ja som viac v pohode. Ze ma presla hysteria, ze nerobim z komara somara a nevytvaram umelo problemy, kde nie su.....
Pre mna je 30 magicke a krasne cislo, vek, kedy ma zena moznost rozkvitat... si (sme) este tak uzasne mlada.... a nepotrebujes plastiky, mladost ide zvnutra, nezamyslaj sa nad hlupostami a neporovnavaj sa z 20 rocnymi zabami.... tie su uplne inde ako ty.... ty si zrela zena..... nedepkuj... uzivaj si tento vek, lebo je to naozaj najkrajsie obdobie ..... hlavu hore, este budeme mat aj 50-60 a vtedy mozme zacat depkovat, nie v 30 😉
30ka je skvely vek. Telo mlade,zena je na vrchole. Tiez psychika zrelsia vplyvom skusenosti.
Ja si myslim,ze nejaky prelom prichadza az ovela neskor. Ja som z 30ky rozhodne depku nemala.
@lexilaracroft ..nemysli na to kolko mas rokov..ked som mala 30tku..bolo to moje najkeajsie obdobie a stale trva..vek je naozaj len cislo..ja sa stalw citim ako 28r..😉
..ja teraz uz pomalicky 40tku.za par rockov..a niekedy si tak poviem ,,uz som ale stara,,..no co uz mladsie nebudeme..krasnu oslavu zelam..a uzi si to..je to najkrajsi vek zeny⚘🌹
@lexilaracroft mňa čaká 30-ka síce až o rok aj dačo, ale teda ja sa stále cítim ako "puberťáčka" 😀 Keď som mala ja 20, tak 30 ročný sa mi zdali všetci veľmi rozhľadený, už ozaj dospeláci so všetkým čo k tomu patrí. Teraz keď sa to blíži u mňa, mám pocit, že ešte stále sa je čo učiť a stále sme len sopliaci a pozerám na 40 ročných ako som vyššie písala a tak to bude u mňa asi stále 🙂
@lexilaracroft ja mam 33 a nikdy som sa tak dobre, ako teraz necítila. Starám sa O svoju pleť, začala som chodiť na pole dance, som stihla tá ako na výške a viem,čo sa mi páči a čo chcem. Buď egoistická, dopraj si veci kvôli sebe a pre seba. Je to skvelý vek!!!
Ja tento rok oslávim 30tku a teším sa zo života, je mi jedno koľko mám rokov cítim sa mlado 😁 keď chceš byť stále mladá treba tak aj žiť ako mladý, športovať, vyvetrať sa s kamoškou pri vínku na balkóne v bare to je jedno, vôbec nerozmýšľat nad vekom, ale spontánne žiť... Ja sa chystám do baru s kamoskinou dcérou ktorá má 20 😁 sama má volá kedy dáme vínko a pritom sa kamosim s jej 42 ročnou mamou... Je to fakt super vek 😍 či si sama či s partnerom, manželom deťmi v každej pozícii je to super. Problémy vždy boli a budú, to ma každá aj keď o nich nehovorí. Všetko je v hlave, treba si to upratať nastaviť režim, že idem žiť doteraz to nebol život!! Upratať v skrini, vyhadzat nenosené veci, upratať komplet byt, investovať do seba dopriať si kozmeticku, nemusíš tam nechať 200 eur aj obočie za pár eur ti zlepší pocit ☺, dopriať si po čom naozaj túžiš a stále si si odriekala, začať sa hýbať vyplavuje to hormón šťastia a budovať si pevné vzťahy v rodine, s priateľmi s partnerom. Ak budeš mať pocit, že ľuďom záleží na tebe budeš šťastná a budeš dávať ešte viac lásky. Všetka láska sa vráti, ktorú dáš v akejkoľvek podobe. A vtedy začneš žiť s úžasným pocitom a hneď sa budeš cítiť krásna aj ráno strapata a nenalicena. krásny slnieckovy deň žienky 😉
Podľa mňa autorka ani nemá tak depku z narodiek, ako je nespokojná so životom, ktorý vedie. Ja som oslávila 30 tento rok - bola to veľká párty, pozvala som presne 30 ľudí, budeme na to dlho spomínať - takú oslavu by som neurobila na 24, lebo by som na to ani nemala peniaze 🙂 Mám rozbehnutú kariéru, cvičím, cestujem - v 70tke to všetko bude ťažšie, ale myslím, že cvičiť a cestovať neprestanem ani vtedy 🙂 Treba sa tešiť z toho, čo aktuálne obdobie života prináša a keď nič, čo by ťa tešilo - tak ty jediná to môžeš zmeniť! Všetko najlepšie želám!
30tka je super, tiez uz mam par rokov po a co sa tyka mentalnej stranky, je to o dost lepsie - clovek uz vie, kym je, vie realne zhodnotit, na co ma, co chce a co uz nie, co toleruje a hlavne pomaly zistuje, ake malicherne vedia byt mnohe starosti a strachy. Zdaju sa to ako malickosti, ale pre mna je to velmi dolezite, dava to pokoj do duse 🙂. Horsie je to s tymi zdravotnymi problemami - v 30tke cloveka pomaly dobieha to, co v 20tke zanedbal alebo bral ako samozrejme, niekde som citala, ze 30tka je snaha o zdravotny balans (ale samozrejme cela dekada :D je rozdiel mat 31 a 38 dajme tomu). Vela sa da este zachranit, preto sa mnohe zeny spamataju a zacnu serioznejsie sportovat a starat sa o seba 🙂. A inak, mne sa napriklad zrychlil metabolizmus po 30tke, v 20tke som mala pocit, ze tucniem aj z vody, teraz sa uz v nicom neobmedzujem a konecne som prirodzene stihla bez namahy :D.
Jaj aj mam uz vyse roka po 30tke .a veru tesim sa aj na 40tku kedy si budem moct povedat ze zijem si svoj raj na zemi uz polovicu mojho zivota.teraz vravim jednu tretinu lebo 2 som zila hrozne az kym ma z toho pekla nevytiahol moj princ.takze ja sa tesim aj na 50tku a u mna ja len prosim boha o zdravie moje muzove deti to je to najdolezitejsie na svete.
Dievcata, anglicka kralovna ma po 90tke a stále jazdí na koni..neklesajme na duchu a sportujme 😉
To ma len rano chytilo boli sme vonku muz ma vytiahol na silu lebo sa mi chcelo furt spat. No od 7 rana som bola hore s mimi tak asi to ma zabija najviac to ze som k tomu babu priputana a nic sa mi nechce. Uz ani behat nechodim dalo by sa viem ze ano ale po druhom babu som viac unavena ako inokedy. A to co ma vytaca su moje prsia byvali normalne nic extra no teraz su ako vyfucany balon asi to nemusim opisovat a ani dobra push up podprda tomu nepomaha mam pritom pocit ze podvadzam len sama seba. Ked chcem byt niekym inym nez tym kto som.
@lexilaracroft unaveni sme teraz asi vsetci - jarna unava 🙂 najtazsie je prinutit sa - skus jedno dat strazit, druhe do kocika a bezat a tlacit 🙂 endorfiny spravia svoje a pribudne aj energia... a co sa tyka podprsenky - ja by som asi setrila na silikony :/ toto totiz velmi neovplyvnis, na rozdiel od vahy napriklad
@lexilaracroft Ha, ha, že od 7 ráno hore, moj malý vstáva okolo 5:30 a ked má lepší den, tak o 6:00 a ja mám už 40, no cítim sa fajn, aj ked sa mi ráno nechce niekedy vstávať, ale musím. Daj si magnézium a urob si nejakú radosť pre seba, napr si kúp kvety alebo niečo pekné na seba. Aj maličkosť poteší. 30tku by som brala, podľa mna najlepší vek, ale nato prídeš, ked budeš mať 40 alebo 50, aká si bola vtedy ešte mladica. Teš sa, že si zdravá, ostatné nie je také doležité.
Ja budem mat onedlho 35,tiez som si zacala uvedomovat,ze starnem 😁 ale...citim sa skvelo,a pri starsich synoch sa citim obcas jak pubertiacka 😄 a tie vrasky okolo ovi milujem,mam ich zo smiechu a podotykam,ze pouzivam kvalitny ocny krem 😘 prajem ti,aby si bola stastna a tesila sa z kazdeho dna 😉
Ja som mala 30 minulý november. Bola som ok, kým sa ma ľudia nezačali pýtať ako to prežívam a hovoriť mi o tom aké stavy paniky chytali ich... kolegyňa mi nezabudla pripomenúť, že to aj zdravotne pôjde dole vodou (ako keby som mala mať 60!). Ja skôr riešim vnútorné veci v sebe ... fyzicky sa cítim super, behávam, chodím na jogu, aj tak rátam sivé vlasy a svoje vnútorné rozpoloženie som sa rozhodla riešiť aspoň takto 🙂
@lexilaracroft aké by som bola šťastná keby sa mi blíži 30-tka, ja budem mať v lete 40 😋
Keď som mala 20, nevedela som si predstaviť, že budem mať raz 30, prišlo mi to vtedy, že to už budem stará. Ale 10 rokov prešlo a ja som si ani nevšimla nejakú mimoriadnu zmenu. V 30 som si nevedela zas predstaviť, že budem mať 40. Ale zas prešlo 10 rokov a neriešila som počet rokov. V 40 som sa začala podvedome aj tešiť, že raz budem mať 50. Ďalších 10 rokov prešlo, pozitívne myslenie a životný optimizmus bol neodmysliteľnou súčasťou môjho života. V 50 som o 60ke ani nerozmýšľala, načo aj? No a teraz, v 60ke sa teším zo života ako v 20ke. Vek je len číslo a človek je taký starý, akým sa cíti.
Si mladá, tak mladou aj ostaň.
ja budem mat o dva mesiace tiez 30 a nemenila by som mat 20 🙂 beriem veci s nadhladom, ktory mi vtedy chybal, netrapim sa blbostami, ktore som predtym zbytocne prezivala, nebojim sa o "buducnost", lebo som si ju uz vytvorila - mam krasnu zdravu dcerku a dalsie cakame (=nemusim sa bat, ci budem moct mat deti), manzela, byvanie, proste...vsetko o com som mohla kedy snivat a nebola si ista, ci raz bude, teraz prezivam, a tesim sa na dalsie roky, lebo uz viem s kym a pre koho ich stravim, neprezivam neistotu ako v 15, ci nezostanem sama, lebo uz viem ze nezostanem, strasne sa tesim ze mam tolko rokov kolko mam a neviem sa dockat oslavy 30tky, ktora sa mozno spoji aj s porodom ;) uzivaj si to, ocividne ani nevies o co prichadzas ked vobec tak uvazujes ;)
ty sa uz v 30-tke citis stara??? aka depka? ake stavy uzkosti? hadam nechces casom koli tomuto skoncit u psychologa? mas rodinu? ste zdravi? mate strechu nad hlavou? a mate dat co do ust? toto su dolezite veci a nie vek.....mas pred sebou najkrajsie roky zivota a stale este mladost, dievca...a ver, ze aj mas....v lete budem mat krasnych 40 rokov, vlastne uz teraz zijem svoj 40-ty rok a tesim sa na dalsie roky zivota, aj ked cas sa uz samozrejme neda vratit spat...ale som tu pre svoju rodinu, aj pre nu zijem a veru, na sledovanie vrasok a šedin a nedajboze depky z veku fakt nemam cas, zivot je tak krasny, ale zial, aj kratky a preto ho treba zit a nie len prezit!
budem mať 54....brala by som okamžite tvoj vek a moje terajšie životné skúsenosti😉
napíšem takto....všetko je v hlave,ak sa nevieš cítiť spokojne v 30tke,tak to tak bude aj v 50tke,len ťa k tomu ešte bude aj chrbát bolieť a umytie okien ti potrvá dvakrát toľko ako v 30tke😉
záver...chcem mať tvoje starosti a poslanecký plat😀
A ake rady potrebujes? Vek je len cislo