Bartholiniho žľaza

lola66
20. júl 2012

Mám 17 a som stále panna bojím sa že mám tu Bartholiniho žľaza neviem čo mám robiť . Môžem to dostať aj z orálneho sexu alebo prstovania ??? Nebolí ma to , mala som to opuchnuté ale keď som na to dala studenú vodu bolo všetko v pohode a na ľavej strane mám taký bieli výtok ako tvaroh alebo to vyzerá ako mokrý prášok a svrbí to strašne !!! To je asi môj terajší problém !! Tie biele výtoky a svrbenie čo to mám je to ono ????? A pardon neviem či som to dala do dobrého Fórum .

terina25
20. júl 2012

@lola66 😀 😀 😀 😀 ako z prstovania? to akože kreslíš prstovými farbami,či čo? moja, daj si ten tvaroh a choď pekne spinkať.hej? 😉

lola66
autor
20. júl 2012

na blbé komentáre som to sem nedala !!!

terina25
20. júl 2012

@lola66 juj,až sa bojím 😀 😀 😀

skús napísať sem

http://diva.aktuality.sk/clanok/21721/bartholin...

inak ja v 17 rokoch ani neviem,čo je to tá bartoliniho žľaza.a ani teraz som to nevedela. ale tak čo už no...a o jednej v noci,hľadať odpoveď na takúto otázku je dosť hlúpe

lola66
autor
20. júl 2012

WTF??? Aký je problém ?? Si admin alebo ako to mám chápať ?? Čo sa mám dakoho opýtať že či to sem môžem dať o 1 ranmo alebo na obed ??

petraxy6
20. júl 2012

@terina25 😀 😀 😀 ty choď polohovať 😀
@lola66 a tá žľaza bolí jak sviňa, tak ju nemáš. a tie výtoky nie sú mykóza? musíš hodiť otázku druhú: "Mykóza???)))"

petraxy6
20. júl 2012

@lola66 čo je to WTF?

lola66
autor
20. júl 2012

A to bola možnost dakujem dakto v pohode a normal !! to je niečo ako čo je za problém 🙂

petraxy6
20. júl 2012

@lola66 Symptómy

Bartolinitída je mimoriadne bolestivá. Silné bolesti sa objavujú hlavne pri chodení a sedení. V oblasti pyskov ohanbia postihnutej strany je ako následok zápalu pozorované sčervenanie a opuchnutie. Horúčka je však zriedkavá.

Diagnóza

Diagnózu stanovuje ženský lekár na základe typických symptómov už pri normálnom gynekologickom vyšetrení. Na dôkaz pôvodcu sa vyšetruje zápalový sekrét. Pritom sa vždy musí vylúčiť gonorea.

Čítajte viac: http://primar.sme.sk/c/4117104/bartolinitida.ht...

lola66
autor
20. júl 2012

ĎAKUJEM 🙂

petraxy6
20. júl 2012

@lola66 na to sme tu, aby sme pomohli 😉

katren
21. júl 2012

@terina25
@petraxy6 este o jednej ste sa tu bavili???? a bezo mna?????? 😕 🙄 🙄 🙄 uz nie ste moje kamosky 😔 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

petraxy6
22. júl 2012

@katren lenže moja, ty si šla spať a ja som si hľadala priateľku a našla som lolu 😀 😀 😀 😀 😀

katren
22. júl 2012

@petraxy6 😀 😀 😀 😀

kacenka255
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dangerous868
30. dec 2013

Aj ja mám stym problém a bola som na chirurgický zákrok a brala som aj ANB ale vrátilo sa mi to znova. Chcem vám poradiť veľmi účinnú masť ktoru si kúpite v lekárni. Táto masť sa volá višňovského balzam a má hojive účinky , používa sa na hnisy a zápaly a vyťahuje hnis aj cez kožu. Najlepšie pokiaľ nemáte horúčky je nebrať ANB pretože tie vám to len utlmia a vráti sa vám to zas. Višňovského balzam si nanasajte na postihnuté miesto, bolesť zmizne a hnis sám praskne a vytecie. Jediná nevýhoda balzamu je že zaspini oblečenie a už sa to nedá vyprat. A este je veľmi dobre pit šalviovy čaj pretože je tiež na zápaly a hnisy. Dúfam že aj vám to pomôže :D

simi1997
5. jan 2015

@dangerous868 ten balzam som hladala v 2 lekarnach a nemali ho tam neviem ho naist ani objednat si ho nemozem asi uz nieje dostupny alebo na predpis?Dakujem

ivkadracova
5. jan 2015

@lola66 Zapal bartoliniho zlazy je velmi neprijemna a bolestiva vec. Ak si dala obklad a ustupilo to, tak je pravdepodobne ze sa zapal stiahol. Ano, moze to byt aj z prstovania, aj z oralneho sexu, aj z kondomu, aj z termalnych kupelov, z cohokolvek, co tam zanesie bakterie, ci vydrazdi miesto. Mne sa uz niekedy zapali iba tak, lebo idem byt chora..
Moja skusenost: Ja som kedysi nemohla ani sediet v praci, bolo to velke ako vajicko.. Prvy krat mi chceli bartoliniho zlazu vyoperovat, ze vraj aj tak nie je potrebna. Nie len, ze som nesuhlasila, (tvori sekret pri vstupe do posvy, takze podla mna potrebna je, lubrikant je nieco ine..), ale chvalabohu som dostala menzes, a vtedy sa operovat nesmie, tak mi nasadili antibiotika a zapal sa do tyzdna stiahol. Jeden skuseny gynekolog mi povedal, ze recidivy su caste, cize ak ma raz Zena zapal bartolinky, s najvacsou pravdepodonostou sa to bude vracat. A mal pravdu. Dalsi gyn. mi pradil pouzivat kondom, ale ten mi to este viac vydrel. Nerobilo mi to dobre. O par rokov neskor, som to mala znova, ta ista bartolinka, ale bolo to tak zle, ze mi ambulantne robili drenaz. Zaujimava skusenost 🙂 A s antibiotikami som to opat rozchodila.
Ja som uz po porode, a bartolinky mam nachylne uplne inac, citim presne take jemne svrbenie ako Ty. Skusila som vselico, ale najviac mi pomaha sedava kupel z repika a dubovej kory a potom vyplachovat vaginu s Rosalgin-om a aj si s nim oplachovat cele prirodzenie rano a vecer. Taktiez som citala, ze treba davat pozor na to aby tam neostavali zbytky mocu, a na partnerovu cistotu (aj ruk), ci mykozy, alebo sliny, ktore Ti tam dole nemusia robit dobre.

ivkadracova
5. jan 2015

@simi1997 mne sa zda ze je na predpis, mne ho napisali na zapal nechtoveho lozka volakedy.. a rozrabali ho v lekarni.

dangerous868
17. jan 2015

@simi1997 ten višňovského balzam nieje na predpis a ja som ho kúpila v pohotovostnej lekárni lebo tam majú všetko 😀

majka5586
2. apr 2015

😢 ja mam ties teras bartoliniho zlazu bola som dnes u lekara povedal mi abi som to dala virezat 😲 ze je to bartoloniho vred ale nesla som beriem antibiotyka a robim si aj sedave kupele ale stale ma to hrozne noli neviem co stim ....

majka5586
2. apr 2015

@katren vedeli bi ste aj mbe piradit mam v roskroku bartoliniho zlazu alebo vred neviem co to je strasne to boli mam to us druhi krat prvi krat to po tizdni zmizlo brala som antibiotyka a teras to tu mam zase poradte mi prosim

misenka123
6. apr 2015

Ja už z nej mám cystu asi tri roky. Nebolí, len tam mám veľkú hrču. Nechcem to operovať. Čo s tým?

majka5586
7. apr 2015

Ako som tu pisala ze som mala v roskroku bartoliniho vred tak mi lekarka odporucala chirurgicki zakrok 😒 co som odmietla ale poradila mi a radim aj vam dami ktora ma taki problem staci si na tu velku hrcu prilozit list z kapusty na druhi den mi to prasklo a teras ma us nic neboli.

majka5586
21. máj 2015

🙂

domca2893
22. máj 2015

Ahojte mne sa to tiez zvykne urobit...a ja si to mastim mastou Bactroban..je to podobne ako framykoin...pekne mi to vytiahne hnis a mam pokoj 🙂...len bohuzial je na predpis...

majka5586
24. máj 2015

dakujem za radu domca 🙂

ivkadracova
24. máj 2015

@domca2893 a ako to vytiahne hnis ked nie je perforovana? aj cez tu kozu alebo ako to?

bezmena94
14. jún 2016

ahojte , neviem či je ešte toto forum akt. davno to tu nikto neookomentoval . Chcem aj ja tu ktomu niečo napisat minuly rok vo februari sa mi spravila hrčka na pravej strane po niekolkych dnoch ukrutnej bolesti, opuchu mi v noci hrčka praskla vela hnisu spojeneho krvou / viem znie to nechutne / no tie čo to zažili vedia že v tej chvili je to ulava lebo vas to prestane boliet. Mna to boliet prestalo no ostala mi tam hrčka asi ako velkost čerešne. Stouto čerešnou si žijem už rok a pol chvala bohu sa mi zapal zatial nevratil 🙂 hrčka je no neboli. V piatok som po tejto dlhej dobe nabrala odvahu a išla ku gyn.ten mi povedala že je to zvačšena cysta nieje zapalena ma 3,5cm a treba ju dat von lebo mi narobit može neskor peknu pohromu. 😖 Od piatka ani nespavam poriadne čo myslim nad tou operaciou čo ma čaka :/

misenka123
16. júl 2016

@bezmena94 ahoj Ako si dopadla s tou operáciou? Ja si tiež žijem s cystou už niekoľko rokov..

bezmena94
18. júl 2016

ahoj, dala som si operaciu prehodit na jesen nakolko idem na dovolenku. Aj sa ti to vracia alebo tam mas len hrčku?