Zdravim, prednedávnom mi kardiológ zistil, že mám biskupidálna aortálnu chlopňu. Ako by som mal predísť tomu aby som nemal horšie následky z tejto choroby ? Kardiológ mi povedal, že môžem robiť kardio, jesť nesolenú stravu a necvičiť silovo izometrické cviky. Moja otázka znie či môžem cvičiť aspoň na rysovačku a s malými váhami ? Ma niekto skúsenosti s touto chorobou ? Keď áno aké máte symptómy ? Mňa často bolí hlava a mávam vysoký tlak. Ale neviem či to je od toho. Za odpovede vopred ďakujem.
@janinah áno pravda pomýlil som sa 😁
@zuzanockamt Ja strašne často mávam bolesť hlavy aj vysoký tlak..že vraj sa nemôže cviti so závažiami a niesť ťažké bremená...
@ondro1122 ahoj, ja to mam tiež a viem o tom od 8mich rokov. Normálne som cvičila aj kardio (derpwork a hiit), aj s váhami (ale nie ťažkými, skôr také v zmysle funkčného treningu a tréner tiez hovoril ze je to ok, ze nedviham predsa ťažké). Mne zakázal iba kontaktne sporty a tie ťažké váhy dvíhať,.. takze podla mňa normálne cvicenie so zavaziami je ok, pokiaľ nebudú také ako pre kulturistov🙂
Pre prípad,že by si niečo o tom googlila...je to bikuspidálna....