Čauko. Stáva sa mi poslednú dobu dosť často (možno tak raz za dva-tri týždne), že sa mi na jazyku vyhodí nejaká maličká biela bodka a štípe jak fras.
Alebo potom sa mi stáva, že z boku jazyka, z jednej, alebo druhej strany mi väčšie miesto tak trošku zbelie a tiež to dosť bolí. V tom druhom prípade ten pocit viem prirovnať k tomu, ako keď si človek hryzne do jazyka a potom ho to bolí.
Vždy to trvá tak dva tri dni a potom to zmizne... neviete niekto, čo to môže byť a prečo?
S takou ptákovinou, pochopiteľne, nebudem letieť k doktorovi.
Ak sa ro opakuje tak niečo nie je ok, takze asi až taka blbosť ísť k lekárovi to nebude, najmä ak máš deti
asi mas malo vitamunu B skus dopnliť uvidis ci sa budu robit dalej drzim palceky
@thirstymonk mne sa robila taká bodka - ako keby pľuzgier v ústnej dutine - bolo to zo zubnej pasty - určitý druh, tie ktoré obsahovali fluoridom. /väčšie množstvo /.
Bude to nedostatok niektorého vitamínu (oslabená imunita), skús nasadiť B-komplex, prípadne zinok. U nás sa tomu nárečovo hovorí "špata na jazyku" a malým deťom sa vravelo, že to majú z toho, že si dávajú špinavé prsty do pusy. Až neskôr som sa stretla s inou poverou, vraj sa Ti to vyhodí na jazyku, keď Ťa niekto ohovára (zboku), alebo chváli (na špičke). A ako prostriedok na rýchlejšie zahojenie sa podľa magických praktík etnomedicíny odporúčalo "zotrieť to" (niekoľkokrát to prejsť) ostrou hranou ženskej spodnej košele (skús svoje tielko - ten šev dole). Ale to radšej až ako posledná možnosť. 😉
@ivanaks Nie diky, ani oral na to nemá vplyv :D určite nebudem olizovať žiadnu žensku košeľu :D Ja na taketo blbosti neverim.
@thirstymonk Nemusíš, ale to Béčko a zinok by som doplnila...
@thirstymonk to prvé môže byť aj aft poznám lebo to mávam sem tam tiež väčšinou to zmizne celkom rýchlo a pri tom druhom to môže byť reálne čokoľvek nejaká baktéria alebo infekcia ťažko povedať