Ahojte, zas sa na mňa niečo lepí.. Na endokrinologii mi našli uzlíky na štítnej žľaze, nejaké 3 malé a jeden presahujúci centimeter (17mm)..hneď mi dali termín na biopsiu.. Bol niekto na tomto vyšetrení?
@kiksc rada by som vedela či je to vyšetrenie bolestivé? Ihiel sa nebojím, ale predsa je to na krku.. Ak sa môžem opýtať aké veľké uzlíky Vám vyšetrovali? Výsledku sa nejako moc nebojím lebo na USG sa vraj nejavili ako zhubné (asi tvar), ak som to správne pochopila na biopsiu idem kvôli veľkosti uzlíka.. A pre istotu keby náhodou..
Bol to jemný vpich, človek to ucíti, ale zase nič extrémne to nie je. Skôr pár dní po tom som to cítila pri prehĺtaní, chápeš, keď sa krk hýbe, tak som to pár dní cítila.
@viera1107 Bolestive to nebolo, citila som iba vpich ihly a trosku taky tlak alebo skor tah, ked sa odoberala vzorka. Velmi podobne ako pri klasickom odbere krvi. Cely zakrok aj s polohovanim (lahnut, zaklonit hlavu, nahmatat uzol) trval cca minutu-dve. Nie je to nic hrozne. Moj uzlik ma 2,5 x 1,5 cm.
Je to bleskovka a rozhodne lepsie ako operacia. Tuto to jeden doktor popisuje: https://www.viaclinic.sk/clanok/punkcia-stitnej...
@viera1107 Áno, absolvovala som biopsiu 5 rokov dozadu. Čo konkrétne by Vás zaujímalo?