Blikanie pred očami

14. mar 2024

ahojte baby toto sa mi stalo asi prvykrat som stvrtacka na strednej a pocas hodiny mi pred ocami zacal blikat nejaky utvar pred ocami ktory bol dookola cerveno zeleno modry a blikal mi tam a na tm mieste som mala zahmlene😞trvalo to asi 20 min po skonceni ked uz som normalne videla bez toho tvaru ma zacala boliet hlava neviete co to je?

kacena4
14. mar 2024

moze to byt hoco, problem s ocami, migrena, chrbtica, unava, pretazenost z pozerania...

derdia
14. mar 2024

Epilepsia. Cokolvek.

dajanah
14. mar 2024

Ja to mavam pravidelne a u mna je to migrena s aurou :(

svetlonos
14. mar 2024

Mne sa to tieu niekedy stáva - taky zrnity utvar pred očami, vacsinou jednostranne. Po case to unova zmizne. Nic ma neboli len je to neprijemne. Vtedy aj dost zle vidim, v ziadnom pripade by som nesoferovala.Neviem co to je.

volterra
14. mar 2024

Neplaš sa. Je to očná migréna, alebo očná aura pred migrénou. Prečítaj si o tom na nete, je tam dosť o tom popísané. Nie je to nebezpečné, dokonca to nemá žiadne následky na zraku. Je to len nepríjemné a je dobré odsledovať, že čo ti to spôsobuje, aby si sa tomu vyhýbala
Mne sa to stáva častejšie, keď mám veľký deficit spánku.

terana
14. mar 2024

Najpradevpodobnejšir je to migréna s aurou, tí, čo mávame, žiaľ poznáme :( prvýkrát ma to celkom vystrašilo, nedokázala som kvôli poruche zraku pokračovať v čítaní.. Dobré je dať ešte pred rozbehnutím bolesti hlavy voľnepredajný liek proti bolesti, na rozbehnutú migrénu už zvyčajne nezaberie. Ak nebudú zaberať dostupné lieky, treba skočiť k obvodnej, prípadne na neurológiu a dať si predpísať lieky špeciálne na migrénu.

volterra
14. mar 2024

@derdia určite nie epilepsia 🤦

simsalabim
14. mar 2024

Asi migrena s aurou.

taktotedanie
14. mar 2024

Migrena s aurou
Treba spomenut vseobecnemu

lonely66
14. mar 2024

migréna s aurou. odporúčam poradiť sa s lekárom, aj s gynekológom, ak berieš, či plánuješ brať HAK napríklad. môže to byť kontraproduktívne. mnohí z takejto migrény aj zvracajú.

danica2711
14. mar 2024

mávam to tiež ako auru pred silnou bolesťou hlavy. Keď si dám tabletku proti bolesti hlavy hneď, resp. krátko po tom, čo sa to objaví, ani ma hlava bolieť nezačne, čiže je to také nejaké varovanie

egonsk
14. mar 2024

povedz spolyziakovi, nech si z teba nerobi prdel s blikajucimi ledkami na hlave, ze ty sa chces sustredit na ucenie a na hodinu a on ti odputava pozornost ;) ... niekedi inak pomoze aj menej cumiet do mobilu, ako si na tom teda?

sinusoida
15. mar 2024

U mňa to spôsobuje vysoký krvný tlak.