Biele plomby na predných zuboch

magdalienka11
20. jan 2016

Ahojte, potrebujem sa poradit. Mate niekto biele plomby na prednych zuboch? Drzi vam to v pohode cele roky? Chcem si dat zaplombovat malu medzeru medzi prednymi zubami, kedze na keramicke fazety nemam peniaze. Zubar povedal, ze OK, neodporucal mi on tie fazety aj z toho dovodu, lebo by mi musel brusit uplne zdrave zuby. Bojim sa, ze ked mi to zaplombuje, nebude to dobre drzat, predsa len, hryzieme stale nieco.... a nemam zaujem tam chodit 4x za rok na opravu.

smajka80
20. jan 2016

Moje držia dobre. Tiež mám na predných zuboch. Možno aj 5 rokov ich už mám. Keď ti po nejakom čase vypadne, pôjdeš, zaplombujú znova ale nemyslím si že 4x za rok by si tam kvôli tomu mala behať. Myslím že aj na plomby je záruka 2 roky. A viacej zaťažované žuvaním sú bočné zuby, tie predné nie až tak.

nateeka
20. jan 2016

Ahoj,aj mna by to zaujimalo,tiez toto zvazujem.. Ale zo zuba ti musia zbrusit urcite,ale len trochu,nie tolko ako na fazety. Maju to dve kamosky,trosku im to stmavlo,predsalen je to plomba,ale to je ozaj minimum,nevadi to
Zatial si pochvaluju,jedna to ma viac ako dva roky,druha cca rok,ale volaco jej tam uz opravovali.

kveti1
20. jan 2016

no ja som mala maly kaz medzi jednotkou a dvojkou tak ze biela plomba hovorim ok stalo to cca 30 eur ta jedna pidi plomba ale hned na druhy den sa mi cast odlupla to sa citi zubami ze to nie je ok tak ja ti neviem poradit mne na to povedala ze to nevadi ze to si zvyknem no tak ja neviem co na to povedat

8291
20. jan 2016

Tak ja mam na prednej jednotke plobu 10 rokov a drzi perfektne ani mi ju vôbec nevidno

dominikav123
20. jan 2016

@magdalienka11 ahoj ja mam "biele plomby" na dvoch prednych zuboch, no mne menili farbu, resp. stale menia kvoli odvapnovaniu zubov...uz mi ich 2krat zubar menil. ale nevypadli ani nic.

mici11
20. jan 2016

ahoj, mam biele plomby na 4 prednych zuboch uz asi 7 rokov. Drzia dobre a ani nezozltli 🙂. A na biele plomby je zaruka, ale mne doktor vravel ze rok.

magdalienka11
autor
20. jan 2016

Ako tak citam, asi zalezi od zubara, ci? Niekto to vie spravit perfektne a niekto asi trosku na figu. No nic, uz som rozhodnuta, idem do toho. Dakujem vam, posmelili ste ma 🙂

nateeka
20. jan 2016

@magdalienka11 pojdem aj ja do toho 🙂

henikav
20. jan 2016

@magdalienka11 moje drzia uz 20 rokov, ale plomby casom stmavnu, zozltnu, takze to uz vidiet nemaju taku istu farbu ako zuby, akurat planujem ich ist vymenit, inac drzia. No ale ako pisem po 20 rokoch

mawka
20. jan 2016

mam s tym polku predneho zubu dorobeneho, ktory sa mi zlomil pred 15 rokmi. stale to drzi, pred 8 rokmi som bola na prerobeni kvoli farbe a teraz rozmyslam, ci pojdem zase na prerobenie farby alebo dam korunku. inak som spokojna velmi. drzi to. a farba sa da vzdy doladit. a urcite to zalezi od zubara. ten prvy krat som to mala zvlastne, stale som videla ze je zub nadrabany, ale druha mi spravila farbu a roky som to mala ako svoj zub. len teraz uz zacal byt zltsi len ja pijem kvanta cierneho caju.

tova
21. jan 2016

@mawka nedavaj korunky to ti zbursia zub do dasien a niekedy aj pod korunku a dasno zachadza jedlo, potom sa moze zaniest bakteria, lespie ked sa vlastny zub dotyka dasna.

mawka
21. jan 2016

@tova to ma nenapadlo, diky za tip 🙂