Benzoan sodný a sorban draselný

24. sep 2023

Ahojte , kúpila som výživové doplnky a neboli zrovna lacné . A teraz neviem čo s nimi lebo som zistila, že sú tam tieto konzervanty , ani človeka nenapadne, že pri takých dobrých recenziách to bude toto obsahovať . Poraďte máme ich minúť alebo radšej nie ... Ja neviem peniaze nám nik nevráti ....

ciernysokol
24. sep 2023

Tiez s tymto dost bojujem pri liekoch.zlozenie ma odradi od uzivania.ak je nutne- dieta,horucka,podam.inak nie,nesuhlasim s tymito konzervatnmi.dobre reccenzie maju,lebo vela ludi neriesi,vsak benzoan piju v kofole,aj vinei.teraz ho uz vinea nema,kofola neviem.

miamia04
24. sep 2023

Nemôžeš ich vrátiť?

taktotedanie
24. sep 2023

Vystav na policke ako memento, ze si mas davat pozor ked kupujes “vyzivove doplnky”- je to taka chemia, ze dovidenia a recenzie si vie napisat kazdy

autor
24. sep 2023

@taktotedanie ale fakt sú tie recenzie od reálnych žien a ľudí 😔

taktotedanie
24. sep 2023

Ano urcite, ak ti niekto pekne zaplati ajty napises dobru recenziu

miamia04
24. sep 2023

Môžeš napísať značku a konkrétny doplnok? Nech aj my vieme, na čo si dať pozor. Ďakujem.

ciernysokol
24. sep 2023

@miamia04 obsahuje to vela detskych liekov.napr.aj bylinkovy Stopkasel,kalciovy sirup,fenistil,mucosolvan,asi skor take tekute sirupceky

miamia04
24. sep 2023

@ciernysokol práve pozerám, je to v sirupe proti kašľu, dinarex. Tuším aj vo veľa potravinách to je.. aj v kyslej/kvasenej kapuste som si to všimla.

ciernysokol
24. sep 2023

@miamia04 ano,je to fakt strasne.citam vzdy zlozenie.benzoan,sorban nie,glukozovy sirup,aspartam nie,pomaly uz nemam co nakupovat,len zakladne potraviny.a drahe sladkosti.

miamia04
25. sep 2023

@ciernysokol asi tak, tiež kupujem určité, základné potraviny a modlím sa , nech nemenia zloženie. V lidli /a nielen tam ,majú takú malinovku, čo obsahuje všetky umelé sladidlá aspartam, cyklamat, acesulfam, + konzervanty a stále ju predávajú 🤦

ciernysokol
25. sep 2023

@miamia04 trochu ma ale niekedy mrzi reakcia okolia,ze no to by sme uz nic nejedli,prehanas to,vzdy sme take jedli,ci som biomatka a podobne,pretoze spochybnuju spotrebitela,ktory nesuhlasi so zlozenim,namiesto toho,aby bol kritizovany vyrobca,krory vyraba zdraviu skodlive produkty,tiez dodavatel a asociacie,ktore nas maju chranit.uplne naopak.

ciernysokol
25. sep 2023

@miamia04 a tiez mrkva sa nema volat bio mrkva,ale len mrkva.tie ostatne sa maju volat 5x striekana mrkva,3x chemicky tym a tym osetrena atd.ale to uz uplne snivam.

miamia04
25. sep 2023

@ciernysokol tie bio nekupujem, riadim sa chuťou, čuchom, žalúdkom,cenou a tým, čo musia napísať na výrobok zloženie, len niekedy sa nedá ani na to spoľahnúť. Mne vadí strašné množstvo soli, ktoré cpú úplne do všetkého tuším..a palmový a kokosový olej v sladkostiach .. atď.
Jednoduché potraviny s jednoduchým zložením sa snažím hľadať, ako čistý biely jogurt , obyčajný syr(no aj tam bývajú látky,čo tam netreba 🤦). Nekonečná téma... ako aj drogéria, naposledy ma prekvapila magneziova soľ do kúpeľa s obsahom magnezia, zloženie chlorid sodný obyčajná soľ ..a človek sa snaží len zostať zdravý.💙