Bipolárna porucha mánio/depresívna

miroslav22m
7. jan 2023

Dobrý večer, dovoľte mi sa podeliť o skúsenosť a zároveň budem rad za každú vašu skúsenosť

Pred nejakou dobou som ukončil vzťah s osobou ktorej bol diagnostikovaný tento stav.
Boli to vzostupy aj pády ( bola to nevera ale bola tam aj láska)

Mánia je strašne nebezpečná čo sa týka spoločenského vystupovania, osoba stratí absolútne všetky zábrany, morálne sociálne ( v prípade mladej ženy je to veľmi nebezpečne )

Čo sa týka depresie, na človeka treba vždy opatrne, jemne, citlivo a nájsť smer akým komunikovať a pomôcť nadstavit zase hranice.

Sú to dve osobnosti v jednom tele, jedného dňa ste pre tu osobu všetko a na druhý deň absolútne nič.

Najhoršie že trpí, pri tom celá rodina, priatelia…osoba musí pravidelne navštevovať doktora, rodinu ktorá pozná jej výkyvy a spoločne sa snažiť to zvládnuť.

Držím palce každému čo s touto chorobou bojuje, ja som sa bohužiaľ nedokázal o takéhoto človeka postarať a udržať ho v správnej rovnováhe.

luccija
7. jan 2023

@miroslav22m jedna z najťažších psych.poruch neustále výkyvy a nevieš kedy to príde a či brať lieky na maniu, depresiu.
Moja kamarátka ma mamu stredoškolsku profesorku a bola jej diagnostikovana
Nevyčítaj si, že si to s ňou nezvládol je to tazka diagnóza

pribinak
7. jan 2023

Udržať v správnej rovnováhe človeka s takouto diagnózou nedokážu často ani lieky. Si len človek z masa a kosti, to čo is od seba žiadal je vysoko nad tvoje možnosti
Tato dgn. tak ako všetky psychiatrické dgn. veľmi veľmi náročná nielen pre pacienta ale aj jeho okolie a rodinu. Nič si nevyčítaj

miroslav22m
autor
8. jan 2023

@pribinak Ďakujem vám pekne, snažím sa s tým vysporiadať že to je naozaj tak ako tvrdíte