Ahoj chcem sa svami podelit o dnesnu skusenost. Pred 3 dn.som zistila ze ma caka ambulantne biopsia krcka maternice 3 dni som googlila a bolo otom popisane kade co mala som taky strach ze som tam ani ist nechcela zeny pisu ako to boli ako krvacali ake krce v bruchu mali potom atd bola som fakt na infarkt! !!!😲😲
Dnes rano som dosla ku Dr (oni vravia ze nech si da zena pred tym ibalgin aalebo nieco )nedala som si nic nakolko lieky moc nemusim
Lahla som si cela vystrasena a cakala na ten štik ako velmi to bude bolet a Ci tam nahodou neodpadnem
A zrazu dr sa ma opytala bolelo? ??ja ze nie to bolo ono ?!nato mi odstikla este 3 dalsie vzorky a mozem povedat ze som necitila ani len najmensie ustipnutie bolo to max.prijemne a bezbolestne
Takze vsetky zeny chcem vam povedat ze vobec sa nemusite bat a hlavne negooglite nic! !!!zvlasnej skusenosti mozem povedat ze cytologia je neprijemnejsia ako biopsia. ..ale treba mat asi aj dobreho dr
Drzim palce
@kumud ahoj, ja to isté :D skoro som zinfarktoala, ked mi dr. povedal, že urobíme biopsiu. Tiež 4x štikol a pohodička. máááááličko krvičky potom vyšlo. Žiadna bolesť..Tak ako aj ty radíš. Dievčatá, kašlite na to, negúglite, lebo sa len vystresjujete. Znie to strašne: áno, odštiknú kúsok tkaniva z krčka. Lenže treba si uvedomiť, že kŕčok nie je tak citlivý ako napr. koža. Však to by sme tie pôrody pre pána ako znášali, keby to tak bolo 🙂
A kumud, na teba mám otázku...ako potom po biopsii? mala si dobré výsledky? Mne dr. predpísal deflagyn gel. 3krabičky..celkom fajne, lebo jedna stála do 50euro :D cítiš nejakú zmenu?
mnohé si asi mýlia biopsiu - iba odobratie vzoriek a konizáciu - odstránenie časti krčka, kedy sa tiež posielajú vzorky na histológiu...
@kumud V tomto s Tebou súhlasím, že cytológia je bolestivejšia. Ja som po biopsii zašpinila jednu intímku a celé. Aj po konizácii som bola hneď fit, keď čítam tie katastrofy čo tu niektoré z toho vyrobia aj Spielberg by obdivoval. Áno, je to zásah do tela, nie je to milé ale s dobrým nastavením v hlave sa to zvládne. Ja som si nevzala ani jeden druh analgetík, bolesti minimálne a doma som bola 7dní, dlhšie by som nevydržala 🙂
@ella2015 som z Nr.Mala som.zle vysledky cytologie a HPV virus
Tak preto sa pytam , pretože viem že to musím podstúpit.A môj gynekológ mi.povedal že tj.3dni v nemocnici a už mám stres.Hej rodila som cisárskym.😊Zajtra idem k nemu,tak budem presnejšie vedieť.Len mám z toho stres...z toho co všetko som si vygooglila.zatial ďakujem
Ďakujem
Ja za seba mozem povedat,ze mna biopsia bolela. Sice potom som bola uplne v pohode ale samotny zakrok bol u mna utrpenim. A to nie som nejaka citlivka,porody som dala bez jedneho au. Znesem bolest,ale mna biopsia naozaj bolela. Netvrdim,ze to tak je u kazdeho. Robili mi ju vcera. Najhorsie bolo,ze mi dali gazy dnu a tu druhu som mala problem vytiahnut. No cele zle. Dufam,ze uz nikdy to nebudem musiet podstupit....
Nechapem ti co tu pisu ze to je ukrutna bolest... dnes mi robili biopsiu krcka maternice bola som pripravena na strasnu bolest lebo som citala tieto zbytocne vystrasujuce prispevky ale skoro nic som.necitila. takze tie co sa ozaj strasne bojite nemusite. Doktor povedal ze mi to nebude ani umrtvovat takze ozaj sa nemusite bat tak ako ja zbytocne. Sitie po porode bol hnus toto je malina.
Kocky kolko ste spinili a ake boli vy s ledky?dik
Ak náhodou bude niekto tiež čítať aj po toľkých rokoch ...
Ja som bola v decembri sa mi zdá 2020 na biopsii strašne som sa bála že to bude bolieť a podobne ale naozaj to nebolelo bolo to trošičku nepríjemné ale úplne v pohode . No dnes 2022 som nečakane znova bola na biopsii ale myslela som si že ok to dám veď to hrozne nebolo . Ale tak strašne ma to bolelo že som sa na koze točila napinala a všetko . Prvej mu to asi nešlo vystiknut lebo nemal nič na nozniciach a potom znova a to bolelo mega naozaj . Nie som cintlavka 1krat to bola úplná pohoda ale teraz to bolo moje najhoršie vyšetrenie u gynekológa . Krvacam zatiaľ som si vymenila 2vlozku a stále ma to dole boli-stipe nepríjemné . Bolesti brucha nemám vôbec len dnu hnusný pocit . Tak že už verím keď písali ženy že niektoré to naozaj bolelo . Mala som to raz aj ,,bezbolestné,, ale aj mega bolestné .
Mna to caka v juni. Neguglim nic radšej, zbytočne budem vystresovaná.
@rebekamarcusko mne ju robili dneska a tiez ma to bolelo.. a presne ta gaza je hrozna, zajtra si ju mam az vybrat a uplne ju tam citim, picha a stipe akoby..
Ja som bola na biopsii dnes, bolelo ma akurat zavadzanie tych kliestov a ich vyberanie, inak to bolo bezbolestne, aj cviknutie.. a ja som tam teda dostala nejaku penovu gazu, ktora ma zo mna sama vypadnut, takze, asi vsade inak
Ja som bola na biopsiu minulý týždeň a musím povedať že som musela predýchať.. ako dosť nepríjemné , a aj mňa to bolelo :/ , v ten deň som mala mať menštruáciu ale neprišla tak mi to chceli rýchlo urobiť , prišla až na druhý deň po biopsii... Neviem prečo to bolelo , či je to kvôli doktorovi alebo že som mala mať menzes a bola som citlivá tam dole neviem
A este nieco vobec nekrvacam a nemam a ani som nemala ziadne bolesti trosku krvicky ale to je normalne