Ahojte, mám asi mesiac uzlinu za uchom, k tomu stále zvýšenú teplotu. Mám za sebou aj infekčné, ušné, antibiotiká, čakám na výsledky z hematológie. Potrebovala by som sa nejako dostať na biopsiu s tou uzlinou. Ambulantný chirurg mi odporučil vybrať uzlinu, poslal ma na jednodňovú chirurgiu, kde ma poslal zas na hematologiu s tým, že on ma veľa uzlín z detstva. Neviem, či na tej hematológii niečo zistia…bojim sa lymfomu. máte nejaké skúsenosti?
@kika523 sono uzliny?
@kika523 MUDr Marečkova TN je veľmi dobrá, odborná
@1andrea111 sono mi robili tej uzliny, krku, brucha, pazuchy, triesla..sem tam nejaká uzlina sa našla ale že to je ok. Neviem to sono, či toľko povie. Bojim sa skôr tej teploty, mám každý deň tak okolo 37,3-37,6
Ockovana som bola proti hpv druhou dávkou asi 3 týždne pred tým všetkým. To som aj spomínala doktorom a že to by nemalo mať nič spoločne.
Z hematologie ma chce posielať na všelijaké vyšetrenia ešte s tou teplotou, ale obávam sa že to bude zbytočne.
@kika523 Ak môžem vyjadrím sa k uzlinám. Ja som nikdy nemala problémy s uzlinami, až po očkovaní proti tetanu, Proste vystúpi mi bolestivá uzlina pod sánkou, teplota, výsyp na krku a nevedia z čoho. Krvný obraz - zvýšené leukocyty, sedimentácia, CP v poriadku. Bola som na sono krku, krčnom, zubnom - všetko ok. Z ničoho nič - bez liečby (aj keď atb som predpísané mala, ale nebrala som ich, lebo lekárka nevedela načo - prečo, ani citlivosti, rezistenicie, tak som nebrala), uzlina zmizla, aj teplota. Potom zrazu z ničoho nič znova to isté....a to sa opakuje stále (ale sledovala som to, a vždy sa mi to stáva ak mám extrémny stres). Tiež mám obavy z kadečoho - rak. lymf. uzlín a pod. Ale prejavuje sa tak aj chron. únavový syndrom, extrémy stres a veľa iného. Ale človek hneď myslí na to najhoršie. Mne bolo povedané, že uzliny niekedy ostávajú zväčšené po zápale atď, že niekomu sa jednoducho nevrátia do pôv. stavu, lenže ja som nikdy predtým nemala problémy takého rázu. Mám svoj vek a nikdy v živote som uzliny neriešila, ani Dr.. Je to zvláštne, ale u mňa zohráva veľlú rolu asi aj psychika a s tým súvisiaca imunita a odolnosť organizmu.