Biele fľaky na slabinách

barbiegirll
12. júl 2021

Ahojte baby, na slabinách sa mi urobili taketo biele fľaky (mapa) ktore sa zvacsuju + biele take suche fliacky. Nesvrbi ma to. Neviete co by to mohlo byt? Jedna sa o pleseň? Dakujem

leameleg
12. júl 2021

@barbiegirll fuuu netuším ale mne sa raz také vyhodili keď som bola dlhšie na slnku po čase zmizlo. Ale môže to mať x príčin

barbiegirll
autor
12. júl 2021

@leameleg dost som sa opalovala, len uz to mam vyse mesiaca. Ty si to mala ako dlho? Aj sa ti to zvacsovalo?

leameleg
12. júl 2021

@barbiegirll mne sa to niekedy objavilo tak ze som si to ani nevšimla len začalo svrbieť ... natierala som fenistilom po čase prešlo.. ale akus ist na odbery a tak potom kožna vieš dobre ze v dnesnej dobe je x diagnoz

fiona203
12. júl 2021

@barbiegirll vyzera ako pityriasis versicolor

tata1401
12. júl 2021

@leameleg môže ísť aj o kožnú pleseň

barbiegirll
autor
12. júl 2021

@fiona203 kupila som si micetal, ak nezaberie pojdem ku kožnej

maccmacc
12. júl 2021

Priateľ to mal, jeho sestra a aj jeho brat... Doktor im to definoval ako pleseň... Cca 3-4r sa to s nimi ťahalo a tento rok, absolútne ani náznak 🙂

kacena4
12. júl 2021

moze ti byt hocico, vyzera to ako depugmentacia mal by to vidiet kozny a zhodnotit drzim palceky

slovakboy
12. júl 2021

@barbiegirll buď pleseň s čím sa dá bojovať alebo vitiligo. Vitiligo je neškodne ale ťažko sa ho zbaviť. Je to strata pigmentu. Pigmentove bunky sú ako tetovanie. Keď zmiznú nemá čo zhnednúť. Mal to aj Michael Jackson. Jediný spôsob ako s tým mohol bojovať bolo odstrániť si všetky pigmentove bunky. To ide ľahko nejakým krémom. On nechcel byt beloch ale musel. Nechcem tá však strašiť teraz už vedia aj s vitiligom niečo robiť hlavne keď je to na začiatku. Vo Svidníku je taká kožná čo sa jej to darí liečiť. Mozno to ale bude tá pleseň. Nič vážnejšie to nie je. Ale určite chod ku kožnej.

verokika
21. jan 2023

Dobrý deň.Neviem ci to je ešte aktuálne ale mam prakticky to iste len hnede flaky.A suchu pokožku rozširuje sa to.A mam to na tom istom mieste.Tak chcem len vedieť ako ste dopadli?Vo štvrtok idem ku kožnej

barbiegirll
autor
1. mar 2023

@verokika viete co, davala som si na to canesten krem a samo to zmizlo. Vam co poradila kozna?

verokika
7. mar 2023

@barbiegirll dobrý deň.No u mňa ze vitiligo tie biele miesta .A potom ale ze aj pytyriasis alba alebo aj post zapalova depigmentacia.Ano aj mne napísala canesten ze možno sa my obnoví ten pigment aj za pol roka.Zatial to mam na takom mieste kde ste to mali aj vy.