Baby, pomoc... Malá je už asi 4 dni nervózna, pchá si do úst všetko možné čo jej príde pod ruku, posledné dva dni menej papá. Dneska od rána horor, plače, mrnci, potom je usmiata, potom zas plače, zas sa usmieva, ale problém nastal večer, neskutočne plakala, až sa zachadzala a ruka stále v ústach. Myslela som si, že to zúbky, lebo posledné dva týždne tak strašne sliní, že nestíham prezliekať, má aj podbradníky ale aj tie sú komplet premočené. No dnes keď som jej pozrela do pusinky, vpravo hore ako sú stoličky, má v strede dasienka bielu bodku 🙈 keď som jej po tom prešla gelikom na dasienka (s umytymi rukami), rozplakala sa ešte viac, až som myslela, že skončíme na pohotovosti... nemohli sme ju s priateľom utíšiť... Nakoniec po pár minútach chvalabohu zostala ticho a zaspinkala.
Na internete aj tu na MK som našla informáciu, že by malo ísť o epsteinove perly, alebo bohnove uzliky, avšak tie vraj nie sú bolestivé. Ju to očividne bolí aj bez dotyku, pri dotyku sa ide zblázniť/zošalieť. Teplotu nemá. Iba ju dnes raz prehnalo.
Zajtra idem s ňou k doktorke, avšak tá robí až poobede, preto by som chcela vedieť, či ste sa niektorá z vás s tým stretli, že by to bolo až tak bolestivé, že dieťa ide vyskočiť z kože 😔
Možno sa jej už prerezava zub.
@doriiis stolička? 👀Doteraz žiaden zúbok nemá. Mojím dvom deťom vyšli prvé spodné jednotky...
Epsteinove perly nebolia. Je to taka tvrdsia gulicka na dotyk a casom sa to same vstrebe, aj moj maly to mal. Ak jej nejde zubok treba este pozriet ci nema afty. Mozno jej len vadi ten gel.
@brezza nie, práveže ona bola od rána mrzutá, striedajú sa jej "nálady" už pár dní, ale včera chudatko plakala trochu viac cez deň a večer strašný plač, nemohli sme ju utíšiť, tak som skúsila ten gél. Hysterický plač mala práveže pred tým gélom a keď som sa jej toho dotkla, úplne išla vyskočiť z kože... Ale do pár minút jej to asi strplo... Počas písania príspevku sa zobudila, pozerala na mňa s úsmevom, smiala sa, bláznila sa, ale to nejaké 2-3 minútky a podarilo sa mi ju uspať zas. V noci o jednej papala mliečko a potom bola hore zas 5:27 na chvíľu a zatiaľ stále spí, čiže nenudilo ju to, v noci už chvála Bohu neplakala... O 10:00 je v ambulancii sestrička, musím zavolať pred príchodom, aby nás vôbec vzali, pretože neobjednaní sa vybavia až vtedy, keď sa vybavia objednaní a nemám chuť sedieť s malou medzi chorými deťmi... 🙈 Ale to nikto samozrejme...
Určite dám vedieť ako sme dopadli, ak by podobný problém riešili aj iné mamičky...
@levandulova111 Ako ste nakoniec dopadli s malickou?
@migynka v pohode, nakoniec to bolo zrejmé tým, že ona ako si pchá prsty do pusinky, tak si aj nechtom sem tam zaskriabne do ďasna... Na druhý deň u dr to už nemala, aj jej svietila, ale nič nevidela.. skôr, že sa jej na dvojke zdá niečo, že vidí, ale nevedela povedať čo 🙈
A vraj sa jej všetky zúbky naraz zosuvaju dole, tak ma bolesti ale že sa nemusíme báť, neznamená to, že aj všetky zúbky naraz vyjdú...
@levandulova111 bude mať za pár dní 5 mesiacov