Bez vyšetrenia som dostala antibiotiká

lindayaaa
30. okt 2024

Ahojte stala sa mi taká vec trápilo ma hrdlo nemohla som polknut ani vlastne sliny nejedla som dva dni tak som sla k dr. Povedala co sa stalo a on mi bez vyšetrení dal antibiotiká. Dala som si tabletu a mna do večera hrdlo bolieť prestalo . Tak teraz som uplne hotová ze realne som si dala antibiotiká zbytočne ak to bol len vírus .. musim užívať teraz penicilín 10 dni po 3 tablety... Co mam robit mam užite tri tablety uz .. zbytočne , bojím sa aby som horšie neskončila ked takto zbytočne

denisa_deniska
30. okt 2024

@lindayaaa ahoj, a čo iné by ti mal dať? Niečo voľnopredajné? Veď snáď keď si bola na tom tak, že si ledva preglgla sliny, tak si vyskúšala x vecí z lekárne, nie? Mal ti urobiť crp, ale nie, neumrieš nato, že si si dala atb, ktoré zjavne zbytočné NEBOLI.

irusa
30. okt 2024

z penicilínu robíš také halo ?????

lindayaaa
autor
30. okt 2024

@denisa_deniska napuchnute som to nemala iba som nemohla prehĺtať. červené som to mala ale dva dni a sla som k dr ze nemozem prehĺtať. on sa na mna ani nepozrel a hned mi to predpísal. ráno som ju užila a večer uz ma hrdlo nebolelo. neviem môže to mat hned taky účinok? Mam z toho strach co ak len vírus dajaky

lindayaaa
autor
30. okt 2024

@irusa ano lebo užívala som viac atb v poslednom čase a som trochu hypochonder. ide ma urvat od strachu

1mina
30. okt 2024

Neviem ja som práve dnes v noci tie zobrala ATB a tiež som mala hrdlo katastrofa, vydržala som tak 4 dní doma ale tiež už som odratavala že 3,2,1 zatnen päste a prehltnem sliny....potom už som mala nervy že takto nemôžem fungovať pri deťoch a v robote, šla som si k dr, dal ATB a dovecera mi začalo byť lepšie
.....tiež mi rýchlo zabrali ale nelutujem

letfenixa
30. okt 2024

@lindayaaa mne je bežne lepšie po prvej dávke antibiotík.

sense
30. okt 2024

Keby si tie dva dni kloktals šalviu alebo slanú vodu , by si zrejme ani lekára nepotrebovala

thirstymonk
30. okt 2024

Keď nemožeš prehltať a maš vyslovene až "bunču" dačoho, asi hnisu v gagore, tak to je na 99% angína, ktorá je bakterialneho pôvodu, takže tie ATB boli na mieste. To, že ťa doktor nevyšetril ešte neznamená, že hneď sú ATB zbytočné. Len to pekne doužívaj, neboj sa, nezomrieš.

nika_val
30. okt 2024

@lindayaaa nasaď probiotiká a doužívaj podla toho co ti Dr povedal 🙂
Zbytočne to určite nebolo, niečo si v tele mala a zrejme aj máš stále, antibiotiká pomôžu sa toho zbaviť úplne

carduelis
30. okt 2024

Lekari maju skusenosti s tymito vecami, to ze ta prestalo boliet znamena, ze atb zabrali a boli teda spravne na konkretny typ bakterie. Hlavne dober tak, ako mas predpisane. Uskodis si, ak prestanes brat.

denisa_deniska
30. okt 2024

@lindayaaa áno, môže to mať tak rýchly účinok. Dr to zjavne odhadol správne, treba doužívať, horšie si urobíš, ak teraz prestaneš. Ak si užívala viac atb v poslednej dobe (a nemyslím si, že si užívala tri rôzne druhy za mesiac), tak k tomu treba užívať aj kvalitné probiotiká. Keď píseš, že si ako hypochonder, tak to máš len v hlave, že si môžeš týmito liekmi ublížiť, čo určite nie. Bude to ok.

iwesska
30. okt 2024

Neverim,ze sa ti ani nepozrel do hrdla. Lekar vie usudit aj pohladom,ci to je na ATB. Ked si sa vedela vyliecit sama,mala si si davat Dorithricin a sediet doma🤷‍♀️CRP nie je vsemohuce. Liecia sa priznaky,nie cisla.

lindayaaa
autor
30. okt 2024

@iwesska realne nepozrel. vravela som mu ze dorithricin mi nepomáhal , napuchnute som to nemala ale v hrdle žiletky a len som plula sliny nedalo sa polykat. a večer zázračne uz nic po prvej dávke

petka552
30. okt 2024

@lindayaaa vies co, vykasli sa na antibiotika a trp. Ja uz neviem komu ma clovek doverovat ked nie lekarovi. A ked si hypochonder tak navstiv ineho odbornika.

alenka7777
30. okt 2024

@lindayaaa podľa mňa super dr. Hneď určil správnu diagnózu, hneď predpísal správne lieky, hneď sa Ti stav zlepšil. Podľa toho čo píšeš, dg. angína spôsobená baktériou.

dennissa16
30. okt 2024

@lindayaaa no takto, mala som v lete angínu 2x po sebe a poviem ti, že buď rada, že ti dal atb a hneď ti zabrali. Mne zastupujúci lekar Atb nechcel dať a skončila som s abcesom a normálne som plakala v práci od bolesti… penicilín mi zabral takmer okamžite.

tetapetra
30. okt 2024

@lindayaaa hľadáš problém kde nie. U mňa tiež pri angine zaberaju len ATB. Buď rada, že pomohli,pretože môžeš dopadnúť ako @dennissa16 alebo ako ja,kde mi zastupujúci lekár predpísal penicilín a ja som dostala takú reakciu,že som sa s toho dostavala 3t.

nevenka
30. okt 2024

@lindayaaa tak naco si po 2 dnoch s bolestou hrdla sla k lekarovi? Ja som sla po 2 tyzdnoch, ked mi to neprechadzalo a mala som uz napuchnute a bolave uzliny. Pozrel do hrdla, popocuval, predpisal antibiotika. Zabrali. No mal Ta otocit na pate, ako moju mamu, ze je to virus a po 3 tyzdnoch prisla bez hlasu z kasla za doktorkou, ze ma zapal priedusiek, tak ma tiez ATB a teda rovno 2 balenia.