Ahojte, pred 2 porodmi som mala 64kg a musela som sa vzdy kontrolovat aby som si tu vahu udrzala. po 2 porodoch som ostala visiet na 70kg a tiez som mala problem si tych 70kg udrzat, nie to este schudnut. od zaciatku decembra som vsak zacala z nicoho nic chudnut (dokonca som chudla aj cez vianoce), za necele 2 mesiace zo mna zislo takmer 5kg. nerozumiem tomu, normalne sa bojim, ci nie som chora alebo co... stretli ste sa s niecim podobnym. nemam ziadne zdr.problemy, pred polrokom som bola na preventivke a vsetko OK.
Viem ze by ma to malo tesit, ale ja si robim skor starosti...
Prva vec, ktora mi napadla je, ci to nahodou nie je diabetes, pise sa, ze to zvykne byt sprievodnym javom, ale ked pises, ze si bola na preventivke, tak urcite zistovali aj hodnotu glukozy. Aj ked ma clovek stresovejsie obdobie, tak niekto zvykne stratit na vahe, niekto priberie. V minulom roku som toho mala vela a doslova som sa prezierala, nemala som odvahu sa postavit ani na vahu, no ten stres ma ubijal. Az tesne pred Vianocami som sa odhodlala a na moje prekvapenie, minus 4,5 kg. Ale bolo to jednorazove, pribrat som nepribrala, ale uz ani neschudla, myslim si vsak, ze najistejsie je navstivit lekara, ak ti vaha ide nadalej dole, pre pokoj na dusi a hlavne nieco nezanedbat.
Hyperfunkcia stitnej zlazy to moze byt.Musis sa dat vysetrit, strach este nikoho nevyliecil🙂
Nezacala si pravidelne jest?
moze to byt aj crevny parazit...pasomnica napr.
na preventívke toho veľa nenavyšetrujú,treba pátrať po príčine,začni u endokrinologa
moze to byt cokolvek aj nemusi - hormony stitnej zlazy, lymfom alebo ine druhy rakoviny, diabetes,.... pokial nemas ziadne sprievodne javy, malo by to byt ok, ale ak mas nocne potenie, nejake stavy zvysenej unavy tak utekaj k lekarovi
@salome123 ahoj ja som mala 78 a za 1,5 mesiaca som schudla na 61. Bola som zdrava, nedrzala som ziadnu dietu, necvicila som.. jedina zmena bola, ze som zacala pracovat v stravovacej firme, cize som mala pravidelne stravu a dala som si to na co som mala chut, nie to co som musela, cize to co si telo pytalo.
Nezacala si aj ty jest pravidelne a aj trosku ine zlozenie bez toho aby si si to v podstate uvedomila? Ak nie skus este raz navstevu u doktora, a poziadaj o vysetrenie ci uz parazity, alebo nieco ine. Dufam, ze budes fit 🙂
Ahojj. Veru uplne by stacilo ze pravidelne jes, popripade nic vyprazaneho a mne sa stalo ze som schudla tiez dost vyrazne s novej antikoncepcie, ktoru som nasadila. Je to divne ale tak mi to vychadzalo ze to bolo z toho. Prajem vsetko dobre....
Chce to lekára. Kolegyňa nám chudla doslova pred očami, neskôr prišla únava, padanie vlasov a za tým všetkým štítna žľaza. Určite to chce vyšetrenie a hlavne nenechať sa odpoveďami zastrašovať. Nik ti lepšie neporadí ako lekár. Veľa ľudí môže chudnúť a u každého môže byť odlišná diagnóza. Tak šup-šup k dr. 🙂
Ja som tiež tak ani neviem, či chudla, skôr som o to viac jedla, lebo som bola permanentne hladná 😵
a tiež to bola hyperfunkcia štítnej žľazy.
Na preventívnych prehliadkach dokopy nič nezisťujú. Na tie sa nespoliehaj a vydoby si poriadne vyšetrenie.
U nas to bola celiakia, u manzela minus 20 kg za rok. Ale mal aj ine priznaky. Treba patrat.
...to už ti musí lekár poradiť...