Bielenie zubov - prírodné a účinné metódy

janejohanna268
23. máj 2017

Baby chcem si vybieliť trochu zuby a bojím sa experimentovať z pastami , bojím sa o sklovinu.... dajte overený príklad čo vám pomohlo a nepoškodilo zuby dakujem . A zubára neriešim 🙂 resp. zatial nemám až tak hrozné že by to potrebovalo zubára 🙂

miriam108
23. máj 2017

Ja som si v lekárni kúpila Bielu perlu, je na domáce použitie. Zuby mi krásne vybielilo a nemala som žiadne problémy po bielení.

ivanatim
24. máj 2017

@janejohanna268 nenaleť na tieto samoreklamy predajcov Bielej perly, Tipujem ze tu pridu aj z White looku, dalej ludia z parfums.sk propagovat tu ciernu pastu, ktorej takto tiez robia uz nejaky cas v diskusiach promo...vsetko su to lacne produkty, ktore nemaju ako vybielit zuby. Neobsahuju ziadnu ingredienciu, ktora by to dokazala. Zuby lacno nevybielis, bohuzial sa s tym treba zmierit. Kvalita vzdy nieco stoji. Neznamena to, ze treba ist k zubarovi na bielenie za 200 ci 400 eur. Existuju kvalitne produkty na postupne domace bielenie, ktore su niekedy dokonca ucinnejsie ako bielenie u zubara, ale treba vediet ktore to su. Kupuj len overenu dlhorocnu kvalitu, ktora nestoji 10 ci 20 eur (tolko kvalita nestoji, tolko stoji lacny nizkonakladovy brak + marža + naklady na propagaciu).

Biela perla je lacny neucinny gel, ktory vyteka, budes slinit, gel sa bude totalne neutralizovat, kedze sa pocas celej aplikacie prakticky stopercentne miesa so slinami. Su to vyhodene peniaze. Sice je to lacne, ale taky to ma aj efekt - lacný, ziadny...

Popozeraj si heureku a recenzie skutocnych overenych pouzivatelov produktov na bielenie zubov a never tuna tymto anonymnym diskuterov. Vacsinou su to vsetko predajcovia, ktori si robia samoreklamu, takze skutocnu skusenost tu tazko najdes. Niektori ani nevedia co su to skutocne bielené zuby a myslia si, ze ich maju belsie, ked si ich odrazu zacali po kupe nejakeho produktu drhnut viacej. Je to vsak len docasny pcit, kedze drhnutie zubov nie je spravne a zosuchavanie skloviny sice ma za nasledok belsi povrch zubov, ale len na par dni, potom sa to zhorsuje viac a rychlejsie ako predtym... Bielené zuby vyzeraju jasne bielo uz na prvy pohlad a vydrzia biele roky. Nie tyzden, ale roky. Takze ak chces len vyhodit 20 eur a mat len pocit, ze asi tie zuby su belsie, lebo sa na to teraz sustredim a o tyzden budu tak ci tak uplne rovnake ako boli aj predtym aj ked budes produkt pouzivat aj nadalej, kup si nieco lacne v slovenskej lekarni. Ale ak chces kvalitu a skutocne bielené zuby, ktore vydrzia byt naozaj vyrazne bielymi dlhe roky, treba pozriet kvalitnejsie produkty, napriklad aj na heureke. Kvalitne produkty nie su produkty slovenskych, ani ceskych ani cinskych firiem. Tu a tam sa kvalita na bielenie zubov zial nevyraba. Ziadna rokmi overena a kvalitna znacka sa tu nenachadza. Kvalitne a zname produkty na bielenie zubov pochazaju z USA a Kanady.

Na heureke sleduj, ci je uzivatel skutocne overeny zakaznik s logom, alebo anonym. Anonymom never, lebo to su tiez predajcovia, ktori si vyplnaju recenzie sami.

janejohanna268
autor
24. máj 2017

@miriam108 wau dakujem a cena? a za kolko bolo vidieť rozdiel?

ivanatim
24. máj 2017

@janejohanna268 Cena cca 10-20 eur, efekt cca nula bodov...

janejohanna268
autor
24. máj 2017

@ivanatim pozrela som si teraz tu heureku a prvá je tá čierna Ecodenta Čierna bieliaca zubná pasta s uhlím a extraktom Teavigo (Black Whitening Toothpaste) 100 ml

emilia25
24. máj 2017

Tak ja som si kupila v tescu bieliace pero za 4eur a teda ja musim povedat ze mne to vybielilo pekne.

ivanatim
24. máj 2017

@emilia25 Ktora zlozka bieliaceho pera Vam vybielila zuby a ako konkretne? tym, ze bol gel v kontakte so zubami 5 sekund a hned nasledne sa zacal neeutralizovat pri kontakte so slinami? Odfoťte tie "bielené" zuby... Vsetky bieliace pera su totalne neucinne, nie je to vhodny produkt na bielenie ani keby obsahoval trebars aj 40% peroxidu. Nie je to dobry typ aplikatora...

emilia25
24. máj 2017

@ivanatim tak ja moje hrozne zuby fotit nebudem som fajciar takze zuby brutal ale v porovnani pred tym a teraz je to rozdiel.

ivanatim
24. máj 2017

@janejohanna268 to je ale hlupost. Nepozerajte rebricek, pozerajte recenzie. Rebricek produktov je tvoreny len na zaklade preklikov a je jasne, ze ludia najviac klikaju na trendove a lacne veci. Teraz su tie cierne pasty trendom, ludia na to casto naletiaa predajcovia to dobre vedia, preto ich vyrabaju pod novymi a novymi znackami. Tu si mozete daj aj Vy za 20 centov vyrobit taku pastu z Ciny pod vlastnou znackou: https://www.alibaba.com/trade/search?fsb=y&Inde...

Je to obycajna zubna pasta, ktora nechrani pred zubnym kazom, ale obsahuje aktivne cierne uhlie z Ciny, ktore Vam najprv zafarbi zuby nacierno a nasledne po zmytí farby vodou, ate placebo efekt na par sekund, ze su zuby mozno belsie. Je to nezmysel... Ziadna zubna pasta zuby nevybieli, kedze pasty su urcene na cistenie zubov. nema tam ako dochadzat k reakcii, ktora by zabezpecovala bieliaci efekt, kedze zlozky pasty su v kontakte so zubami len par sekund a nic chemicke, co by mohlo zuby bielit, tie pasty neobsahuju, cize k ziadnej oxidacii tam nemoze samozrejme dochadzat. Je tam len ten "drhnúci" efekt, ale to nie je ani spravne, ani ucinne.

miriam108
24. máj 2017

@janejohanna268 Ja keď som si ju kupovala stála okolo 15 €. Kúpila som si ju na odporúčanie kamarátky, ktorej to fakt super vybielilo zuby. A keďže pijem veľa kávy a fajčím, tak že skúsim. Nedá sa ani porovnať aké som mala zuby vtedy a teraz. Manžel, keď videl, že to pomáha, začal to používať aj on. 😉 Určite je vidieť rozdiel. Ja som bola veľmi spokojná.

darkabarka23
24. máj 2017

Zuby sa daju ucinne vybielit len v zubnej ambulancii,popripade treba vyuzit domace bielenie,ale od zubara,je to cca 18-21% peroxid....nic ine zuby nevybieli,tieto veci nie su volnopredajne....k bieleniu dochadza len procesom oxidacie...kazdy zub ma geneticky danu farbu skloviny a ziadna pasta ju nevie zmenit.Bielenie zubov sa da prirovnat k odfarbovaniu vlasov,takisto peroxid oxidaciou stahuje pigment,ani vlasy neodfarbime ziadnym samponom. Jediny efekt,ktory akoze mozu bielacie pasty mat,je ten,ze mozu obsahovat viac abrazivnych castic,cim zosuchaju povrchove usadeniny,a zuby sa mozu chvilku zdat belsie,to je to iste,ako ked si clovek ocisti zuby soda bikarbonou, co sa vsak vobec neodporuca.Bielacie pasty su len sikovny reklamny tah,bez skutocneho ucinku.Ale kto chce,kludne moze vyhadzovat zbytocne peniaze.

ludmilaka
24. máj 2017

@janejohanna268 elektrická zubná kefka.

mima6661
24. máj 2017

Ja som skusila 2x bielit s ciernym uhlim,pomohlo mi to dost....bolo to cca pred rokom a zuby su presne ako po bieleni...rozdrvila som tabletku uhlia vo vode a s tym si vyumyvala zuby☺

mima6661
24. máj 2017

Teraz ma napadlo,my doma pouzivame ,,pojem " cierne uhlie,myslela som zivocisne 😂

ivanatim
4. jún 2017

@darkabarka23 Ale toto títo ludia nepochopia - vedecke fakty. Oni potrebuju jednoduchost, reklamu a prirodne somariny... toto je portal, na ktorom sa pohybuje vela takych mamiciek, ktore odmietaju davat svoje deti ockovat a podobne...takze ony naletia na cokolvek. Ved aha kolko je tu takych, ktore budu stoj co stoj tvrdit, ze im uhlie vybielilo zuby :D im taketo medicinske fakty budeme hovorit zbytocne 🙂

binna
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
damoska
15. aug 2018
Používateľ damoska je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od damoska.

na bielenie zubov je dobrá čierna pasta, po dvoch tyždnoch použivania su rapidne vysledky. Doporučujem Nano care pastu, je to čierna pasta so zlatými perličkami

ivanatim
4. sep 2018

@damoska Na cistenie zubov na nejaky kratky cas mozno ano.
Na bielenie zubov urcite nie, kedze ziadna pasta na svete zuby nevybieli, ani táto, ani ked bude obsahovat nejake škrabajuce a zuby niciace perlicky.
Na cistenie zubov pouzivat takuto pastu len na kratky cas, kedze predpokladam, ze takato pasta neobsahuje fluoridy a teda nechrani pred zubnym kazom.

anulienkalenka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivanatim
14. okt 2018

@anulienkalenka Typicka samoreklama. Je to bezna zubna pasta, akurat ze cierna... vplyv na belost zubov nema prakticky ziadny. Zuby su treba umyvat. Ale cistenie zubov nie je bielením zubov. S farbou zubov nema vacsinou cistenie zubov vela spolocneho...Zuby sa cistia len na povrchu a docielit biele zuby cistenim zubov akukolvek zubnou pastou je nerealne...

essenceee
31. okt 2018

to si zase nemyslím. Sama tiež použivam čiernu zubnu pastu , značky nano care, je čierna so zlatymi trblietkami a musím priznat, že po týždni je vysledok viditelný. Ovšem vela robí strava. Káva, čaj, červené vínko,...

ivanatim
29. jan 2019

@essenceee No skuste sa opytat Vasej zubarky ak neverite mne, ako dentalnej hygieničke. Ziadna zubna pasta zuby nebieli, ziadna. Ci je cierna, biela alebo zelena, nema ako zuby bielit pokial neobsahuje peroxid. Ak obsahuje trblietky, svedci to o tom, ze je abrazivna. Abrazivnostou sa zuby nebielia, len brusia a to nie je prave najzdravsie. Ak budete abrazivnu pastu pouzivat dlhodobo, svojmu chrupu velmi uskodite, aj ked moze to vyzerat dobre, tie na prvy dojem belsie zuby (aj ked asi mate trochu mylnu predstavu o tom, co su to skutocne bielené zuby, tie su naozaj biele do hlbky a ostanu bielymi velmi dlho a to bez poskodenia skloviny, krckov, dasien, dentinu a podobne), avsak zbrusena sklovina je biela len par dni ci tyzdnov... Potom sa moze tento zacarovany kruh opakovat dalej. Mozete brusit (umyvat si zuby abrazivnou pastou) dalej. Na konci cakaju uz len odhalene zubne krcky, zbruseny dentin, zbytocne zubne kazy, zvysena citlivost zubov a podobne. Zuby sa bielia peroxidom a produktami na to urcenymi a nie zubnymi pastami. Brusit si zuby, aby boli aspon na par dni belsie, nie je rozumne...

12romi34
5. mar 2019
Používateľ 12romi34 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od 12romi34.

@ivanatim pravda je, že zubna pasta zuby nevybielia, ale detailnejšie vyčistia zuby a zuby potom posobia bielo. Ale samozrejme to nie je profi bielenie zubov, ktore chvilku vydrží. Podla mna je to ako prevencia dobre. Vieš poradit nejaku kvalitnu zubnu pastu, ktora ma bieliace učinky? Je vobec taka?

mandyelle
6. apr 2019

@ivanatim mozete mi prosim poradit kde u akeho zubara/ambulancii mi zuby vybielia bezpecne a dlhotrvaco? Vidim ze sa vyznate. Dakujem

ivanatim
10. apr 2019

@mandyelle Na to sa musite opytat zubarov vo Vasom okolo ci robia aj bielenie zubov. Nechcem nejakym konkretnym robit reklamu. Alebo su pozrite na heureke kategoriu Pripravky na bielenie zubov, tam je rebricek produktov aj s recenziami. Pozrite recenzie a vyberte si pripadne nieco tam. Existuju aj produkty na domace bielenie, ktore su bezpecne a ucinne. Ak zubari robia bielenie v ambulancii, tak to vacsinou uvadzaju aj v cenniku na svojej webstranke, takze ich najdete lahko aj cez google.

puticka7
9. júl 2019

ahojky dievcence, cez tehotenstvo mi dost zospatneli zuby a neviem, co mam robit. predtym som ich mala pekne, celkom biele a teraz su zlte a ziadne zubne pasty whitening nepomahaju. co by ste mi poradili? co je ucinne? ale zase aby mi to nezruinovalo penazenku. dakujem za akukolvek radu.

vikisukik
10. júl 2019

@puticka7 vies co, v inej teme baby diskutovali o ucinkoch kokosoveho oleja na zuby. Zevraj dokaze vybielit zubnu sklovinu. Ty este ale kojis, ze?

puticka7
11. júl 2019

@vikisukik ten je ucinny na vybielenie zubov? to by som ani nepovedala. akoze co sa tyka toho oleja, tak ho pouzivam aj na varenie a taktiez aj na plet si ho davam. a to ako treba aplikovat aby to vybielilo? ano este kojim, je to problem?

vikisukik
15. júl 2019

@puticka7 ano, zevraj je ucinny. Mnohe baby tam pisali, ze brilliant coco im vybielil zuby. Ja som este neskusala, tak neviem z vlastnej skusenosti povedat ale planujem si to zakupit a vyskusat. Aplikacia ze je jednoducha, lebo to mas take sacky, v ktorych je ten kokosovy olej s matovou prichutou naporciovany a len vecer pred spanim si ho vylejes do ust, 15 minut si to tam podrzis, popremiestnujes a nasledne vyplujes a ides spat. Tym padom ten olej celu noc posobi a su najlepsie vysledky. Nie, to praveze ziadny problem nie je, lebo tento produkt mozu kludne pouzivat aj tehotne ci dojciace zeny.

eri444
6. aug 2019

@puticka7 ahoj, chcem ti napísať, že ten kokosový olej je fakt dobrý. Aplikovala som si ho na zuby 3 mesiace a vieš aké ich mám teraz pekné?😉🙂 Všetci sa ma pýtajú, čo som používala a keď im poviem, že iba toto, tak sa čudujú. Oplatí sa vyskúšať, to mi ver!😉