Biele zlato a magnetická rezonancia alebo RTG

15. jún 2023

Ahojte chcela by som sa spýtať ohľadom toho,že malej sme dali zamknúť náušnice z bieleho zlata ,lebo sa jej stále rozopínajú a bojíme sa aby ich nestratila,proste boli drahšie 🫡
Otázka znie ,či to bude vadiť na magnetickej rezonancii ,prípadne CT alebo RTGnoch chrbtice😑 máte s tým niekto skúsenosť? Chodievame 2x do roka na Rtg chrbtice a 1x za čas na mr chrbtice alebo mozgu v narkóze 😑 donedávna mala len také obyčajné ktoré sme vedeli dať dole 😑

lenicka298
15. jún 2023

Ja som bola s malou na magnetickej rezonancii mozgu pred mesiacom, a musela som jej dať dole náušnice. Tiež ma z bieleho zlata. Ja som si tiež pre istotu dala všetko dole, keďže som tam bola s nou (neuspávali ju).

kacena4
15. jún 2023

vsetko musi dole na mri kedze je tam magnet

vler
15. jún 2023

Robim na rontgene: Na RTG chrbtice to nebude vadit, pokial to nebude krcna chrbtica. Na MR som si skoro ista ze budu musiet ist nausnice prec, magnet pritahuje vsetko kovove

autor
15. jún 2023

@lenicka298 ďakujem veľmi pekne ,takže budeme musieť jej ich ísť odomknúť 🙄 moja má 3 roky a nemala také náušnice ešte ,dlho som na ne šetrila 😟 tak nám poradili ich zamknúť 🫣 bojím sa aby ich nestratila 😟

raszuz
15. jún 2023

Naša malá ma z bieleho, zamknuté. Keď si pred dvoma týždňami zlomila ruku, ktorú jej v narkóze naprávali, tak jediná, kto s tým mal problém bola sanitárka. Tak som jej povedala, že nech mi zoženie zlatníka o siedmej večer. Na sále problém nebol. Ale asi keby išlo o väčší zákrok, asi by museli ísť dole.

vler
15. jún 2023

Autorka rozmysli si take nausnice. Predstav si ( hoci malu) pravdepodobnost toho ze dieta bude mat vazny zdrav problem a bude potrebne urobit urychlene MR

autor
15. jún 2023

@vler ďakujem veľmi pekne to som nevedela 😟 ani ma to nejak nenapadlo ,čaká nás rtg koncom roka a potom budúci rok opäť CT 3D projekcia chrbtice v narkóze ,tak preto sa pýtam takto dopredu 😐 je to moja chyba neuvedomila som si to že to môže robiť problém 😑 a doteraz sme jej stále dávali dole náušnice keď ju uspávali ale to mala obyčajné postriebrené ,konečne som našetrila aby som jej kúpila krajšie a tak som sa bála aby ich nestratila 😟 ďakujem za odpoveď ❤️

autor
15. jún 2023

@vler to ma hneď napadlo ,že čo keď sa niekde buchne 😟 ona kvôli chrbtici aj častejšie padá 😟 dali sme jej ich len pred pár dňami ,ale pôjdeme ich odomknúť ,skúsim jej tam dať štuplíky ..ma to dosť vydesilo že čo ak sa niečo stane či to nebude problém 😟 ďakujem za radu

autor
15. jún 2023

@raszuz toto ma hneď napadlo 😟 že ako to potom rozopnúť ale bez zlatníka asi ťažko 😟

lenicka298
15. jún 2023

No mne hneď lekár povedal, že všetko musí dole. Ale my sme si to poskladali už v čakárni, keďže to mali napísané na dverách. Mala ma 4 a pol roka, a od narodenia ma z bieleho zlata. Bála som sa jej ich dat zamknúť presne preto, čo píšu ďalšie baby. Ze niečo sa stane a bude zbytocne problém..

ninusa221
15. jún 2023

Ja som si na Mrko ešte aj brúsila večer kamienky kovové z gélových nechtov lebo som sa bála😆😆

mamatroch
15. jún 2023

Nasa mala tiez zlate a zamknute a chodila na MR zozaciatku kazde 3 mesiace. Skratka sme v tyzdni predtym zbehli do zlatnictva, tam ich pani bez problemov odomkla a po MR zase zamkla. Nemalas tym problem a dokonca to robila uplne zadarmo. A to sme tam v zivote nic nekupili. Aj ked to je otazka par sekund, chcela som za to aspon cosi zaplatit, no nechcela.... Teraz je dcera uz velka a uz ma nausnice, co jej viem dat dolu sama

kacenocka2
16. jún 2023

Bude to vadiť...

maranco
26. nov 2023

Aká je sila magnetu na MR je na tomto videu
https://zive.aktuality.sk/clanok/D3YTuWx/nevsed...

dominikac321
29. mar 2024

@vler ahoj, prosim ta caka ma rengen zuba, 3D rengen, je potrebne dat dole nausnice? v nemocnici mi kazal dat dole, hovorim ze neviem to dat tak nieco dudral ale rengen urobil a ked mi to robil v inej ambulancii bolo nausnice vidiet ale nebranilo to nicomu, tak neviem ci je 3D v niecom ine...

misana84
9. okt 2024

Ale my sme dávali na nasnice dorábať taký háčik aby boli istene a nestratila ich ale mám pocit, že uch dokážeme aj my dať dole…