Zdravim,prosim vas,ked sa dostane bezdomovec do ne,mocnice a je v takom stave,ze nevie sam chodit,proste nedokaze sa sam o seba vobec postarat,iba lezi a sedi,kam ho z tej nemocnice odvezu?
@alenka2101 zavolaj 155. To kam pôjde bude riešiť sociálna sestra
@alenka2101 ak nezistia žiadnych príbuzných, tak na nejaký čas na doliečovák a popri tom asi vybavia nejaké sociálne zariadenie. Ale to si len myslím, overenú info nemám.
Ak je uplne ležiaci neschopný sa postarať ani o základné veci, tak bud sa kontaktuje nejaký príbuzný, ak sa to nedá, tak sociálna sestra vybavuje ústav, a pripadne sa dovtedy umiestni na doliecovak.
Sanitka nevyhodi ležiaceho na ulici, ale pokiaľ je normálne chodiaci, komunikuje a je schopný sa postarať o seba, tak normálne je prepustený.
@enka81 na ulici nie. Ak sa nenájde zariadenie tak ich odovzdajú napr nejakému utulku či nocľahárni pre ľudí bez domova
Veľa ľudí ah odmietne zariadenie. Sú zvyknutí žiť na ulici celé roky. Zariadenia majú svoje pomerne prísne pravidla a režim a je to pre nich ťažké začať žiť podľa pravidiel a režimu
@alenka2101 mesto v ktorom má pobyt by mu malo vybaviť prednostne nejaké zariadenie, samozrejme sa zisťujú príbuzní, ktorí mu musia prispievať na to zariadenie......teda ak sa bavíme o imobilnom človeku, ktorý je odkázaný na cudziu pomoc
Ma surodencov,ale dvaja ziju prec a vobec nemaju zaujem,a dalsi je nedaleko neho,ale keby mu chce prispievat,tak mu to vyjde ze by mu doplacal skoro 400 eciek na ustav a to si nemoze dovolit..ma svoju rodinu
@alenka2101 to, či si to môže dovoliť alebo nie, nikoho nezaujíma, pokiaľ má súrodencov budú kontaktovani ohľadom zabezpečenia ubytovania v ústave....bezdomovec je človek, ktorý nemá kde spať, a nemá ani nikoho z rodiny, ak má, sociálna sestra kontaktuje najbližšiu rodinu-deti, ak nemá deti, tak súrodencov
@alenka2101 moze sa stat ze surodencovi proste chorého doma vylozia.
@marcellka32
@simca06022011 nevyznám sa v tom, ale viem, že dieťa má povinnosť sa postarať o rodiča, ale súrodenec o súrodenca? To som nevedela.
@simca06022011 ale má možnosť odmietnuť starať sa
@alenka2101 bud vybavi socialna sestra alebo pribuzni zariadenie. Ak sa nepodari tak ho prepustia odkial prisiel.