Biela bodka na jazyku

thirstymonk
31. okt 2024

Čauko. Stáva sa mi poslednú dobu dosť často (možno tak raz za dva-tri týždne), že sa mi na jazyku vyhodí nejaká maličká biela bodka a štípe jak fras.
Alebo potom sa mi stáva, že z boku jazyka, z jednej, alebo druhej strany mi väčšie miesto tak trošku zbelie a tiež to dosť bolí. V tom druhom prípade ten pocit viem prirovnať k tomu, ako keď si človek hryzne do jazyka a potom ho to bolí.
Vždy to trvá tak dva tri dni a potom to zmizne... neviete niekto, čo to môže byť a prečo?
S takou ptákovinou, pochopiteľne, nebudem letieť k doktorovi.

gulicka277
31. okt 2024

@thirstymonk to prvé môže byť aj aft poznám lebo to mávam sem tam tiež väčšinou to zmizne celkom rýchlo a pri tom druhom to môže byť reálne čokoľvek nejaká baktéria alebo infekcia ťažko povedať

pribinak
31. okt 2024

Ak sa ro opakuje tak niečo nie je ok, takze asi až taka blbosť ísť k lekárovi to nebude, najmä ak máš deti

kacena4
31. okt 2024

asi mas malo vitamunu B skus dopnliť uvidis ci sa budu robit dalej drzim palceky

elenka.k
31. okt 2024

@thirstymonk mne sa robila taká bodka - ako keby pľuzgier v ústnej dutine - bolo to zo zubnej pasty - určitý druh, tie ktoré obsahovali fluoridom. /väčšie množstvo /.

ivanaks
31. okt 2024

Bude to nedostatok niektorého vitamínu (oslabená imunita), skús nasadiť B-komplex, prípadne zinok. U nás sa tomu nárečovo hovorí "špata na jazyku" a malým deťom sa vravelo, že to majú z toho, že si dávajú špinavé prsty do pusy. Až neskôr som sa stretla s inou poverou, vraj sa Ti to vyhodí na jazyku, keď Ťa niekto ohovára (zboku), alebo chváli (na špičke). A ako prostriedok na rýchlejšie zahojenie sa podľa magických praktík etnomedicíny odporúčalo "zotrieť to" (niekoľkokrát to prejsť) ostrou hranou ženskej spodnej košele (skús svoje tielko - ten šev dole). Ale to radšej až ako posledná možnosť. 😉

thirstymonk
autor
31. okt 2024

@ivanaks Nie diky, ani oral na to nemá vplyv :D určite nebudem olizovať žiadnu žensku košeľu :D Ja na taketo blbosti neverim.

ivanaks
1. nov 2024

@thirstymonk Nemusíš, ale to Béčko a zinok by som doplnila...