Ahojte,ako by ste to riešili keby ste boli bez zadných zubov?Na ľavej strane mi chýbajú hore aj dole 2 posledné stoličky.Na pravej strane mi chýbajú aj hore aj dole posledné 4 zuby.Spolu mi chýba 12 zubov.Mam tam len ďasno,popravde vyzerá to ako to nazvať divne.Ked sa smejem není to vidno keďže je to vzadu.No ako to riešiť, treba tam mať zuby kvôli jedeniu hryzaniu?Či dá sa žiť aj bez zadných zubov?Bohužiaľ neskoro som sa dala na opravu zubov a nedalo sa tie zadné už zachrániť,museli ísť von.
No dala by som tam niečo. Predné zuby si zas zničis, tie nie sú stavané na žuvanie potravy. Poinformuj sa u zubára, vramci tvojich možnosti. MoNo nie nahradiť implantátom všetko ale iba pár aby si mala kde žuť ?
No riešiť to musíš, to je veľa zubov čo píšeš vedľa seba, veď to sa nemôžeš ani poriadne najesť. Keď budeš presúvať hryzenie a žutie len na predné zuby, prídeš aj o ne, na toto nie sú prispôsobené.
Najlepšie riešenie sú implantáty, nemusíš nahrádzať úplne všetky zuby. Alebo sa dá spraviť mostík na implantátoch. Ak to neni možné kvôli cene, zostáva ti ešte snímateľná náhrada, to je niečo ako malá protéza len tam kde to potrebuješ.
No počkaj! Prečo ti ich vytrhli toľko veľa,nepoviem po 1 ale 12? Veď stačí vytiahnuť nervi a normálne dorobiť zub sa dá aj na malom zničenom zube, môže byť mŕtvy ale dá sa urobiť ako každý iný zub.Tak to aj mám ja na jednom.
@sickynickyobsadene možno to fakt zanedbala a už sa nedalo nič robiť. Alebo jej zubár to nevedel ,nevie robiť kanáliky a tak ti riešil takto. Môj muž mal zubarku ,detsku a aj ako dospelého ho mala a teda dodzubala plomby,po rokoch ho ti začalo bolieť a ona vytrhla zub, asi 6 mu vytrhla (ja som ju tiež mala ako dieťa a keď začali bolieť zuby, v pl mi urobili kanáliky a zuby sú ok,ale.ona nechala.pod plombou ešte kaz.
@sickynickyobsadene To mi nevytrhol všetky naraz,to postupne mi vytrhávali zubarky,že nevedeli inák zachrániť zuby.
@mamula20 Pýtala som sa,no mám ešte niečo na opravu plombovanie,povedal zubár ze potom budeme riešiť čo ďalej.
@mamula20 Mostík sa dá dať aj na zadné zuby,nevyznám sa v tom.To je tiež vyberatelne?
Nie, mostík sa nedá urobiť keď ti chýbajú zadné zuby, lebo ho neni o čo prichytiť. Mostík je nevyberateľný, na pevno, no na mostík musíš mať 2 pilierové zuby, na ktorých bude držať. Proste zub - medzera- zub. V tej medzere by si mala chýbajúce zuby. No v tvojom prípade je mostík nereálny. Iba ak na implantátoch by si mohla mať mostík.
@luscious Mne sa nepáčia tie vyberatelne,ale zas implantáty sú drahé.Tak neviem čo mi môj zubár poradí.
Nie sú nutné ,ja teraz riešim zuby mostíkom a štyrmi implantátmi a budem mať hore 10 aj dole 10 zubov a bohaté stacia
@andrejka1974 Kde si dávaš implantáty dozadu?Ako to vyjde cenovo?
Hm... Mne tiež nenarastli osmičky... Ani tri sedmičky.... Tri pätky..Teda jednu mám, ešte mliečnu. Čiže 10 zadných zubov nemám. Akože, na výstave psov by ma asi neuchovnili... Zubárka ma volá No poďte vy s tým mliecnym zubom... Ale dajak ma to do teraz nenapadlo riešiť náhradami, najem sa, požujem rovnako ako plnochrupy človek....
Mám ich ako päťky a celé Ma to vyšlo na 13000 eur
@andrejka1974 To je pekná pálka,ja na to toľko peňazí nemám bohužiaľ
@andrejka1974 kolko mas celkovo tych implantatov?
@sickynickyobsadene mala som zubarku,ktora rad radom trhala. Nie kazdy zubar sa snazi zachranovat zub. Mne napr.vythla zub s vacsim kazom,potom som presla k inemu zubarovi,lebo sa mi nepacil ten pristup trhania zubov. Sucasny zubar zachranuje kazdy jeden zub. Dnes uz dokazu zazraky,no stoji to nemale peniaze. A naozaj na to nie kazdy ma,takze preto je vela ludi odkazanych na "obycajnych" zubarov.
@0silvia0 styri
@0silvia0 mám štyri plus mostík na horných zuboch
@andrejka1974 a ten mostik mas na svojich zuboch?
@0silvia0 ánoam ho z 8 zubov a svoje som mala asi styri
@andrejka1974 dakujem
písala som už v inej diskusii, v lete mi museli vytrhať všetky horné zuby okrem jedného, lebo sa mi úplne pokazili pod mostíkom, môj zubár kašlal na to, že to treba kontrolovať každý rok rontgenom, takže som išla k inému na kliniku do vedľajšieho mesta, lebo som tušila, že to nejako podobne dopadne a môj zubár nerobil implantáty, vlastne v mojom meste ich nerobí žiadny zubár, vyrobili dočasnú protézu, ale ženy, to je hrôza nosiť, ani jesť sa s tým nedá, neviem si predstaviť to mať celý život 🙄 mne osobne to strašne vadí, aj keď na pohľad vyzerajú pekne, keď si to nezalepím napína ma z toho, ale vadí mi to veľmi aj keď to zalepím, to si nikto kto to ešte nedal do úst nevie ani predstaviť 😝 ale pred mesiacom mi zaviedol 6 implantátov, tak čakám na zahojenie a v januári pokračujeme, tak snáď to bude super 🙂
Čítala som na nete veľa článkov čo by sa dalo robiť.Pozdava sa mi možnosť dať si spraviť zubné implantáty,len je to strašné drahé.Si to nemôžem dovoliť.