Bartholiniho žľaza

sasa227
7. jún 2022

Ahojte máte niekto skúsenosti s výberom bartholiniho žľazy. Ja som mala už štyri krát zápal tak lekár má poslal na objednanie sa na operáciu aby mi ju vybrali. Tri krát som bola uspata pekne mi to vyčistili dali vývod odvtedy som mala 13rokov pokoj no teraz sa mi opäť objavila na pohotovosti mi to lekár len prepichol ihlou teraz mi dal môj lekár antibiotiká a že je potrebná operia. Máte niekto skúsenosti aké to bolo po operácii na čo sa mam pripraviť koľko ste boli hospitalizovane a potom následne doma . Ďakujem za rady

jeleron
28. okt 2022

@sasa227 ahoj neviem ci je to pre teba este aktualne ale ja som mala bartolinku asi 6 rokov a 2x absces to mi 2operovali iba prepichnutim vycistenim ( celkovej narkoze) a nasladovala drenaz. Nepomohlo:( pokoj som nemala stale mi to narastlo ale dufala som ze mi to jedneho dna zmizne (skusala som vsetko). Ale uz to bolo beznadejne tak mam extirpaciu za sebou. 2 noci v nemocnici. Mala som byt len 1 ale bola som slaba. Bolest nebola az taka hrozna -samozrejme mala som opuch aj taku modrinu ale s analgetikami sa to dalo. Potom sa to kazdym dnom zlepsovalo. Horsia v mojom pripade bola migrena. Sediet som mohla na pol zadku takze sa mi osvedcil taky vankusik na stolicku co ma dieru v strede. Pn som bola mesiac ale chcela som si poriadne oddychnut. Asi po takych 2,5 tyz som bola celkom fit. Stehy mi same vypadavali postupne posledny nieco po 3tyzdni. Nelutujem to stalo to zato. Mohla som sa odhodlat aj skor 🙂 ale asi tak to malo byt.