Biopsia hrčky v nemocnici

anonymka11
7. mar 2017

Ahojte ktora z vas uz bola na biopsii nejakej hrcky ale nie ambulantne ale v nemocnici. Ja ich mam viacej neviem ktoru mi budu brat ale vsetky su na zlom mieste tak musia sa vybrat len v nemocnici...prosim vas ako to prebieha biopsia v nemocnici? To je pod plnou narkozou reze sa to? Bojim sa

elinka910
7. mar 2017

Ahoj,mne robili biopsiu,ked som mala hrcku v prsniku a nebolo to podla sona tukovy nalez. Biopsia je vlastne len odobratie vzorky tkaniva z hrcky, aby lepsie stanovili diagnozu. Uz si nepamatam, asi mi to lokalne umrtvili, trvalo to cez 40min u mna,lebo dr si nebola ista, ci to trafila, ale mne to za ten stres teda nestalo, aj tak som musela na operaciu a na vysledok sa necakalo. Nebolelo to, ale nebolo mi to prijemne, ale mozno hlavne kvoli stresu.

anonymka11
autor
7. mar 2017

@elinka910 a toto ti robili v nemocnici ze ta hospitalizovali alebo ambulantne u doktorky? Lebo mne sa ani jedna neda vybrat ambulantne len na musia hospitalizovat preto by som cgcela vediet ako to vtedy prebieha

anonymka11
autor
9. mar 2017

Zeny vazne ziadna z vas nema prosim vas skusenost s biopsiou hrcky ked vas hospitalizuju v nemocnici? Co vsetko zistuju? Ako dlho sa tam lezi?

elinka910
4. apr 2017

@anonymka11 nie, mne to robili na prsnikovej ambulancii v nemocnici, nehospitalizovali ma, bola som v Martine a na tu prsnikovu ambulanciu ma poslali z ambulancie, kde robia preventivne sono a kedze sa im javilo ako zle, poslali ma najskôr na tu prsnikovu ambulanciu a az oni ma potom objednali uz priamo na operaciu, samozrejme pri op.som uz bola hospitalizovana.. ale u mna uz ani necakali na vysledky biopsie, stanovili mi okamzite termin operacie.

anonymka11
autor
4. apr 2017

@elinka910 aha tak ty si to mala asi potom ine lebo ja idem teraz na operaciu tej hrcky v celkovej anesteze ma idu operovat a musim byt aj hospitalizovana vobec z toho nie som nadsena kedze doma mam male dieta

elinka910
10. apr 2017

@anonymka11 drzim ti prsty, ja som bola hospitalizovana, ale az ked mi sli uz tu hrcku vyoperovat. Biopsiu mi dr.dalq ako volbu - doslova, pretoze mali podozrenie, ze to moze byt nador, tak aby som si zariadila veci doma a v praci. Prakticky by som to bola vedela vysledky biopsie ale ajbtak len 2dni pred operaciou, no nepodarilo sa jej odobrat z toho vzorku,takze bipsia bola zbytocna, ako pisem, aj tak sa rozhodli kvoli tomu, zr sa to nahle zmenilo, vyoperovat a tiez kv.tomu,ze mame v rod.rozne druhy rakoviny. Tiez mi to nebolo jedno, hoci som nemala dieta, povedali mi pred operacioi, zr ak sa zobudim na izbe, tak to bolo ok a ak sa zobudim na jiske, vyslo to zle. Vysvetlili mi to tak,ze pocas oper., ako to vyberu, poslu to na zrychlenu histologiu, ak by to bol nador, rezali by odrazu viac. Nastastie a chvalabohu to bol len fibroadenom. Neboj sa nic, ak sa Ti ma kto postarat o dieta. Chapem Ta, kee som bola so slepakom a doma som mala 10mes.dieta, tiez mi to nebolo jedno, ale manzel aj mala to zvladli lepsie, ako som cakala 😀 Vela stastia a mysli hlavne pozitivne!