Ahojte, dnes som si objednala Crest Supreme Professional, zajtra by mi mali prísť. Len mi to nedá a chcem sa spýtať aj tu, či ste to vyskúšali alebo niečo podobné. Nenašla som tu nič o tom..Na ich stránke a v iných fórach boli väčšinou pozitívne ohlasy.
@bozenkad27 tam píšu, že to vydrží rok..tebe to koľko vydržalo?
@evina57 tak ta uplna belost ako ked das pasiky dole urcite nevyydrzi rok! Ja to neviem posudit, ja mam zuby celkovo prirodzene belsie, takze to neviem posudit, kolko to naozaj vydrzi...
@katren tiež som čítala o citlivosti zubov ale ževraj je to krátkodobé a slovinu to ževraj neničí..uvidím.
@evina57 nemala som sice, ale pocula som na ne aj kladne ale aj uplne negativne ohlasy
treba vsak vediet, ze nie kazdy jedinec ma rovnake zuby, ze bieliace pripravky nerobia zazraky, vybiela len do skutocnej prirodzenej farby tvojich zubov, nie viac, niekto ma od prirody zuby tmavsie niekto zase belsie... od toho zavisi aj vysledok po bieleni. Ja som si bielila profesionalnou sadou od zubara na domace bielenie a dala bielit aj u zubara na kresle. Doma teraz pouzivam specialnu zubnu pastu na udrziavanie.
PS pred bielenim doma by si si mala dat skontrolovat cely chrup, utesnit netesne vyplne (inak to moze dost boliet a poskodit zub), pripadne vymenit potrebne, odstranit zubny kamen, skontrolovat medzizubne priestory a preliecit dasna ak treba. Bieliace pripravky nevybielia plomby ani ine zubne nahrady (napr. korunky, fazety...), tie treba potom po bieleni dat vymenit.
@katren Bielenie sice moze sposobit zvysenu citlivost zubov, aj bielenie pomocou pasikov ju moze sposobit, ale to neznamena, ze ti bielenie "riadne narusi sklovinu", ako hovoris ty. Musela by si mat uz teraz sklovinu znicenu, aby si mohla po bieleni povedat, ze ti ju bielenie znicilo.. 😀 .Pretoze je to proste chemicky nemozne, aby ti ju latky v takom mnozstve, v akom su obsiahnute napriklad v tych pasikoch Crest, nejako narusili. Zvysena citlivost zubov pri bieleni je normalna sprievodna a neškodná reakcia. Ale to, ze si ju mala ty, tak to neznamena, ze ju musi mat kazdy. Vyskytuje sa to len u ludi, ktori maju citlive zuby, velmi odhalene zubne krcky, stare zle tesniace plomby alebo podobne slabsie alebo neudrziavane zuby, alebo je to aj geneticky dane. "Hajanka" tu pise dost mudro, tak aj jej prispevok by si si mohla precitat, su tam dobre informacie.
A zapojim sa aj do debaty o tom, ako dlho vydrzi efekt bielenia s tymito pasikmi. Moze vydrzat bez problemov aj rok. Ale ide o to, ze o biele zuby sa treba aj starat. Treba pouzivat zubnu nit a pravidelne ich spravne cistit. Ak pijes kazdy tyzden colu alebo kazdy druhy den kavu, efekt pravdepodobne rok nevydrzi, ale to je samozrejme, ked vlastne pomaly denne clovek farbí zuby tymito napojmi. Ak sa ale o zuby clovek dostatocne stará, efekt moze bez problemov vydrzat aj rok, poznam aj take pripady. Poznam ale zase aj pripady kedy vydrzal napriklad len 6-8 mesiacov, ale to bolo zlou zivotospravou. Dobre je odfotit si zuby na dostatocnom svetle pred bielenim. Urcite ked sa potom na tu fotku pozries po 8 mesiacoch, bude sa ti zdat, ze mas zuby urcite este stale belsie ako na tej fotke. Postupne si totiz na novu farbu zubov aj zvyknes. 😉
@marfuska17 no ja mozem napisat, ze po 3 pasikoch Crest som sa zbavila zubneho kamena a tak mi ostalo "hole" dasno....jasne, moja chyba, nebola som si predtym dat skontrolovat chrup, ale podla mna je to riadna chemia, ked to dokaze toto.....
ja som bola po 12-tich rokoch u zubara a ten neveril vlastnym ociam....ani jeden kaz, vsetko ok, az na ten kamen....som sa s nim dohodla ze po porode a ked som mu volala, co sa stalo, tak mi zakazal dalej pasiky davat....takze tak...
@evina57 tyhle pásky jsem měla a byla jsem spokojená narozdíl od asi 2 jiných značek....
určitě to nevydrží rok 😅 já měla 2 balení, jedno jsem využívala celé den za dnem a vypadalo to moc pěkně a pak tak 1x za měsíc jsem použila další pásky, abych to udržela 😉
a nebo jsou různé pasty, které ten efekt prodlouží ale já to většinou dělala takhle...
jinak jsem byla i na profesionálním bělení laserem, tak týden doslova zářivé zuby 😅 ale jakmile jsem přestala držet "bílou dietu" (jí se jen to co je bílé jako rýže rohlík jogurt pár dní po bělení) tak stačilo třeba rajče a hned bylo vidět jak moc to bere tu bílou....
tady u toho bělení tvrdili efekt 2-3 roky, no nevím, mně tak velký efekt půl roku, menší tak rok... a to vůbec nepiju kávu 😉 nekouřím a červené víno taky už skoro vůbec nepiju....
prostě od přírody nemám tak bílé zuby a musím si to bělit, jinak můžu čistit 3x denně, používat nit a je to k ničemu....
je to jako se vším, geny jsou geny 😉
jinak pásky používám tak 5 let od téhle značky... a nikdy sebemenší problém... a to já jsem hoooodně citlivá na všecko....
no ale teda můžu říct, že když jsem si jednou ty zuby tímhle vybělila a pak si dala asi 2 skleničky vína, tak mě přešel humor.... to mi došlo jak moc červené víno barví !
takže od té doby jsem ho fakt omezila hodně... můj muž pije červené hodně (je jak Ital, špagety a víno 😎 ) a ten když to viděl, tak si to ani nebělil, že by to u něj byly vyhozené peníze... což by opravdu byly 😀
@marfuska17 napr. ja som davala dobielit na kresle tak pocas bielenia 2x po 20min a potom druhy krat uz nepamatam v akom casovom slede... absolutne ziadna citlivost ani bolest, po asi 3-4 hodkach po bieleni ma asi 2x pichlo na jednom mieste a to bolo vsetko co sa tyka citlivosti k bieleniu a to som sa pripravovala na najhorsie, lebo som pocula, ze uz pri samotnom bieleni bola bolest velmi silna, az taka, ze dr. musel bielenie prerusit a dotycny nemohol ani par hodin po tom rozpravat, ci usta otvorit, takze ako pises, naozaj je to velmi individualne.
Co sa tyka trvacnosti toho efektu, mne bolo povedane, ze bielenie na kresle je sice rychlejsie a aj trosku agresivnejsie (aj koncentracia je vyssia, nad cca 30-40%) ale efekt vydrzi kratise nez u domaceho bielenia, kedy je bielenie sice pomalsie ale aj setrnejsie (nizsia koncentracia cca 22%) ale aj napriek tomu ma to bielenie na kresle viac laka 😅
... mne to zatial drzi celkom pekne od februara, akurat 3ky a 4ky som bola dobielovat lebo tie su prirodzene tmavsie ako ostatne zuby tak aby sa vyrovnala farebnost (a aj rychlejsie sa vracaju ako si vsimam...), inak od uplneho zaciatku bielenia som sa uplne zriekla kavy (razantne) 😀 coly a cajov, vina, nefajcim, vyhybam sa prifarbovanym malinovkam, zuby umyvam vzdy ked je to mozne po jedle, pouzivam specialnu udrziavaciu pastu aspon 1x denne a mimo nej cistim zuby s pastou s nizsim obsahom fluoridu (ktory sice chrani pred vznikom zubneho kazu, ale nadmerne mnozstvo zase mineralizuje sklovinu a ta je viac nachylnejsia k zafarbeniu), cistim medzizubne aj pri krckoch stetinkami aj single kefkou. Inak ta trvacnost efektu je zalezi okrem rezimovych opatreni (napoje a pod..) aj od samotnych zubov, ich prirodzenej farby a mineralizacie.
evina57, http://www.eranco.sk/index.php/kozmeticke-prist...
UV svetlo + gél, - predali sme aj do kozmetických salónov, spokojnosť 🙂
Vďaka kočky za odpovede..dobre, že ste mi pripomenuli všetky možné zafarbovače 😀 Som fajčiarka aj kávičkárka 😒 a asi aj to dopomohlo k odtieňu 😠 Ale už zase s tým chcem seknúť, teda s cigaretami, kávy sa asi nevzdám 😎 🙂 Dnes mi prišli tie pásiky, tak si zachvíľku aj dám a uvidím o pár dní, či je nejaký rozdiel..
@renatadominik vyzerá to zaujímavo 🙂 ďakujem
Baby, už som to skúsila ale nejako sa mi to nepozdáva..je to strašne nepraktické 😀 jak som si to dala na zuby, tak sa mi dostali pod to sliny, brutálne som slintala 😅
@evina57
@hajanka nie je pravda, ze bieliace pripravky vybielia len do prirodzenej farby zubov.
Profesionalne bieliace gely (nie pasiky) sa predavaju s roznym percentom peroxidu (15, 20, 35%) zalezi od firmy a zuby vybielia uplne dobiela. Nie kazdy moze pouzivat vysoke percento, koli citlivosti dasien.
Pouzivam 20%, moje zuby su citlive. Mam potom aj gel (od zubara) ktory mi zuby ukludni.
Silikonove formy mam robene zakazkovo, presne na moj chrup. Je to dolezite koli tomu aby gel nevysiel az ku dasnam a neposkodil ich. (silnym bielidlom si uplne mozete vyzrat dasno)
Moje prve bielenie bolo aj s bielym svetlom, UV lampou, ktorej job je urychlit proces bielenia. Za 45min dosiahnete belost ktora je normalne 6-tyzdnovym procesom.
Bielenie s kombinaciou lampy vydrzi rok - nepijem vsak ziadne sladke sody, kavu ani caj, a cerv. vino mozno styri pohariky rocne. Stalo ma to 500USD, z toho su 200USD silikonove nasady robene na mieru.
Bieliaci gel mi vydrzi pol roka az rok (nebielym si fanaticky, moje zuby to nepotrebuju) a platim zan 20USD (to je jeho nakupna cena) , normalne ho zubar predava za 45 USD. Gel vydrzi ucinny rok a drzi sa v chladnicke.
Pri kupe cez internet riskujete, ze vam predaju starsi gel. Ked kupujem od zubara, ma nalepku dokedy ho mam spotrebovat.
Na obrazku to velke je bieliaci gel a to male je ukludnovaci gel proti citlivosti.
@evina57 rozdiel v pasikoch a geloch je ten, ze s pasikmi to trva omnoho dlhsie, lebo su slabsie a zdaleka tak nesedia ako gel, ktory ked mas na zuboch formu ti pokryje zub uplne.
ludia si vacsinou bielia len tak, ze sa postavis pred zrklado, nasiroko sa usmejes a bielis len zuby ktore su odhalene pri usmeve. tie vzadu vidi len zubar, na tych je to jedno.
mne sa cenovo a vzhladom na ucinok definitivne oplatilo najprv viac investovat a teraz ma to stoji uz len 20 dolarov rocne, co je nejkach 17 EUR? neviem presne kurz.
@briketa ako je mozne, ze jednoducho viac zuby uz vybielit nejde? ak su prirodzene tmavsie, nikdy nebudu biele ako sneh, kto chce mat zuby biele ako sneh (ako hviezdy na tv obrazovke) nechce bleaching, chce veneers komplet na vsetky zuby, aby mal zuby biele ako holywoodske hviezdy, pretoze tie maju umele fazety (teda vacsina urcite) a ani reklamnym obrazko pred a po netreba velmi verit, pozname predsa photoshop, nie? 😅 😉
Ja som pouzivala 22% carbamid peroxide (home bleaching od nemeckeho vyrobcu k dostaniu len v ambulanciach) a tiez po bieleni after whitening mousse cca 2 tyzdne pravidelne, na kresle mi dobieloval zubar (office bleaching) s teraz nie som si ista ci 35% carbamid peroxide alebo to bol power bleaching 38% hydrogen peroxide (ale nie laserom), zuby som nemala citlive takmer vobec, ako som pisala, formy som si tvarovala doma sama (trochu som pri tom maturovala ale na treto krat sa podarilo presne na tvar chrupu, inak u technika stali asi 50e), raz sa mi aj stalo, ze mi to vyzralo dasno, po bieleni bolo total biele 😅 naniesla som vela gelu v domneni, ze bude lepsi vysledok, ale na druhy den uz bolo dasno ok a dalsi x som si uz davala pozor na nanasanie gelu, naucila som sa na vlastnych chybach 😅
Žienky, a nemáte skúsenosť zo strojčekom na zuby? Rozmýšľam aj nad tým ale asi to bude príšerne drahé, čo? 😒
@evina57 ja som ich mala niekolkokrat... Efekt super, no nevydrzi velmi dlho... Ale efekt pride fakt rychlo a zuby vyzeraju super! 😉