Myslíte, že mi moja doktorka predpíše benzaky, kvôli tomu, že pred skúškou mám nepríjemné stavy paniky, strachu? Skúšala som už aj voľnopredajné prostriedky, magnézium, všetko možné ale nepomáha. Momentálne mám skúšky aj počas semestra a hneď potom nasleduje skúškové, potom písanie DP. Občas ma to strašne prepadne a neviem čo so sebou, nedokážem normálne fungovať ako ma trasie a nemyslím na nič iné len či dobre dopadnem. Chcem si preto nechať predpísať nejaké bdz, ale bojím sa, že budem pred doktorkou vyzerať ako nejaký feťák. Myslíte, že je to v pohode?
Myslim, že áno veď na to sú....ja som dostala pred letom neznasam lietať
@luccija a normálne si prišla s tym, že chceš aby ti to predpísala?
Pravdepodobne predpise, ale radim ti dat si predpisat len 10 kusov a setrit nimi, nedavat si pravidelne. Inak hrozi zavislost. A do buducna by som na tvojom mieste vyhladala psychoterapiu a naucila sa nejako funkcnejsie zvladat stres. Lebo neskor pridu stresy v praci - rozne deadliny a podobne, pravdepodobne budu nejake neprijemnosti aj v osobnom zivote (ako u kazdeho), s detmi tiez byvaju stresy...No a jeden z najhorsich navykov je naucit sa zaplacnut toho vsetko benzodiazepinmi.
@marianarem je to presne tak! Jako nouzovka je to ok, ale pri dlouhodobem uzivani (i nepravidelnem) jsou cesta do pekla.
@marianarem o riziku závislosti viem, nemám v pláne to zobat ako lentilky. A čo sa týka práce a vzťahov tak to zvládam v pohode. Neviem prečo pri tých skúškach je to zložitejšie. Možno kvôli tomu, že nikdy som nebola tip na memorovanie a keď je veľa veci čo sa musím nabiflit, stresujem lebo zabúdam. Pracovný stres je pre mňa v tomto období relax.
@marianarem na terapiu som chodila a síce som vedela zvládnuť stres ale prehuplo sa to do druhého extrému a mala som to úplne na háku. Až tak, že som skoro vyletela zo školy. Takže ja ten stres potrebujem, akurát večer pred skúškou je to skutočne neunosne. Pred veľkou skúškou je to aj tri dni pred
A nepíšte mi, že sa mám liečiť u psychiatričky, toto sú stavy, ktoré trvajú krátko a vždy len pred skúškou, takže nejaká diagnóza tam nebude, len som proste stresor