Biele bodky

skvrnka14
23. nov 2016

Dobry, mam 20 rokov a pred 4 týždňami som mala hnisavy zapal mandli, hrdlo ma bolelo len trosku, ale mala som horucku a zväčšene mandle s bielymi bodkami a zvacsene uzliny. Zacala som brat 10dnove antibiotiká, na coskoro zmizla teplota a potom na 3. Den zacali aj hnisave capy miznut.. uz bolo vsetko fajn akurat pred par dnami sa mi sa mi znovu objavili biele bodky na jednej mandli..dnes som mala po oboch a aj vzadu na hrdle trosku..uzliny mam asi este stale trosku zvacsene.. citala som ze by to mohli byt mandlove kamene.. cize po castych anginach akoby mandle stratia svoju ulohu a maju v sebe diery a tam sa ukladaju zvysky potravy a bakterie.. a treba to cistit alebo vybrat mandle..moze to byt moj pripad aj ked ja som anginu nemala ani nepamätám? Mozno 1-2x v zivote max. A akurat mavam uz rok chronické zvysene teploty alrcny obraz som mala pred necelym rokom dibry..neviete co by to mohlo byt?

skvrnka14
autor
23. nov 2016

*krvny obraz

hivanik
24. nov 2016

@skvrnka14 dlhodobo zvysene teploty signalizuju niejaky zapal v tele...nalez na mandliach moze byt dosledok a nemusi byt pricinou. Vysetrit krv.

elenka.k
24. nov 2016

ja tak mávam, Dr. mi odporučila ich vybrať - ale nemám čas.

katka253111
24. nov 2016

Ja som mavala dakedy raz dvakrat do roka anginy...potom v jeden rok sa mi to 3x vratilo za sebou a mandle zostali hnisave... dr nic neriesila... ale mna hrdlo kazdu chvilu bolelo, sale hnis...dala som sa na vlastnu ziadost poslat na krcne a tam len zalomili rukani kde som tolko bola...tak mi ich vybrali a je to naj vec aku som kedy pre seba urobila 🙂 bola som vtedy asi 3cka na vyske a ux je tom zopar rockov

katka253111
24. nov 2016

@elenka.k daj si vybrat...ved na to vela casu nepotrebujes...mne to robili v BB v Rooseveltke...bola som tam 3dni a o tyzden som uz chodila do skoly... bola som vysokoskolacka a nedalo sa mi vela vymeskavat

elenka.k
24. nov 2016

@katka253111 ja Ti rozumiem, ale ja mám 2 detičky - počkám kým budú ešte väčšie a pôjdem 😉

katka253111
24. nov 2016

@elenka.k no len aby si potom pri kazdej angine nenakazila aj ich... :( da sa aj 1dnovou chururgiou ist...