Bežne vidím pred očami fľaky

2. jún 2024

Ahojte, mam na Vás takú otázku. Mam 22 a už takmer nejaké 3 roky mam taky problém, že pred očami vidím kadejaké ,,tvary,, krúžky, fľaky atď. Proste bežne to vidím a trpím častými bolesťami hlavy a buď jedného alebo druhého oka. Som objednaná na MRI ale zatiaľ by som chcela vedieť či nemáte niektorá s tým skúsenosti🙂

sisa_s
2. jún 2024

A na ocne vysetrenie si bola? Mozu to byt bezne sklovcove zakalky a nesuvisia s bolestami hlavy a oci

autor
2. jún 2024

@sisa_s žiaľ nie, v našom okrese sú až dvaja oční lekári a nových neberú a pri dieťati ťažko cestovať mimo okresu

sisa_s
2. jún 2024

Tak jedine sukromna klinika, rychlejsie terminy..bez ocneho vysetrenia sa nepohnes, mozeme iba hadat, co mas s ocami...aj po MR, ked sa nic nenajde, ta neurolog posle na ocne, bolesti oci mozes mat aj z toho, ze potrebujes napr.dioptrie

mandzula
2. jún 2024

Zrejme mas migrenu a to, co je pred nou, sa nazyva aura. Ja vidim cik-caky a akoby len na polku oka a vzapati sa dostavi bolest hlavy.

deti95060810
2. jún 2024

určite k očnému na vyšetrenie... aby si nemala glaukom - to je doživotná záležitosť.

lorin29
2. jún 2024

Mne sa takto prejavil vysoký TK

nelly234
2. jún 2024

Ja to mám od očí

butterflyeffect
2. jún 2024

Mama to ma, je to problem s ocami, treba ist k ocnej nech ti vylucia sedu alebo zeleny zakal. Ak to nebude ani jeden tak chvalabohu. Mame napriklad povedali ze je to vekom a nic s tym nespravi, len si zvyknut(zakaly nema)

lenkakravcova
2. jún 2024

Bude to buď:
A) očné sklovcove zákaly - ak sa to zjavuje hocikedy a vidíš to ako také biele bodky, červíky, priesvitné útvary - je to neškodné a je to kvôli veku oka. Je to nezvratné poškodenie a podľa očného "mám to aj ja a nedá sa s tým nič robiť"

B) ak s tým máš spojený stres a následnú bolesť hlavy - vtedy je to migréna s aurou, ktorá sa tak prejavuje pred začatím migrenoveho záchvatu

autor
2. jún 2024

@mandzula aurove migrény mávam, vtedy sú tie fľaky silnejšie ale aby som to videla aj bez migrény to je zaujímavé

rozculena
2. jún 2024

to je bežná vec,to sú zákaly....majú rôzne tvary,ja ich mám čierne a priesvitné,rôzne bodky,červíky,štvorce...pláva to ako keby pred okom,keď pohnem hlavou,tak to "odpláva".Nijako sa to nelieči,lebo je to neliečiteľné,ale ak to niekomu veľmi vadí,dá sa to vypáliť laserom.Ja toho mám strašne veľa,ale nedala by som si babrať do oka,za tie roky som si zvykla,mám to odkedy si pamätám.
V každom prípade potrebuješ očné vyšetrenie,hlava ťa asi bolí z toho,že potrebuješ okuliare.

janickajanicka
2. jún 2024

Syn to ma. Je to očná migréna. Sama si musíš odpozorovať faktor, ktorý je spúšťačom. My sme zatiaľ nenašli, čo mu to spúšťa. Musí ísť do kľudu, ľahnúť si a najlepšie prespať.

nika23t
2. jún 2024

Podľa popisu to môže byť migréna s aurou. A mne sa to dialo po pôrode bez bolesti hlavy a dr mi povedal, ze ide o migrénu s aurou bez bolestí. Aspoň takto mi to popísal.

lucinkaboz
10. júl 2024

@deti95060810 preco strasi glaukom sa prejavuje inak